Bună ziua! Am probleme cu banca de la care am contractat un credit de nevoi personale de 7000 lei pe o perioadă de cinci ani. Nu sunt specialist în domeniu, de aceea aş vrea să mă lămurească cineva, dacă acţiunea băncii este corectă. În aprilie, 2014, am făcut un credit pentru nevoi personale în care erau cuprinse o asigurare în caz de şomaj , precum şi asigurarea de viaţă. În ianuarie, 2016, am intrat în şomaj, dar nu am beneficiat de asigurarea de şomaj. Indemmnizaţia de şomaj pe care am primit-o mi-a permis să achit ratele lunare conform scadenţarului emis de bancă. Până spre sfârşitul anului 2017 nu am primit nicio notificare din partea băncii cu privire la vreo restanţă la achitarea ratelor. De câteva luni banca mă hărţuieşte, pur şi simplu, cu telefoane, uneori chiar şi de zece ori pe zi, că am o restanţă de 10.00 ron pentru că " nu am achitat suficient" şi mai sunt şi " comisioanele de întreţinere a contului" pe care nu le-am achitat. Eu ştiam din momentul contractării creditului că tot ce aveam de plată era cuprins în rata lunară stabilită de bancă. Aproape patru ani de zile banca nu mi-a perceput niciun comision şi acum, dintr-o dată am şi restanţe şi comisioane de plată. Vă rog, dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat sau cu informaţii referitoare la ceastă speţă, vă mulţumesc anticipat pentru solicitudine.
În legătură cu acest subiect, doresc să ştiu dacă mă pot număra printre beneficiarii acestui ajutor, întrucât de la Primărie mi se spune că nu am dreptul la ajutorul de încălzire fiindcă deţin teren agricol. Eu mă aflu în următoarea situaţie: am 56 de ani, sunt şomeră, nu am alte venituri, iar părinţii ( care aveau câteva hectare de pământ) au decedat. Până la această oră nu am dezbătut succesiunea tot din cauza Primăriei, care a tergiversat eliberarea actelor necesare. Deci, în registrul agricol eu nu figurez cu nicio proprietate. Deşi sunt o persoană singură, mi se spune că am "pământ" şi autoturism şi nu pot beneficia de ajutor. Menţionez că atoturismul meu are o vechime mai mare de 10 ani, aşa cum se stipulează în lege. Dacă mă poate ajuta cineva cu informaţii privind metodologia aplicării acestei legi, îi mulţumesc anticipat. Vă doresc o zi bună!
Bună ziua! Revin cu o problemă mai veche. La inceputul lunii septembrie am primit preavizul de 20 de zile în vederea concedierii. La sfârşitul lunii trebuia să primesc decizia de concediere, dar conducerea firmei m-a anunţat telefonic despre hotărârea pe care o luase de a renunţa la concedierea mea. Totuşi mi-au desfăcut contractul de muncă ( contract pe perioadă nedeterminată) şi au întocmit un nou contract, însă pe perioadă determinată ( trei luni). Vreau să-mi răspundă cineva, dacă e corectă decizia firmei şi cum trebuie să procedez? Vă mulţumesc!:)
A fost singura dată când am participat la o aşa zisă evaluare. Nu ştiu dacă am fost cercetată disciplinar, întrucât nu mi s-a adus la cunoştinţă acest lucru, iar eu nu ştiu să fi comis vreun act de indisciplină. Singurul lucru care mi s-a reproşat a fost că nu îndeplinesc targetul. Am uitat să precizez că am contract de muncă pe termen nedeterminat, iar acest statut a fost stabilit chiar de directorul companiei, după cele trei luni de probă.
Bună ziua! Vă voi povesti ce mi s-a întâmplat săptămâna aceasta şi vă rog să-mi spuneti dacă eu am probleme atât de grave încât să trec printr-o astfel de situaţie. După ce am fost invitată (telefonic) la directorul companiei şi mi s-a cerut demisia pe motiv că au nişte sesizări la adresa mea( iar eu am refuzat, ştiind că demisia este un act de voinţă), mi s-a întocmit un referat pentru necorespundere profesională. ca urmare a acestui referat am fost invitată , în scris de data aceasta, la comisia de disciplină. Nu m-am prezentat la data stabilită, întrucât eram în concediu medical în urma unui accident în urma căruia am suferit o fraactură la braţul stâng. Pe 25 august mi s-a întocmit un nou referat de către aceeaşi persoană (şeful de lot) tot pentru necorespundere profesională. De data aceasta m-am prezentat la comisie şi, acum urmează partea amuzantă în opinia mea, mi s-au pus în faţă nişte coli albe. În faţa mea s-a aşezat o doamnă tânără de la departamentul "juridic" şi mi-a spus să scriu la începutul foii "examinare scrisă" şi mai jos "întrebări". Totodată mi-a arătat că trebuie să pun două puncte la sfârşitul cuvântului.( Probabil, doamna nu ştia că sunt profesor de limba şi literatura română). Au urmat întrebările membrilor comisiei, care nu aveau nicio legătură cu activitatea mea, ci mai mult cu activitatea colegilor mei, despre ale căror performanţe nu am cunoştinţe. În toate întrebările mi s-a cerut să spun "cum îmi explic eu că ceilalţi colegi nu au solduri restante la încasări pe teren". Evident, nu am ştiut să.mi explic acest lucru. Trebuie să mai ştiţi, însă, că examinarea scrisă a fost şi orală în acelaşi timp. Doamna de la juridic scria în acelaşi timp cu mine, atât întrebările, cât şi răspunsurile, după care le dătea citire. La sfârşitul "lucrării scrise", şeful de lot (membru în comisie) m-a întrebat dacă mai am ceva de declarat. Aici am un mare semn de întrebare: am participat la o "examinare scrisă" ori am dat o declaraţie? Căci despre o evaluare a competenţelor mele profesionale nu poate fi vorba! Ieri, 31 august 2015, un coleg mi-a înmânat concluziile "examinării scrise": dezinteres faţă de indeplinirea sarcinilor de serviciu, abateri repetate ( despre care nu am fost informată niciodată şi în urma cărora nu am primit nicio sancţiune) şi în final un total de 20 de puncte cu calificativul "nesatisfăcător". Dar, în spaţiul alocat membrilor comisiei nu era trecut nici un nume şi nici o semnătură. De aceea am refuzat acest "document" şi odată cu acesta notificarea prin care eram informată că în termen de 20 de zile urmează să primesc decizia de concediere. Nu ştiu, dacă am procedat corect, dar le-am spus să mi le trimită prin poştă, acestea fiindu-mi necesare în instanţă. Dacă nu v-am plictisit cu problemele mele, vă rog spuneţi-mi ce să fac. Poate greşesc şi nu realizez acest lucru. Vă mulţumesc, o zi bună!
Buna ziua! Aş vrea să ştiu, dacă neîndeplinirea targetu-lui poate fi considerată "necorespundere profesională", sau ce elemente pot fi luate în calcul de către conducerea unei firme atunci cînd îţi pune "eticheta" necorespunzător profesional?:)
Bună ziua! Am nevoie de un sfat pentru a înţelege situaţia în care mă aflu şi pentru a şti ce măsuri să iau. În august 2013 am fost angajată pe un post de agent comercial la o "mare" firmă de salubrizare. De aproape un an de zile am intrat, probabil, în dizgraţia conducerii firmei. Altfel nu înţeleg umilinţele la care am fost supusă în toate şedinţele la care am participat. S-a ajuns până acolo încât am fost chemată la sediul firmei în timpul concediului medical şi mi s-a spus că am o singură variantă :să-mi dau demisia!
Am refuzat acest lucru, amintind-ui directorului că demisia este un act de voinţă şi nu mi-o poate cere. Şicanele continuă , tot sunt chemată la director,acesta spunându-mi că are o serie de sesizări la adresa mea, că mi s-a făcut referat pentru necorespundere profesională şi că luna aceasta contractul meu de muncă (încheiat pe perioadă nedeterminată) va înceta.Ultima întâlnire cu directorul firmei s-a desfăşurat în 24 iulie 2015, când mi s-a adus la cunoştinţă faptul că "deocamdată sunt obiectul unor cercetări, urmând cocluziile comisiei de disciplină". Nu ştiu din ce cauză am ajuns să fiu "cercetată" de comisia de disciplină, că nu am făcut nimic de care să-mi fie ruşine. Îmi este teamă să nu mi se însceneze ceva grav şi să suport consecinţele. Menţionez că la ultima întâlnire cu directorul mă aflam tot în concediu medical şi a fost nevoie să mă deplasez la sediul firmei pe o temperatură de 39 de grade la ora 13,00. Conducerea firmei nu a catadicsit nici să-şi ceara scuze, nici să-mi ofere un pahar cu apă, măcar.
Acestea fiind faptele, aştept cu mult interes răspunsurile dumneavoastră. O zi bună!=D>