Un salariat cu salariul minim de la 01.01.2025, a fost in concediu medical toata luna decembrie,din ianuarie fiind prezent. Actul aditional l-am intocmit din decembrie ,neputand fi semnat insa.
Daca il semneaza in ianuarie, se poate face majorarea cu 01.01.2025 ?
Buna ziua!
Este corect ca ultima zi de activitate , ziua incetarii de drept a contractul individual de munca (art.56 alin.1 lit.c din codul muncii-pensie limita de varsta), sa fie si ziua reangajarii in contextul continuarii activitatii de catre salariat,pentru a cumula pensia cu salariu ?
Adica ziua incetarii CIM 13.01 ,2025 si ziua noului contract individual de munca tot 13.01.2025? sau trebuie facuta reangajarea cu ziua urmatoare ,fara continuitate?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Cum este corecta inregistrarea in Revisal in privinta contractul individual de munca pe perioada determinata (prelungire) la
"data care produce efecte" o situatie de genul :
Data inceput: 19.07.2023
Data sfarsit activitate( ultima zi din contract): 19.10.2023
Data care produce efecte: ?
Am completat in alt caz de prelungire durata , ziua urmatoare ultimei zile de lucru, cum ar fi acum 20.10.2023 pe considerentul ca pe data de 19.10.2023 inca este salariat. Este corect ?
La interval vechime in revisal(raport salariat) aparea noul interval cu ziua urmatoare.
Nu stiu sigur cum e corect,va rog mult un raspuns , multumesc anticipat.
Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de completarea Revisal :
S-au facut niste modificari de salariu incepand cu 01.10.2023 ,acte aditionale semnate si Revisalul transmis cu aceste modificari. Intre timp , conducerea a mai modificat o parte din salariile trasmise, tot cu data de 01.10.2023.
Cum se procedeaza in Revisal ,pot face tot modificare sau trebuie corectie ? pot fi consecinte daca fac corectie? Sunt in termenul de transmitere de 20 de zile lucratoare.
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
O salariata indeplineste conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare pentru pensionare-incetare cim de drept( limita de varsta) in data de 29.03.2023 dar se doreste,de comun acord continuarea activitatii in baza unui nou contract individual de munca.
Intrebarea este legata de data incheierii noului contract individual de munca . Este posibil ca data incetarii fiind 29.03.2023, noul contract individual de munca sa fie tot 29.03.2023,pentru continuitate?
Sau conform art.56 (2) din Codul muncii se face cu data de 29.03. (persoana nu mai este angajata) si noul contract individual de munca incepe cu 30.03.2023?
Buna ziua !
In legatura cu acordarea tichetelor de masa doar la o parte dintre salariati , este legal sau poate fi interpretat ca fiind discriminatoriu ?
Daca este in limita legii , prin evaluarea anuala se poate dovedi diferentierea si respectiv acordarea doar unora dintre angajati sau ce modalitati ar mai fi?
În cazul în care salariatul a făcut cerere pentru concediu fără salariu , în revisal s-a transmis perioada de suspendare a contractului individual de munca conform cererii, însă salariatul a adus concediu medical după o zi de fără plata,cum se inregistreaza corect în revisal ? Practic este doar o zi în care nu are concediu medical.
23.11.2020-27.11.2020- initial. Aduce concediu medical începând cu 24.11.2020.
1. la perioada respectiva, Început suspendare...Sfarsit suspendare , se MODIFICA perioada de sfârșit suspendare ,adica sa apara doar 23.11. în concediu fără plata ?
2. Perioada rămâne cea mentionata initial (început,sfarsit) și se trece perioada incetare mai devreme? În acest caz nu ar mai corespunde intervalul cu data incetarii...
Nu am mai avut situații similare, va mulțumesc pt indrumare.
Conform noilor modificari din Codul muncii , introducerea procedurii concilierii ca modalitatea de solutionare amiabila a conflictelor individuale de munca, cu ajutorul unui consultant extern in legislatia muncii este o procedura facultativa pentru angajator sau una obligatorie ?
Ma gândesc ca dacă introducem procedura în regulamentul intern ,ca societate, indirect ne asumam responsabilități referitoare la onorariu pt consultant...
Cum interpretati , este facultativa sau obligatorie aceasta procedura? Mulțumesc.
Buna ziua!
Salariat care a prezentat decizia medicala asupra capacitatii de munca pt invaliditate grad 3 in luma mai , cu modificare program la 4 ore /zi de la acel moment, a spus ca va aduce si decizia de la Casa de Pensii (tot pt invaliditate gr 3).
Doresc sa stiu ce solutii exista in aceasta situatie pt angajator :
salariatul poate lucra in continuare 4 ore pe zi sau daca doreste sa plece , il pun sa-si faca cerere de demisie ? ( nu pot opta pt art 55 lit b - OUG 92/2020)
Daca isi da demisia , ii pot inceta CIM cu art.81 alin.7 - renuntarea totala de catre angajator a termenului de preaviz ?
In acest caz ,incetare suspendare,apoi alta decizie de suspendare cim. Ar fi mai bine sa facem decizii de suspendare/incetare a suspendarii pentru fiecare salariat in parte ? Multumesc