Buna seara! Impreuna cu sotul meu am mers sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare.Eu am fost cea care a semnat contractul de vizionare.Ulterior am fost opriti de proprietar care ne.a dat datele lui de contact in cazul in care ne hotaram ,sa il contactam direct pe el.Apartamentul ne place foarte mult si ar urma sa fie achizitionat de sotul meu prin credit.In contract exista urmatoarea clauza: " Corespondența dintre BENEFICIAR ( adica eu pt ca eu am semnat contractul de vizionare) și proprietarii imobilului se poate face, până în momentul încheierii unei tranzacții, doar prin intermediul prestatorului". INTREBAREA este care pot fi consecintele juridice pt mine in cazul in care sotul incheie contractul de vanzare-cumparare pe numele lui?Multumesc!
Buna seara! Va rog sa ma ajutati!
Dupa 14 ani de stat in strainatate am hotarat sa ma intorc in Romania impreuna cu sotul si baietelul meu de 5 ani pentru a sta impreuna cu mama mea care a ramas singura in urma decesului fratelui meu.Problema este urmatoarea:deasupra mamei mele locuieste o doamna care ii face reclamatii la politie incontinuu pt tulburarea linistii publice si mai nou mi.a chemat protectia copilului pe motiv ca baietelul meu adoarme la 3 dimineata , ca face galagie ,iar nepotica mea(care precizez ca vine la noi doar in week-end pt ca locuieste cu mama ei) nu poate dormi si nu se poate odihnii pt a merge la scoala! Intrebarea mea este ce pot face, m.am saturat sa fim tarati pe la politie (fara sa primim nici o contraventie de altfel) ,iar acum chiar s.a exagerat cu Protectia Copilului.Multumesc!
Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ea ,ii lasa lui custodia (custodie comuna) si se duce in America.Custodie comuna cu domiciliul la bunica si tata, cu program de vizita stabilit.In decembrie anul trecut fratele meu moare ,concubina vine si ia fata de la bunica paterna care de altfel a crescut.o de la 2 luni(pur si simplu concubina minte copilul ca merge sa cumpere cadouri si o duce acasa la mama ei - copilul plangea de nu reusea sa vorbeasca cand ne.a anuntat la telefon) implicit o muta de la scoala.Acum dupa 2luni de cand fata sta cu mama ei (in casa parintilor concubinei ,un apartament de 2 camere in care locuiesc 7 persoane -4 adulti si 3 copii dintre care 2 baieti 10 si respectiv 12 ani ,iar cel de 10 ani doarme in pat cu fetita si mama ei) concubina se hotaraste sa plece iar in America lasand fetita in grija bunicii materne.Intrebarea mea este :exista vre.o sansa ca bunica paterna sa poata aduce copilul inapoi in casa in care a crescut mai ales ca fetita vrea sa se intoarca acasa? Multumesc
Buna seara!
Tatal meu a murit in urma cu 8 ani,iar noi (eu , mama si fratele) nu am facut succesiunea la apartament. In momentul actual am vrea sa trecem apartamentul pe numele fratelui doar ca eu locuiesc in strainatate si nu am posibilitatea sa merg in Romania. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1 - Trebuie facuta obligatoriu succesiunea?
2 - Este obligatorie presenta mea /procura ori poate duce la capata acesta actiune doar mama?
3 - Actul de vanzare-cumparare sau donatia ,care dintre ele nu necessità prezenta mea obligatorie?
Va multumesc!
Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea:
Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de 7 ani jumate si cu mama noastra intr.un apartament cu 2 camere. In ultimii 2 ani fratele meu,bucatar, a lucrat doar la negru, asa castigand un salariu mult mai bun.In data de 19 iulie concubina fratelui meu a parasit caminul conjugal pe motiv ca nu se mai Inteleg,lasand fetita in grija mamei mele care de altfel a crescut-o de cand Avea 2 luni. Dupa mai bine de o luna (pe 1 septembrie) in care fosta mea cumnata o zi lucra,iar in ziua in care era libera o suna nepotica sau fratele meu sa vina in vizita la fetita, i.a venit citatie fratelui meu cum ca ,concubina ar vrea custodia la copil invocand urmatoarele motive: ca fratele nu a avut venituri in ultimii ani si ca ea a intretinut fetita (de Maine ii potreste noul contract de munca) ,Ca este dezechilibrat psihic (el facand o depresie acum 8 ani cand a aflat ca a facut diabet in urma decesului tatalui nostru), ca mama este bolnava de diabet si nu are rabdare sa o creasca .....
VREAU sa mentionez ca fetita nu vrea sa mearga in grija mamei si plange ca vrea sa ramana la ea acasa,la scoala ei,la prietenii ei si la mamaia ei ,nu vrea sa mearga la mama ei care acum sta la parinti intr.un apartament cu 2 camere -6 persone.
Intrebarea mea este :are fratele meu vre.o sansa ca fetita sa ramana la el, in casa in care a crescut,mai ales ca ,concubina a parasit domiciliul si sunt sanse 80% ca ea sa aiba deja un alt partener