avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad Paul Isac

Activitate Vlad Paul Isac

Răspuns la discuția CIM medic in privat
Si mai am o curiozitate: daca este angajat atat la stat cat si la privat, contributiile catre stat cum se achita? din 2 parti?
Răspuns la discuția CIM medic in privat
Da, asa este. Doar ca mai sus am trecut in exemplu o suma aleatorie. Dar ca principiu ma interesa daca e ok ( salariu minim pt studii sup + diferenta = procentul convenit )
Răspuns la discuția CIM medic in privat
Buna idee insa pe mine ma intereseaza sa figureze ca si angajat ( fiind vorba de proiect start-up ).
Nu stiu daca in acest program conventia civila e asimilata cu angajarea ( in mod teoretic clar ) sau macar cu crearea unui loc de munca.
Multumesc oricum pt idee
Buna ziua,
Am o nelamurire: daca exista o clinica medicala si doreste sa ANGAJEZE medici, insa acestia lucreaza doar pe baza de procent se poate ca in C.I.M sa fie trecut salariu exclusiv ca procent din procedurile realizate? Sau se angajeaza cu salariul minim pe ecomie pt studii superioare + procent ( din care se scade salariu minim).
EX: unui medic dupa calcul procent ii revine suma de 5000 lei care se vor achita astfel:2350brut -salariu minim + 2650 lei diferenta pana la cat i se cuvine.
Cum se achita contributiile la stat daca medicul lucreaza si in spital? ( se achita din 2 parti - privat si public )?
Răspuns la discuția cheltuieli de judecata
Vin si eu cu o speta pe tema cheltuielilor de judecata. Avem o cerere de valoare redusa, unde s-a numit curator ( impos comunic...etc etc ). Acest lucru a fost stabilit la al doilea termen de judecata iar in cererea introductiva nu am cerut cheltuieli de judecata in ceea ce priveste onorariu curator ( nu aveam de unde sa stiu de situatie ). Fondul s-a solutionat dandu-mi castig de cauza insa fara plata cheltuielilor constituind onorariu curator. Aici ma incurc putin, instanta nici nu a pus in vedere daca solicit sau nu ( cum am citit mai sus ), cererea de valoare redusa nu mai putea fi modificata ( fiind practic al treilea termen ) si nici din oficiu in cuprinsul motivarii nu am vazut amintit de acest onorariu.
Ma gandesc la o varianta ( inafara de cerere separata ) cum sa recuperez acea suma de bani, ma gandeam sa apel sentinta pt motivele prezentat ( succint ) mai sus si sa solicit schimbarea in parte in sensul acordarii si a cheltuielor de judecata constand in onorariu curator.
Ce ziceti ?
Răspuns la discuția Probleme Firma Recuperare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
In primul rand despre creanta dvs.: acea datorie " existenta" la o firma de recuperari in proportie de 90% cred ca este prescrisa ( aici sunt mai multe variabile de care depinde daca este prescrisa sau nu ).
In al doilea rand despre achizitionarea imobilului: nu cred ca ar nicio treaba faptul ca dvs. sunteti hartuit de catre o firma de recuperari pentru incheierea contractului de vanzare, adica sunt sigur ca nu afecteaza cu nimic perfectarea acestei tranzactii.
Răspuns la discuția localizare telefon mobil
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
La ce va referiti cand spuneti " neautorizata". Mai multe detalii despre situatia de fapt ar fi oportune pentru a incerca sa va raspundem!
Răspuns la discuția Accident rutier
Buna seara,
Nimeni nu va poate spune cu siguranta cine va avea castig de cauza in acest caz insa daca persoana respectiva a contestat PV-ul emis de Politia Rutiera cred ca i se retine o culpa lui. Probabil ca asta e si ideea, incercand sa conteste PV-ul spera ca instanta sa retina alta situatie de fapt si speta sa fie cu totul alta. Informatiile pe care ni le-ati dat sunt prea vagi....zic asta pt ca e important si ce s-a scris in PV, ce ati facut dupa accident ( ma refer la partea cu reparatia masinii, etc...
Buna seara,
Adresati-va instantei pentru anularea facturilor emise dupa data la care dvs le-ati adus la cunostinta faptul ca nu mai folositi serviciile prestate de ei insa inainte daca exista contract incheiat cu acest furnizor trebuie foarte bine studiat ( in ceea ce priveste clauzele contractuale ).
Indicat ar fi sa apelati la un avocat
Răspuns la discuția Divort
Buna ziua,
As face in felul urmator: as lua actele de divort din Spania, as veni la oficiul de stare civila de la primaria unde v-ati casatorit si le-as inainta in copie certificate si traduse pentru ca acestia sa ia act de divort eliberand astfel un certificat de divort. Ar trebui sa fie destul de simplu acest lucru deoarece oricum din cate stiu eu, odata ce unul dintre soti a decedat casatoria a incetat de drept .