Unlimit
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se pare ca nu intelegeti esentialul : informatiile solicitate nu sunt despre dosarul dumneavoastra ( din dosar ar trebui sa stiti totul atata timp cat dumneavoastra l-ati depus) ci despre informatiile detinute de banca despre dumneavoastra ca posibil client. Ei acorda sau nu imprumuturile si in urma efectuarii unui calcul de risc . Faptul ca sunteti in concediu de crestere a copilului nu garanteaza venitul dumneavoastra decat pana la terminarea acestui concediu, Dupa terminarea lui banca nu are nicio garantie ca veti mai avea un venit cel putin egal cu cel prezent care este reglementat prin lege. Mai mult de atat ei nu au garantia ca veti mai avea vreun venit, deoarece angajatorul dumneavoastra nu va poate desface contractul de munca decat dupa incetarea CCC . Este posibil sa munciti in continuare in acelasi loc pe un salariu cel putin egal cu indemnizatia actuala dar banca nu stie asta cu siguranta si prin urmare prefera sa nu riste. Nu o sa va spuna niciodata ce v-am spus eu acum pentru ca nu au niciun interes sa stea la povesti cu dumneavoastra. Daca nu sunteti clientul bancii respective ANPC nu poate efectua un control in baza sesizarii dumneavoastra pentru ca nu aveti calitatea de consumator fata de aceasta. Daca ar fi fost cazul sa semnati un contract chiar ar fi fost obligatoriu sa il cititi cu mare atentie inainte de a-l semna. Daca sunteti asa de convinsa ca orice banca va poate acorda imprmutul solicitat, dece nu apelati la alta banca?
Unlimit
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Creditul pe care doriti sa il accesati este produsul bancii. Banca a stabilit niste criterii dupa care il acorda sau nu. Daca nu vor sa vi-l acorde au toata libertatea sa se comporte astfel. Este dreptul lor. Banii sunt ai bancii nu ai dumneavoastra si nu aveti niciun drept asupra lor. Nicio lege nu obliga o institutie bancara sa acorde credite celor care nu indeplinesc conditiile de creditare stabilite de ea. Dat fiind ca nu sunteti clientul bacii respective , nu aveti calitatea de consumator fata de banca respectiva si prin urmare ANPC nu are putere sa preia speta, asa ca probabil veti primi o informare ca petitia dumneavoastra a fost clasata. Ganditi-va ca vine la dumneavoastra un vecin care va cere imprumut niste bani iar dumneavoastra nu doriti da ii dati. Credeti ca vecinul va poate forta sa ii dati acesti bani doar pentru ca el are nevoie de ei?
In cazul acordarii unui credit banca ia in consideratie si cardurile de credit aflate deja in portofoliul solicitantilor. Ati afirmat ca aveti doua carduri de credit pe numele amandurora de 10000 lei respectiv de 13000 lei. Aceste carduri de credit se iau in calcul ca si credit acordat in totalitate chiar daca nu sunt utilizate. S-ar putea ca ceea ce solicitati bancii in cauza ca si credit, impreuna cu cardurile deja existente sa depaseasca posibilitatile dumneavoastra de plata. Verificati !
Daca dupa divort fiecare veti avea domiciliul in cate un imobil ( in acte ) niciunul dintre dumneavoastra nu va mai avea dreptul legal de a patrunde in imobilul unde nu are domiciliul , fara acceptul celuilalt. Daca aveti in vedere casatorii ulterioare este mult mai bine sa faceti partajul. Daca nu , la decesul oricaruia dintre dumneavoastra copiii mostenitori vor deveni proprietari in indiviziue cu parintele supravietuitor.
Cele doua luni lucrate dupa emiterea deciziei de pensionare precum si anii de facultate va vor fi luate in calcul in mod automat la implinirea conditiilor de pensionare la limita de varsta. Oricum atunci perioada de scolarizare ( facultate) nu va mai fi de niciun folos deoarece puncte de stabilitate se dau doar pentru perioada contributiva .
Buna ziua
atata timp cat persoana respectiva nu i-a solicitat niciun ban ba mai mult fiul dumneavoastra a specificat ca banii reprezinta un cadou din partea lui, nu prea mai aveti ce face. Banii fiind specificati ca fiind cadou rezulta ca nu i-au fost solicitati ci ca i-a dat pentru ca asa a vrut, acesta fiind un act voluntar unilateral. Nu prea aveti ce sa reclamati. Daca ati putea sa demonstrati ca au fost cadouri de logodna, atunci va puteti prevala de prevederile legale referitoare la returnarea cadourilor de logodna la ruperea logodnei.
Potrivit art. 244 CP, "(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Continuati sa va aflati in aceeasi eroare !
ANPC ar fi avut atributii in cazul de mai sus daca intre persoana fizica ce reclama lucrarea si persoana juridica reclamata (autoservice) ar fi existat un contract sau un inscris cu valoare de contract care sa ii confere primului calitatea de consumator( daca reparatia ar fi fost facturata per numele persoanei fizice), ceeace de aceasta data nu este cazul , pentru ca atat contractul cat si facturile cu siguranta au fost incheiate intre doua persoane juridice ( altfel asiguratorul nu ar fi avut cum sa plateasca aceste facturi).In Ordonanţă nr. 21/1992 este scris clar : " ....Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe, se înţelege prin:
........
2. consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.
......."
Protectia Consumatorului protejeaza consumatorii, care potrivit legislatiei in vigoare sunt acele persoane fizice care achizitioneaza de la o persoana juridica un bun sau un serviciu. In cazul de fata relatia contractuala in ceeace priveste reparatia autoturismului s-a desfasurat intre asigurator si service, fara ca dumneavoastra sa aveti vreo calitate. Raspunderea de a se efectua reparatia revine asiguratorului, care , se pare ca si-a indeplinit indatoririle. Receptia lucrarii revine persoanei asigurate la preluarea din autoservice a autoturismului acesta avand dreptul de a controla in amanunt daca lucrarea a fost corespunzator efectuata iardaca nu sa nu semneze actele de receptie a lucrarii, caz in care asiguratorul nu plateste lucrarea si poate cere refacerea acesteia. Relatia contractuala pe care o aveati dumneavoastra era cu asiguratorul avand calitatea deasigurat nu de consumator.
ANPC nu are atributii de control in ceeace priveste asiguratorii , aceste atributiuni revenind ASF , motiv pentru care petitia dumneavoastra a fost corect redirectionata. Legislatia este destul de clara doar ca trebuie cunoscuta, pentru a sti astfel ce drepturi dar si ce obligatii avem fiecare din noi.