avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate Unlimit

Activitate Unlimit

Buna ziua
atata timp cat persoana respectiva nu i-a solicitat niciun ban ba mai mult fiul dumneavoastra a specificat ca banii reprezinta un cadou din partea lui, nu prea mai aveti ce face. Banii fiind specificati ca fiind cadou rezulta ca nu i-au fost solicitati ci ca i-a dat pentru ca asa a vrut, acesta fiind un act voluntar unilateral. Nu prea aveti ce sa reclamati. Daca ati putea sa demonstrati ca au fost cadouri de logodna, atunci va puteti prevala de prevederile legale referitoare la returnarea cadourilor de logodna la ruperea logodnei.
Potrivit art. 244 CP, "(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Obligatia de afisare revine emitentului actului.
Buna ziua

Continuati sa va aflati in aceeasi eroare !
ANPC ar fi avut atributii in cazul de mai sus daca intre persoana fizica ce reclama lucrarea si persoana juridica reclamata (autoservice) ar fi existat un contract sau un inscris cu valoare de contract care sa ii confere primului calitatea de consumator( daca reparatia ar fi fost facturata per numele persoanei fizice), ceeace de aceasta data nu este cazul , pentru ca atat contractul cat si facturile cu siguranta au fost incheiate intre doua persoane juridice ( altfel asiguratorul nu ar fi avut cum sa plateasca aceste facturi).In Ordonanţă nr. 21/1992 este scris clar : " ....Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe, se înţelege prin:
........
2. consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.
......."
Protectia Consumatorului protejeaza consumatorii, care potrivit legislatiei in vigoare sunt acele persoane fizice care achizitioneaza de la o persoana juridica un bun sau un serviciu. In cazul de fata relatia contractuala in ceeace priveste reparatia autoturismului s-a desfasurat intre asigurator si service, fara ca dumneavoastra sa aveti vreo calitate. Raspunderea de a se efectua reparatia revine asiguratorului, care , se pare ca si-a indeplinit indatoririle. Receptia lucrarii revine persoanei asigurate la preluarea din autoservice a autoturismului acesta avand dreptul de a controla in amanunt daca lucrarea a fost corespunzator efectuata iardaca nu sa nu semneze actele de receptie a lucrarii, caz in care asiguratorul nu plateste lucrarea si poate cere refacerea acesteia. Relatia contractuala pe care o aveati dumneavoastra era cu asiguratorul avand calitatea deasigurat nu de consumator.
ANPC nu are atributii de control in ceeace priveste asiguratorii , aceste atributiuni revenind ASF , motiv pentru care petitia dumneavoastra a fost corect redirectionata. Legislatia este destul de clara doar ca trebuie cunoscuta, pentru a sti astfel ce drepturi dar si ce obligatii avem fiecare din noi.
Exista si posibilitatea desfiintarii in conditiile legale a postului pe care este angajat. Postul nu poate fi reinfiintat timp de 6 luni de la desfiintare.
Stimata doamna. In contract scrie cu siguranta ca Enel se obliga sa va furnizeze ceva la adresa respectiva iar dumneavoastra trebuie sa platiti pretul.Enel nu este interesat daca serviciul furnizat il folositi dumneavoastra sau il transferati altcuiva asa cum ati facut odata cu vanzarea imobilului. El a livrat si conform contractului va cere sa platiti. Daca nu mai aveati dumneavoastra nevoie de serviciile Enel la adresa respectiva trebuia sa reziliati contractul, aceasta fiind singura modalitate prin care nu ati mai fi fost responsabila de plata serviciilor livrate la acea adresa.Contractul reglementeaza relatia dintre dumneavoastra ca si consumator si Enel ca furnizor. Pe toata durata cat contractul este valabil, furnizorul furnizeaza iar dumneavoastra trebuie sa platiti.Enel nu se poate indrepta legal decat impotriva celor cu care detine contracte, in cazul de fata acea persoana sunteti dumneavoastra.Personal nu cred ca veti avea castig de cauza. Puteti incerca sa va recuperati banii de la noii proprietari (cei care au realizat consumurile) daca sunt de buna credinta, lucru de care ma indoiesc daca pana acum nu au schimbat contractul si nici nu au platit facturile.
Răspuns la discuția Iesire din credit Prima Casa
Buna ziua
La momentul acordarii creditului banca a facut o analiza in care a inclus si veniturile dumneavoastra. Banca nu este interesata de relatiile existente intre dumneavoastra si titularul de credit: imprumutatul. Pentru ca dumneavoastra sa puteti iesi din contract, imprumutatul trebuie sa solicite acest lucru si sa aduca in locul dumneavoastra un codebitor care sa aiba venitul suficient de mare si ne grevat de sarcini, astfel incat sa va poata inlocui si care sa depuna la randu-i o cerere in acest sens.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati incheiat un contract trebuie sa platiti doar avansul stipulat in contract. Nu este ilegal sa platiti toata lucrarea in avans dar nu este recomandabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Protectia consumatorului mergeti degeaba. Contractul l-ati incheiat in vederea unor scopuri oneroase si prin urmare nu aveti calitatea de consumator. In alta parte puteti merge daca se incalca vreo clauza din contract. Cititi cu mare atentie contractul si in cazul in care este stipulata vreo data pana la care trebuie sa presteze pentru dumneavoastra vreun serviciu atunci la depasirea acelei date puteti merge pana in instanta daca nu au respectat contractul
Răspuns la discuția Obligatii de plata
Nu ati citit cu atentie postarea mea. Eu nu am afirmat ca nu presteaza nimic in general ci pentru mine eu avand contracte de furnizare pentru servicii cu fiecare furnizor in parte. Cheltuielile comune ( curatenie, reparatii, etc) le calculeaza impartind suma de plata la un numar(de apartamente, de persoane, etc.) impartire pe care o fac oricum. Va doresc o zi buna.