O alta solutie este ca inainte de a apela la o instanta sa apelati la serviciile unui mediator autorizat si in cadul medierii sa solicitati remedierea deficientelor sau despagubiri proprortionale cu nerealizarile fata de proiectul initial. Aceasta solutie va fi mult mai avantajoasa.
Daca casa este pe numele tatalui obtinuta ca mostenire sau edificata inainte de casatorie, doar tatal dvs. are dreptul de proprietate iar acel imobil nu va face obiectul partajului. In consecinta sansele mamei dvs dvs. de a deveni proprietara dupa divort sunt - zero.
Daca donatia a fost facuta doar pe numele dvs. bunul primit ca donatie este bun propru. Daca apartamentul a fost donat pe numele dvs si a sotiei dvs. atunci este bun comun si deci va face obiectul partajului in cazul divortului.
Operatiunile de trasfer de bani Western Union nu se fac decat cu acte de indentitate in original si doar persoanelor ce se indentifica la ghiseu cu acele documente. Cu o copie de buletin a unei alte pesoane nimeni nu poate face astfel de operatiuni. Va raspunde un coordonator a unei astfel de entitati.
Aveti si solutia de a apela la o alta banca unde poate gasiti consultanti bancari mai putin sfidatori !
Completarea unui Caiet(registru) cu bani personali poate fi legal pretinsa in unele posturi de casiera(de ex. casiera schimb valutar, casiera ghisee banci, etc). De asemenea aceasta obligativitate ar poate fi prevazuta in Fisa postului sau in Regulamentul intern pe care probabil le-ati semnat la angajare. De asemenea daca in unul din aceste documente exista o prevedere privind obigatia personalului angajat de a prezenta geanta la control lla plecarea de la locul de munca si dvs. ati semnat aceste documente, ar fi normal sa va si conformati!
Apelati la serviciile unei firme de Consultanta in afaceri din zona dvs. Aceste firme cu astfel de probleme se ocupa. Raportul eficienta/pret sigur va va avantaja.
Nu va faceti probleme cu numarul de procese...., cele doua procese penale vor fi conexate sau in cel mai rau caz cele doua pedepse vor putea fi contopite!
Rezolvarea problemelor dvs. ar fi fost mai facila daca ati fi initiat o mediere atat cu beneficiarul serviciilor prestate cat si cu subcontractorul, inainte de a fi pornite procesele in instanta. Nici acum nu e prea tarziu. Initiati un astfel de demers adresandu-va unui Birou de mediator(eventual cu pregatire juridica) din localitatea dvs. si apoi, pe baza unui inscris ca ati initiat un astfel de demers, solicitati suspendarea proceselor civile la ambele instantei unde judeca litigiile respective. Succes!
Din pacate Contractul de vanzare-cumparare facut in forma neautentica, insotit de factura, nu constitue pentru dvs. titlul de proprietate legal valabil, daca nu ati urmat in totalitate procedurile legale valabile la data cumpararii. Dreptul de proprietate poate fi transmis in cazul imobilelor doar prin proceduri conforme legislatiei specifice - Legea 7 /1996 - Legea cadastrului si publicitatii imobiliare, Legea 247 /2005, si Codul Civil valabil data tranzactiei facuta de dvs. In mod normal in anul 2004, vanzatorul ar fi trebuit sa intocmeasca Documentatia Cadastrala a acelui imobil pe care intentiona sa-l vanda, sa-si intabuleze dreptul de proprietate la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara si ulterior pe baza de inscris autentic(Contract de vanzare-cumparare incheiat la Notariat) sa va fi transmis dvs. proprietatea asupra acelui imobil. Daca erau respectate aceste proceduri persoana mentionata de dvs. nu mai putea in anul 2015 sa-si intabuleze o parte din proprietatea dvs. Acum sansa reala de a va rezolva problema este doar instanta de judecata. Consultati un avocat specializat in astfel de probleme.