avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate sorin33

Activitate sorin33

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o explicație,într-un proces de succesiune cu mai mulți moștenitori,unii dintre ei au depus declarații de renunțare la moștenirea.Acum s-a făcut apel la hotărârea judecătorească a primei instanțe și ași vrea să întreb dacă cei care au renunțat prima data la moștenire acum se pot întoarce să o accepte?
Dacă cel care a făcut apel a fost nemulțumit de împărțirea făcută acum se reia toată judecata de la zero?
Am trimis întâmpinare pt apel, și s-a fixat primul termen este necesar să mă prezint, se mai dau și alte termene dacă nu se prezintă și alți intimati sau se judeca într un singur termen?
Dacă sant nemulțumiți ce se mai poate face?
Vă mulțumesc.
Bună ziua, o casă construită în urmă cu 14 ani fără autorizație de construcție deoarece nu a fost dezbătută succesiunea și nu aveam act de proprietate pe teren, cum se poate face intrarea în legalitate,. Se poate face intabularea prin programul național de intabulare .Dacă cineva, un"biinevoitor"va vrea să facă o reclamație pt construcție fără autorizație se mai poate ?Adică dacă a trecut termenul de 3 ani și s-a prescris ,se mai poate face reclamație la primărie sau institutl de stat în construcție.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Procesul a fost de partaj judiciar iar cheltuielile de judecata sau împărțit la toți inclusiv la reclamant și ceilalți pârâti.

Dapix a scris:

Nu vă privește pe dumneavoastră că reclamantul a obținut ajutor judiciar.
Cel care pierde procesul plăteste cheltuielile de judecată.

Dacă ați fi câștigat procesul, n-ați fi avut de plătit nimic.

Taxa de timbru.
Reclamantul a dat o declarație falsa precum ca el nu are venituri (el lucrând în străinătate),și a obținut ajutor judiciar iar acum când s-a făcut pronunțarea hotărârii judecătorești mi-a revenit mie ca pârât să plătesc taxa pot face recurs să se cunoască adevărul?
Depinde plata taxei de rămânerea definitivă a pronunțării?
Dacă trebuie să o plătesc eu în pronunțare nu apare termenul până când pot să plătesc taxa de timbru ci doar termenul până când pot face recurs de 30 de zile.
Bună ziua, ași dori să construiesc o anexă de 2 camere și nu știu dacă îmi trebuie autorizație de construcție, tot se vorbea pe la TV ca în mediul rural pt construcție sub 50 m2 nu mai trebuie autorizație de construcție nu știu dacă sa promulgat această lege sau este tot în stadiul de proiect. Vă mulțumesc.
1. Vă rog să mă lămuriți ce se poate face pt a primi cheltuielile de judecata dacă în pronunțare sa dispus următoarele "paratii SU și SM își rezerva dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separată ".
2.Daca reclamantul a beneficiat de ajutor judiciar fără a avea acest drept, el lucrează în altă țară și nu apare cu venituri în România, iar procesul a ajuns la pronunțare se mai poate denunța ?
Cadastru gratuit & expertiza cadastrala
Bună ziua, mă aflu în proces de partaj judiciar pt o moștenire din partea tatălui meu, decedat. În timpul procesului sa făcut o expertiza cadastrala pt rectificarea titlului de proprietate în vederea împărțirii și celorlalți moștenitori, acum comuna respectivă a întrat în programul de cadastrare gratuită a guvernului și nu știu ce trebuie să fac să depun actele (ce e necesar),la primărie pt cadastrare gratuită sau să aștept terminarea procesului de partaj judiciar, iar expertiza cadastrala făcuta ține loc de Cadastru (expertiza cadastrala este același lucru cu cadastru făcut de primărie gratuit).
În urma succesiuni curtea se împarte în doua,o jumătate cu o anexă la un frate iar cealaltă jumătate cu o anexă la celalalt. Contractul de energie electrica este pe unul dintre ei iar celalalt nu vrea să contribuie la plata facturii, contuarul este la cel care este și Contractul. Pot să îi taie curentul cel care are contractul, sau cum să procedeze?
Lucrez într-o unitate sanitară.,în ture de 12 ore,iar personalul de sex feminin lucrează 4 ture de noapte pe lună iar cei de sex masculin câte 6 true .Pentru turele de noapte sîntem plătiți cu un spor de 15%,după un minim de 3 ture lucrate chiar dacă unii facem 6.7 ture de noapte santem plătiți la fel.
Este legală diferențierea nr de ture de noapte între personalul cu aceiasi funcție de încadrare?
Cum să procedez pentru a avea același nr de ture de noapte ca ceilalti colegi (turele de noapte sânt foarte obositoare).