avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate ioana-b

Activitate ioana-b

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, unde scrie (in ce articol din ce lege/norma) ca trebuie documentele (PV al Adunarii Generale, Statut si Act Constitutiv modificat) sa fie atestate de avocat? Multumesc
Mai este necesara atestarea de catre avocat a PV al Adunarii Generale, Statutului si Actului Constitutiv modificat sau e de ajuns daca membrii prezenti doar semneaza si initializeaza documentele? Multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns!

Plata o fac la ghiseul CEC. Alta metoda de plata nu imi accepta banca. Nu pot face plata direct in contul bancii, pentru ca acest lucru nu face parte din practica CECului, iar daca eu sau o alta persoana incearca sa faca plata, suma va fi redirectionata, contul meu fiind indisponibilizat, iar daca as da detalii pe chitanta cum ca suma reprezinta achitarea ratei la banca, banii nu vor ajunge la CEC.

Banca accepta plata doar cu existenta unui codebitor pentru intreaga perioada contractanta, adica inca 15 ani. Dosarul cu aprobarea unui codebitor pentru perioada popririi a fost respins.

Ce solutie mai am in acest caz?

Multumesc
Buna ziua,

In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut contestatie la executare, creanta fiind clar prescrisa, insa mai dureaza pana cand se va judeca, iar eu nu imi pot plati rata pentru creditul ipotecar la CEC, acesta din urma amenintandu-ma ca in 2 zile va incepe executarea silita impotriva mea.

Eu sunt de buna credinta, am incercat sa aduc un codebitor pana la indepartarea popririi, insa banca a refuzat codebitorul.

De asemenea, CECul nu s-a inscris in AEGRM si de aceea, aparent, este contul meu blocat.

Executorul judecatoresc mi-a oferit ca solutie o esalonare de plata a creantei pentru care s-a pus poprirea si as dori sa sa fac orice ca sa mi se ridice poprirea de la CEC pentru a putea sa imi platesc ratele pentru creditul ipotecar.

Cu toate astea, nu doresc ca plata mea facuta catre executorul judecatoresc sa constituie o recunoastere a creantei pentru care s-a facut poprirea, creanta fiind clar prescrisa (de asta am si facut contestatie la executare)

Astfel, ce pot face pentru a imi putea plati rata la CEC si sa merg in continuare si cu contestatia la executare?

Multumesc!
Răspuns la discuția Demisie membru fondator ONG
Daca cel care demisioneaza e chiar presedintele - membru fondator, iar celelalti doi fondatori nu vor inregistra modificarile, cum poate presedintele-membru fondator, sa faca opozabila retragerea lui din asociatie?

Stiu ca s-ar putea hotari dizolvarea pentru ca ar ramane mai putin de 3 membrii in asociatie, insa pentru ca nimeni nu mai nicio legatura cu asociatia de 4 ani, presedintele-membru fondator nu vrea sa dizolve asociatia, pentru ca astfel ar trebui platit un lichidator.

Astfel, care ar fi solutia presedintelui-membru fondator pentru a nu mai exista in asociatie, cu costuri minime?

Multumesc
Daca un presedinte si membru fondator asociatie vrea sa se retraga si mai sunt doar alti doi membri fondatori, care nu se ocupa de asociatie si nici nu le pasa de ea, adica nu vor inregistra modificarile si nici nu vor alege alt presedinte (alte persoane in asociatie nu exista), ce trebuie sa faca pentru a putea fi inregistrata retragerea lui din Asociatie?

Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Si daca nu se face aceasta prelungire?

Practic intrebarea mea e daca poate functia in continuare pe adresa de la sediul respectiv, fara sa se mai prelungeasca contractul de comod si fara a se incheia unul nou? Risca ceva amenzi din partea cuiva sau ar exista doar "sanctiunea" de a nu primi corespondenta?

Multumesc!
Poate o asociatie sa aiba sediu temporar la cabinet de avocat, in baza unui contract de asistenta juridica incheiat in acest sens?


Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Modificari complicate ONG
Multumesc frumos pentru raspuns!

Problema legata de sediu este ca in Statut scrie ca se modifica de catre Consiliul Director. Sa inteleg, ca in speta data, avand in vedere ca membrii care formau candva Consiliului Director au disparut, se va aplica legea, nu?

De asemenea, vor fi convocati la Adunarea Generala membrii existenti, insa avand in vedere ca cei inscrisi la Registru au disparut din asociatie, trebuie facuta vreo mentiune legata de ei in Procesul Verbal al Adunarii Generale incat sa nu existe probleme la inregistrarea modificarilor la instanta?