avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate abigail2

Activitate abigail2

vicky2015 Pai nu se transmite la om, dar omul poate fi purtator si poate infecta alti porci. Daca este zona cu risc se ucide tot, dar se si fac dezinfectii riguroase. Ar trebui ca in zona de focar nimeni sa nu intre si nimeni sa nu iasa pana cand focarul s-a stins, altfel raspandesti boala si termini si porcii din alte zone. Mie imi pare cam "distrugere programata".
Buna seara,
Am luat de curand licenta si urmeaza sa mi se elibereze o adeverinta. Aceasta este tiparita (nu a fost inca semnata de nimeni). Ceea ce imi este mie neclar e cum trebuie trecut numele pe adeverinta. Mentionez ca eu m-am casatorit si am alt nume (de familie), care este trecut si in cartea de identitate. Pe acea adeverinta e trecut numele de dinainte de casatorie si in paranteza numele de dupa casatorie. Este corect sa apara asa?
Am vazut azi si am citit legea vaccinarii (in fine e in faza de proiect, presupun...normele de aplicare nu apar). Eu sunt de acord cu vaccinarea din punct de vedere medical. Insa cu legea asta a obligativitatii...mie nu imi este clar.
Spune la un moment dat ca "Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea părintelui pentru asigurarea stării de sănătate a copilului." Adica parintele este, dar medicul nu are si el raspunderea lui? Nu el face vaccinarea...sau ce sa inteleg de aici? Parintele inainte de a veni cu copilul trebuie sa se consulte cu medicul si acela sa-i spuna daca sa vaccineze, daca sunt contraindicatii, cum, cand trebuie vaccinat copilul, cand nu, sa-l consulte e copil. Asta nu este rasunderea medicului sa vada cand cum in ce conditii? De aceea as vrea sa ma lamuresc. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vecin bolnav psihic, amenintari
Am inteles. Atunci ar trebui contactati cei de la Protectia sociala din judetul respectiv si ei trebuie sa se ocupe, sa va sprijine ca e treaba lor...mai ales ca sunteti mai multi vecini pe care va afecteaza situatia.
Politia nu stiu cat de mult se implica in cazuri de genul asta.
Relatia dintre doi soti e bazata printre altele si pe sinceritate. Daca cei doi nu isi comunica deschis toate problemele atunci se poate ajunge la o situatie de genul asta. "Tu ai conturi secrete, eu te banui". Sincer nu mai are niciun rost, in acest caz...fiecare pe drumul lui.
Pentru a actiona sotul/sotia in instanta e mult. Eu nu as face un astfel de demers pentru asta, pentru ca actiunea presupune timp, rabdare, bani cheltuiti etc. Sincer nu m-as complica cu asta, eu as simplifica lucrurile.
La varsta de 24 de ani sunteti persoana adulta. Aveti un salariu si o prietena. Ce va impiedica sa va traiti viata? Problema asta o puteti rezolva numai in familie (dumneavoastra cu parintii). Eu zic ca prima miscare ar fi sa puneti piciorul in prag si sa spuneti "gata, pana aici". Daca nu va spuneti punctul de vedere clar si lamurit lucrurile nu se vor rezolva. Acest lucru numai dumneavoastra il puteti face si nimeni altcineva.
Apoi daca aveti prietena si o iubiti cu adevarat faceti tot posibilul sa va mutati separat, chiar si cu chirie; este greu toti stim asta, dar sunt sigura ca aceasta problema se poate rezolva mai devreme sau mai tarziu.
Daca chiar impunandu-va punctul de vedere amenintarile asupra familiei fetei nu se opresc puteti apela la un avocat, dar bine ar fi sa nu se ajunga acolo.
In general mai rar ataca cainii fara stapan. Cei cu stapan ataca mai mult cainii altora, dar si oameni...si in general stapanii sunt iresponsabili, pentru ca nu isi tin cainii in lesa. Sincera sa fiu am vazut destui proprietari de genul asta si nu am avut cu cine sa ma inteleg.
Dumneavoastra daca v-a atacat cainele puteti sa spuneti cum arata proprietarul si ce fel de caine avea, doar i-ati vazut. Dupa descriere politia poate sa il caute sa il si gaseasca.
Răspuns la discuția Expertiza psihiatrica mama
Din ce spuneti nu rezulta ca mama ar fi sau nu bolnava psihic. Faptul ca il alapteaza inca si la varsta asta nu spune nimic, decat ca el mai vrea sanul mamei (presupun ca nu e alimentul de baza, ca mananca multe altele).
Incercati cand e copilul la dumneavoastra sa discutati cu un psiholog, sa-i dati mai multe detalii despre situatia aceasta, sa aduceti si copilul sa discute cu el. Actionarea in instanta este totusi prea mult. Daca dumneavoastra doriti sa va duceti atat de departe, mie imi spune ca nu doriti ca acel copil sa stea cu mama lui.
Răspuns la discuția Vecin bolnav psihic, amenintari
patrascu razvan a scris:

Se pot dispune masuri preventive impotriva lui si cand UP o sa fie finalizata poate fi trimis in judecata si condamnat.

Ce sa-l condamne daca el e cu probleme psihice si iresponsabil? Mai degraba sa-l trimita la spitalul de psihiatrie.
Eu chiar imi pun intrebarea daca omul asta o fi avand rude. Parca greu mi-ar veni sa cred ca nu are chiar pe nimeni, ca e singur in lumea asta. O avea familie? L-or fi abandonat?
Răspuns la discuția Accident cu victime, Bulgaria
Eu nu cred ca autoritatile bulgare ar fi gresit. Totusi a murit un om in accidentul asta. Puteti vorbi cu ai nostri in primul rand, dar trebuie vorbit si cu ei (trebuie sa existe un translator undeva, chiar si la ambasada puteti incerca).