avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate florentina891

Activitate florentina891

Buna ziua. Am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea parintilor decedati.Nu exista nimic scris ca testament. La impartirea bunurilor parintilor se vine din pozitii de egalitate chiar daca doar un singur frate a avut grija de parinti? Si tot acel frate a reparat si locuinta cu banii proprii. Toti fratii vor avea parti egale din mostenire?
Va multumesc pentru raspuns
Discuție asigurare auto
Doresc sa stiu daca dupa un an si jumatate de la reparatia masinii pe polita de asigurare casco sunt nevoita sa platesc reparatia masinii catre service, deoarece acum asiguratorul euroins nu mai vrea sa plateasca reparatia invocand un motiv care spun ei ar exista in asigurare - si bineinteles nimeni nu m-a informat ca ar exista. Si daca exista motivul si la data reparatiei de ce a fost dat acceptul ptr. reparatie? Cum tocmai dupa un an si jumatate isi aduc aminte ca nu trebuia sa accepte plata?Ma puteti sfatui cum sa procedej in situatia artata?
Răspuns la discuția Hotărâre redactare
Multumesc
Nu va supărati, am si eu o întrebare: in cât timp se redactează o hotărâre? In procesul tatalui meu dureaza din decembrie anul trecut si inca nu este scrisa. Tatal meu are 90 de ani si cred ca este hotărâtor . Poate mai trece un timp si nu mai e interesat de ce contine hotărârea. Nu credeti?
Vă multumesc anticipat
Răspuns la discuția sesizare la barou a avocatului
Daca stie ce are de facut atunci cum s-a ajuns la apel cu cauza pe jumatate pierduta - daca nu chiar toata -iar in motivatia de la tribunalul de sector se invoca lipsa unui act care act exista la dosar. Concluzia mea este ca daca vedea dosarul ar fi vazut si invocarea partii adverse ca nu exista actul si ar fi combatut aceasta in timp util. Iar de dialog nu poate fi vorba ptr ca ma respinge mereu nu raspunde la mesaje sau telefon (de care nu se poate plange ca deranjez: daca ma respinge nu mai sun si revin dupa cateva zile)
Cum si unde pot face o sesizare cu privire la un avocat care nu prea se ocupa de dosar si nici nu ma lasa ca sa vad dosarul. Mereu gaseste cate o scuza.
Va multumesc anticipat
Am si eu o intrebare. Tatal meu - ca reclamant in proces - se judeca cu casa de pensii si nu suntem multumiti de avocat. Ma pot constituii si eu - ca fiica - parte alaturi de tatal meu in procesul ce se deruleaza deoarece vrem sa vedem dosarul pe care avocata nu ni l-a aratat nicio data.
Va multumesc anticipat
Discuție pensie
Tatal meu a iesit la pensie in 1980. Anul acesta i-a fost scazuta pensia datorita unei recalculari. Si i se retine din pensie banii. Intrebarea mea este urmatoarea: pensia lui "beneficiaza" de toate modificarile din noile legi? Chiar daca a iesit la pensie acum 35 de ani? I se poate scadea pensia zicand ca a fost gresita la un moment dat in 2012? Dar pana in 2012 cum a fost corecta si de atunci nu a mai fost legala? Deci daca apare un nou mod de calcul al pensiei ise calculeaza iar pensia? Cum mai ramane cu egalitatea stiind ce salarii erau atunci?
Va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri