Buna ziua,
Am un salariat care peste cateva luni va implini varsta de pensionare pentru limita de varsta . Firma are nevoie de el in continuare. Pot sa merg in continuare cu acelasi CIM - cu acordul conducerii - dupa ce primeste decizia de pensionare ?
Multumesc.
Am castigat un proces de uzucapiune si pe fond si in apel. In ambele cazuri am cerut cheltuieli de judecata. Procesul s-a desfasurat in alta localitate fata de domiciliul meu. La fond mi-au fost acordate doar partial aceste cheltuieli, la nivelul onorariului avocatului reclamantilor mei. Fiind un proces de uzucapiune m-am deplasat la mai multe termene( martori, expertiza, contraexpertiza, cercetare la fata locului ) intrucat avocatul nu avea- si nu putea avea cunostinta de multe amanunte asupra terenului respectiv. La apelul partii adverse am depus apel incident pentru cheltuielile de judecata, si am cerut si cheltuieli in apel. In ambele cazuri documentele justificative pentru cheltuieli au fost depuse in termen. De castigat am castigat , dar instanta de apel a decis compensarea cheltuielilor de judecata . Nu mi se pare corect, deoarece nu eu am generat aceste cheltuieli, iar reclamantii mei stiau unde am domiciliul, iar reprezentarea prin avocat nu excludea prezenta mea la termene.
Ce pot face in aceasta situatie, nedreapta din punctul meu de vedere ? se poate ceva la recurs, daca reclamantii mei merg mai departe ? Iar daca nu merg ?
Multumesc, am aflat azi ca e o SA de tip inchis. Mai e nevoie de broker ?
Si inca ceva : ultimii 3 ani includ 2018, chiar daca pt 2018 SA nu a depus inca bilantul?
Buna seara,
La decesul tatalui meu am constatat ca detinea un nr de actiuni la o SA . Nu am gasit nici un document care sa ateste ca in ultima perioada de timp ( cel putin ultimii 5 ani ) ar fi primit dividendele cuvenite de la aceasta societate. Pe baza certificatului de mostenitor, pe ce perioada in urma pot solicita aceste dividende neplatite si in ce mod ?
Am fost actionati in instanta pentru uzucapiune. Terenul in litigiu, in suprafata de 225 mp, este o parte dintr-un teren mai mare, 675mp care a rezultat din alipirea a doua terenuri alaturate ( 225mp +450mp) recuperate in natura de tatal meu in baza Legii 10/2001 si vandute ulterior fiului meu . Reclamanta noastra a cerut la OCPI, in baza actiunii in instanta, notarea procesului in cartea funciara. Ce ma deranjeaza este faptul prin aceasta notare nu putem folosi restul trenului de 450mp, desi acesta nu face obiectul litigiului. Intrebarea mea este : a procedat corect OCPI admitind inscrierea procesului, intrucat astfel ne-a fost indisponibilizat TOT terenul, nu numai suprafata in litigiu ? Din cauza procesului ne-a expirat si certificatul de urbanism pe care il obtinusem pentru refacerea gardului.
Destinatarul, adresa acestuia si motivul comunicarii sunt pe "Comunicare" , prima hartie - format A5- din snop ( fata-verso).Celelalte foi contineau si ele informatiile de la OCPI teoretic "protejate".
Buna seara,
O persoana mi-a deschis proces pentru uzucapiune si a solicitat la OCPI din judetul respectiv notarea acestui lucru pe CF. Comunicarea de incheiere, incheierea si extrasul de CF pentru informare, cat si schita terenului cu toate informatiile aferente mi-au parvenit prin posta , ca atare, adica un snop de foi la vedere, capsate, pe care le poate citi oricine le manevreaza.
Nu in plic,desi contin date personale, asta in conditiile in care pe fiecare fila cu antetul OCPI este mentionat, in subsol, ca "Documentul contine date cu caracter personal ,protejate de prevederile Legii Nr. 677/2001".
De ce trebuie sa stie alte persoane, fara nici o indreptatire, problemele mele personale ?
Cum as putea sa trag la raspundere aceasta institutie OCPI pentru incalcarea acestei legii protectiei datelor personale ?
Doamna inspector cu care am vorbit- si care urma sa incheie cartile de munca _ mi-a spus ca cele doua legi mentionate fiind abrogate, ei nu mai pot completa nimic in cartea de munca fara documente - anterioare datei de 1.01.20111 - cu viza lor. Si mi-a aratat textul afisat, din care v-am citat.