avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate mylka13

Activitate mylka13

Bună ziua,
As dori sa stiu daca la un PFA care are 2 coduri CAEN și anume (9602 coafura și alte activități de infrum
si 4791 comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) pot adăuga și Codul CAEN 6622 Activități ale agenților si broker-ilor de asigurări. Această clasă include: activități ale agenților și brokerilor de asigurări (intermediarilor de asigurări) în vânzarea, negocierea sau solicitarea de anuități și polițe de asigurare și reasigurare.
Mulțumesc.
Buna ziua,
Care sunt actele necesare pentru a deschide un loc de joaca pentru copii cu bouncere, casute, inchiriat doar pt organizat zile de nastere.
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu teritorialitatea unui RCA, pentru un atv INREGISTRAT la primarie ( ca si Tractor CF MOTO / CF 800 UTR). Am auzit ca ar fi valabil RCA ul doar pe o raza de 100 km de la primaria la care este inregistrat.

Mulțumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca in prezent lucrez pt un salariu de baza de 2500 lei, cati bani voi primi in mana daca intru in concediu medical (sunt insarcinata); anaaliza riscului la locul de munca s-a facut si nu exista riscuri dar eu nu ma simt prea bine si as intra in concediu medical.
Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in urmatoarea problema:
- in anul 2007 am achizitionat din Austria un Peugeot pentru care am platit o taxa de inmatriulare in valoare de 6.000 lei;
- ulterior am recuperat de la finante suma de 2.000 lei nu mai stiu exact in ce an, undeva sub 2010;
Intrebarea mea este ce am de facut pentru a recupera diferenta + dobanda aferenta si cum se numeste exact taxa platita (taxa de poluare, taxa de timbru ...) ??
Multumesc !!!
Buna ziua,

Am o situatie mai aparte si nu stiu ce am de facut:
- pana la data de 30.09.2016 sunt in concediu CIC pana la 3 ani;
- fetita implineste 3 ani in data de 31.10.2016;
- am ramas din nou insarcinata, in luna mai 2016, sarcina este cu complicatii, motiv pentru care mi se recomanda repaus la pat;
- intrebarea mea este:
1) daca din data de 01.10.2016, data la care ar trebui sa ma intorc la servici, mi se va da concediu medical pana cand voi naste, voi mai beneficia de indemnzatie crestere copil ?
2) pe perioada concediului medical, angajatorul este obligat sa ma plateasca ???


Multumesc !!!
Buna ziua!
As dori sa stiu daca un profesor din cadrul unei Universitati, poate sa se angajeze pe un post de conducere in cadrul unei unitati sanitare de stat, iar postul de profesor sa ii ramana blocat ?
In baza carui ART din Codul Muncii se poate realiza acest lucru ???

Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca dupa 90 de zile de CM (sarcina), angajatorul este obligat sa imi acorde la solicitarea mea, cele 15 zile de CO aferente anului 2013 ?? (am avut 21 zile de CO, am luat ); in prezent sunt in CM si vreau sa stiu daca la expirarea zilelor de CM pot merge linistita cu cererea pt CO.

Multumesc.