Doamna Martonze, psihologia nu e pentru oricine, asta e clar :)nDin acest motiv e important ca la consiliere sa participe amandoi parintii. In al doilea rand ce ati spus, este valabil si invers, ca psihologii au prieteni care pot fi chiar parintii rezidenti, si parintele nerezident pune copilul la lectii si copilul nu vrea si gata,rezulta ca minorul e supus abuzului la parintele nerezident.
In cazul de fata insa sunt curioasa care a fost raportul si cum a motivate instanta penalizarile.
doamna Martonze, aveti dreptate cu pensia, insa nu va vad vehementa atunci cand parintele nerezident da o pensie de 1500-2000 de lei, iar parintele rezident nu contribuie cu nimic financiar. Unde e grija fata de pui atunci? De ce copilul sa ramana cu persoana care nu vine cu nimic financiar?
Este insa un indicator pentru ca daca parintele respectiv da doar 200 lei/luna, fara absolut nici macar un siret in plus atunci dragostea lui nu e atat de nemarginita. Pentru ca parinte fiind am realizat ca primul meu gand si prima mea dorinta este sa asigur copilului cele necesare. Asa ca aici va inteleg si va sustin punctual de vedere.
Aceasta lege nu da posibilitatea celor abili cel putin teoretic pentru ca minorul este dus la psiholog. Si pana acum nu a aparut nimeni sa zica ca in urma raportului psihologului, unde se mentioneaza clar ca minorul este traumatizat si speriat de parintele nerezident, totusi instanta sa fi aprobat penalizari.
Din acest motiv intreb care a fost concluzia psihologului in acest raport.
A facut cumva acte cand a lasat copilul? Daca nu e nici un act, doamna se poate duce sa-si ia copilul. Nu ar fi nici o diferenta intre a lasa copilul peste week-end si a lasa copilul mai mult. Unde anume in lege scrie ca persoana la care lasi copilul are dreptul sa ti-l opreasca?nSa se duca sa-si ia fata, sa sune la politie daca este impiedicata.
doamna martonze, ati punctat foarte bine, este important de stiut si tatal cat de implicat este in viata copilului, exact ce pensie plateste, cum si cat.
Daca tatal plateste pensie alimentara suma derizorie pe motiv ca are salariu mic sau nu plateste deloc, ii ofera doamnei niste parghii legale pentru situatia in care se afla.
AgainstPas, eu inteleg la ce se refera doamna Martonze, daca tatal a vazut in situatia asta un mijloc de imbogatire, nu va dori sa mearga la consiliere si nici nu se va comporta altfel pentru a usura tranzitia copilului si atunci userul va fi numai bun de executat.
Si sa nu uitam ca daca daca userul nu poate plati amenzile in termen de un an de zile, tatal poate trece la a-I executa si bunurile, nu doar salariul. In plus, acei 100 de lei pe zi pot ajunge usor la 500 de lei pe zi.
Sunteti mama fetitei, va duceti sa va luati copilul din casa, daca refuza sa vi-l dea sunati la politie sa va ajute, cand vin le aratati buletinul si certificatul de nastere al copilei si plecati cu ea, nu au cum sa va impiedice. De ce sa deschida proces? Nu cumva si daca vanzatoarea de la supermarket se decide sa-mi pastreze copilul trebuie sa deschid proces?
Sau, ca sa fie mai simplu, cand iese fata in parc mergeti si o luati.
Care a fost raportul psihologului? Mi se pare ciudat faptul ca dupa trei luni de consiliere starea minorului s-a inrautatit pentru ca nu vroia sa mearga la psiholog. De ce anume nu dorea? psihologul nu traumatizeaza ci ajuta. Nu este firesc ce s-a intamplat si trebuie sa cercetati motivele. Copii nu vor sa mearga nici la scoala sau nu vor sa manance legumele, si totusi nu ajung sa ia antidepresive pentru ca o fac.
Instanta a dat amenda doar daca raportul psihologului nu v-a fost favorabil. Din cauza asta va intreb, ce este mentionat acolo?
Depinde foarte mult de legatura pe care fata o are cu tatal ei. userul a spus ca fetita locuieste cu bunica de la 10 luni. Daca doamna este peste hotare de atata amar de timp, e posibil ca fata sa aiba o legatura de atasament mai puternica cu tatal, respectiv cu bunica decat cu ea.
Daca tatal isi viziteaza fata, a platit pensia alimentara la timp si e implicat in viata ei, sunt sanse mici ca instanta sa trimita copila peste mari si tari la o mama cu care nu a locuit niciodata, incalcand astfel programul de legaturi cu tatal.
Daca tatal insa a disparut in neant sau aproape nu e present in viata ei, sunt sanse mari sa-i supliniti acordul.
Puteti cere ca cei de la directia pasapoarte sa va motiveze raspunsul in scris. Dupa ce va dau in scris raspunsul, impreuna cu copia sentintei cere sa mergeti in audienta. Daca nici acolo nu rezolvati puteti sa ii dati in judecata. Este un abuz ce se intampla, aveti custodie unica, nu va trebuie acordul tatalui.
Pai daca locuinta este folosita doar in week-end copilul este evident obisnuit la alt apartament.
Ar trebui ca doamna sa demonstreze fara dubii ca a avut o contributie mult mai mare decat dumneavoastra la acel apartament. Are sanse egale cu ale dumneavoastra. Depinde doar de aportul fiecaruia.
imi pare rau de situatia prin care treceti.
Ce am observant insa la ce ati scris este ca domnul evita totusi sa fie dat in judecata si discuta cu un avocat.
Poate ar trebui sa-l chemati la mediere. Copilul a crescut, nevoile au crescut iar daca doreste sa participe in continuare doar cu 300 de lei si restul pensiei in natura macar sa aveti asa ceva in scris. Daca il dati in judecata ar trebui sa cereti nu o suma ci procent din venitul lui. Chiar daca initial se va stabili procent din venitul minim pe economie, dupa ce aflati unde lucreaza puteti trimite instiintare catre firma respectiva si I se va opri automat procent din venitul pe care il realizeaza.