avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Username33

Activitate Username33

buna, fac o cerere de sechestru judiciar si vreau sa stiu daca ar fi sanse de admitere a unei exceptii de nulitate absoluta in cazul in care o voi invoca.
Stiu ca unele exceptii nu pot fi solutionate intr-o asemenea faza si instanta invoca si admite automat exceptia inadmisibilitatii invocarii exceptiei invocate.
Care ar fi exceptiile ce pot fi invocate in cadrul unui astfel de demers va rog?
Multumesc anticipat
buna, se da speta urmatoare - cerere de instituire sechestru judiciar bunuri mobile apartinand unei persoane juridice dar aflate in posesia unor persoane fizice.

In fapt, un grup de restantieri detin in numele asociatiei noastre de proprietari, diverse acte si o stampila (toate NU sunt cele originale ci le-au creat ei).
toate aceste demersuri au fost facute prin fapte ilicite si dol, ignorand statutul si legea (nu intru in detalii)
pentru a-i impiedica sa mai eludeze dispozitiile actelor constitutive, am facut o cerere de sechestru judiciar scopul urmarit fiind intrarea in posesie a actelor si a fi numit administrator sechestru pana la solutionarea unor litigii pretentii care-i opune asociatiei .... din motive foarte bine intemeiate si legale. Ei incearca sa se sustraga de la judecarea acelor dosare si se pretind noile organe de conducere ale asociatiei

Cauza mea este urmatoarea:
eu am facut cererea de sechestru judiciar
ei au facut intampinare si au invocat doua exceptii
eu am raspuns la intampinare combatand cele doua exceptii invocate de parati si am invocat la randul meu o alta exceptie (de nulitate absoluta ale unui act pe motive de forma)
in actele mele am cerut judecarea cauzei in lipsa pentru ca trebuia sa fiu prezent la alt proces art. 223/NCPC
cererea de sechestru judiciar s-a solutionat intr-un singur termen eu nefiind prezent la sedinta
in hotarare data s-au respins cele doua exceptii ale lor, insa s-a admis exceptia inadmisibilitatii invocarii nulitatii absolute si mi s-a respins cererea de sechestru
exceptia aceasta nu a fost formulata in etapa scrisa si deci nu am avut cunostinta de ea, altfel imi exprimam opinia asupra ei

prima intrebare : in acest caz nu s-a incalcat principiul contradictorialitatii si principiul dreptului la aparare? eu zic ca instanta era obligata conform NCPC sa puna in discutie aceasta exceptie mai ales ca ea a fost invocata in timpul sedintei si nu in etapa scrisa

ideea este ca eu vreau sa fac apel insa nu cunosc motivarea si mai am doar 3 zile la dispozitie. Totusi trebuie sa scriu ceva ca sa-mi fie admis apelul
de retinut :
- toate demersurile paratilor se bazeaza pe acel act care nu indeplineste conditiile de forma stabilite de lege.
- am cerut constatarea nulitatii absolute a acelui act insa dosarul e inca pe rol
- cererea de sechestru judiciar a fost judecata de acelasi complet care judeca si constatarea nulitatii absolute (dosarul principal)
- la termenul anterior din dosarul principal, acelasi complet a invocat din oficiu si admis exceptia de inadmisibilitate a constatarii nulitatii absolute printr-o incheiere interlocutorie.

o a doua intrebare : completul care judeca un dosar este tinut de incheierea interlocutorie pronuntata intr-un alt dosar aflat pe rol (acelasi complet a judecat si dosarul principal si cel accesoriu) ?
multumesc anticipat
*P.S. admin : nu schimbati categoria va rog
@trandafir2 : nu aveti dreptate! Am primit raspunsul corect (cel care-l banuiam si eu) pe alta cale.
Termenul maxim (pentru mine ca persoana care nu am fost parte in dosar) este de 15.01.2018.
Sarbatori fericite
multumesc @trandafir2 acelasi lucrul l-am inteles si eu din textul de lege
dar ma interesa sa-mi spuna cineva ziua/data exacta.
Intr-adevar am uitat sa precizez ca in acea hotarare scrie cu apel in 5 zile de la comunicare.
buna,
in 08.12.2017 s-a admis o cerere in materie necontencioasa.
Am fost notificat printr-un executor judecatoresc de respectiva hotarare in 10.01.2018.
Acum am descoperit ca puteam sa fac apel in baza art. 534(4)/NCPC ca persoana interesata.
Intrebarea mea este : In ce data puteam sa depun cel mai tarziu respectivul apel ?
Motivele de apel erau (si inca mai sunt) de natura nulitatii absolute si nulitatii relative.
Multumesc
@flory_mr : da-mi te rog un numar de dosar si temeiurile folosite de tine. Am un caz similar si daca as putea sa-mi recuperez banii ar fi bine ! multumesc anticipat
taxa e de 100 ron pentru fiecare act in parte
am eu 3 dosare pe rol cu acest obiect
Buna,
in calitate de parat am formulat in temeiul art. 68(1)/NCPC o cerere de chemare in judecata a altor persoane, formulata o data cu intampinarea si timbrata corespunzator. La termen instanta a declarat-o nula invocand si admitand exceptia lipsei de obiect, motivand-o ca "o persoana poate fi chemata in judecata pentru ca s-a formulat o pretentie concreta, iar nu pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ii fie opozabila".
Dupa parerea mea instanta a ignorat faptul ca art. 68(1)/NCPC nu impune obligativitatea ci posibilitatea pretentiei altei persoane in raport cu obiectul dreptului la care pretinde reclamantul.

Intrucat nu sunt de acord cu faptul ca instanta mi-a declarat nula cererea de chemare in judecata a altor persoane, as vrea sa atac aceasta decizie. Ori baiul e ca art. 64(4)/NCPC vorbeste "incheierea de respingere ca inadmisibila" si nu de incheierea prin care cererea este declarata nula.
Spuneti-mi va rog la cat timp se poate ataca o astfel de decizie a instantei pronuntata in incheierea de sedinta (intermediara)?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
multumesc pentru raspunsul doamna avocat
in acea hotarare (incompleta cum spuneti) eu - persoana fizica, nu sunt parte si sunt aproape sigur ca-mi va fi respinsa o eventuala cerere de indreptare intrucat cele 15 zile au trecut de mult plus ca eu nu am calitate procesuala activa (petenta fiind o persoana juridica eu fiind doar membru al acesteia). plus ca doar petenta prin reprezentant legal ar fi putut sa ceara aceasta indreptare.
ce ma intereseaza pe mine insa este ca acea hotarare - ca act juridic, sa fie constatat nul din cauza ca elementele de identificare ale petentei nu sunt mentionate asa cum o impune expres NCPC. Practic, daca hotararea ar fi declarata nula pe motive de forma, persoana care se prevaleaza de calitatea de reprezentant al persoanei juridice nu ar mai putea-o face in baza acestei hotarari.
Totusi intrebarea mea era alta : pot sa cer instantei constatarea nulitatii absolute a unei hotarari fara sa trebuiasca sa precizez vreun parat? Practic eu nu am pretentii fata de o persoana anume.
Buna,
intr-un dosar pe cale necontencioasa, un judecator (stagiar) a dat o hotarare (incheiere civila) fara sa respecte forma impusa de NCPC pentru incheierea valabila a actului.
Problema e ca in hotararea data s-a facut mentiune doar la numele persoanei juridice, omitandu-se celelalte date de identificare precum CIF-ul si sediul care conform art. 425 alin 1 lit c ar fi trebuie sa fie specificate.
Eu sunt membru fondator al persoanei juridice si dupa 6 luni (cand am aflat de respectiva incheiere) am facut o cerere in care, pe langa altele, am solicitat si constatarea nulitatii incheierii in baza art 425(1c)/NCPC. Instanta insa a invocat si admis exceptia inadmisibilitatii constatarii nulitatii incheierii civile, motivand-o ca in fapt puteam sa fac apel, ignorand practic toate motivele de fapt si de drept ce le-am scris eu in cererea de chemare in judecata.
Bineinteles ca voi face apel la hotararea care va fi data, insa ma gandeam (ca pana se termina cercetarea procesului) sa fac un alt dosar in care sa-i cer instantei doar constatarea nulitatii absolute si sa o rog sa conexeze dosarele intre ele.
Neavand studii juridice, stiind ca doar exceptia are putere de lucru judecat, va intreb:
pot sa fac o astfel de cerere si fara sa trebuiasca sa definesc un parat? Practic consider ca de vina e doar judecatorul stagiar care nu a scris hotararea cum trebuie si nimeni altcineva.
Multumesc anticipat