Domnule draga ma bucur ca in sfarsit ati reusit sa vindeti terenul.Eu sunt in exact aceeasi situatie ca dvs,terenul cumparat de mine in 2008,scrie pe contractul de vanzare=cumparare casatorita cu cetateanul iordanian cutare,dar eram divortati,divortul nefiind inregistrat in Romania.Acum vreau sa vand acest teren si nu stiu cum sa fac,fostul sot nu are nici o pretentie,e de acord sa dea orice declaratie,procura.Nici acum cetatenii straini nu au dreptul sa detina terenuri.In ce localitate este notarul/biroul avocatial la care ati reusit sa vindeti terenul?
Buna ziua,
Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean strain,casatoria inregistrata in Romania.Am divortat in 2003,divortul nu este inregistrat in Romania.In anul 2008 am cumparat de la fratele meu un teren.Cumpararea s-a facut prin procura(mama mea),si in actul de cumparare scrie ca eu cetateana cutare,casatorita cu cetateanul strain cutare....etc...Problema este ca noi eram divortati la momentul cumpararii.
Acel teren era de fapt o datorie a fratelui meu catre mine,dar el(mama) au considerat sa faca vanzare-cumparare in loc de donatie,care acum m-ar fi ajutat la vanzarea terenului.
Intrebare:cum pot sa vand acel teren?Am actul original de divort,tradus,legalizat si cu Apostila din tara care l-a emis,dar nu este inregistrat in Romania.
Deci,la momentul vanzarii,eu eram divortata de 5 ani
Cum pot sa vand acel teren?
Multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare:
Cum se acorda viza turistica pentru sotul si copilul unui cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Cazul in speta:Fiica este cetatean roman cu domiciliul in strainatate.Sotul ei si copilul minor nu sunt cetateni romani,sunt palestinieni cu rezidenta permanenta in Israel.
Pentru aceastav categorii de persoane statul Israel elibereaza un act de calatorie,care se numeste:Lesse Passe,e un fel de pasaport.
Nu au pasaport israelian deoarece nu sunt cetateni israelieni.
Deci,ce conditii/cereri trebuiesc implinite pentru a primi viza turistica sotul si copilul?
Trebuie invitatie din Romania nu?
PS.Acum 30 de ani se punea viza de intrare(turistica) in aeroport pentru sotul non cetatean,costa 32 dolari.
Multumesc anticipat,
Tina
Foarte bun sfatul acum sunt un pic mai lamurita ce pasi trebuie sa fac.
Problema este ca nu sunt in tara si nu pot merge chiar acum,probabil peste cateva luni.
Multumesc mult de raspunsul detaliat.Am aflat ceva nou,cum ca 1/2 mamei nu are ce cauta in procesul de succesiune dupa tata.E si logic sa fie asa.
Asta inseamna ca au facut alte acte,cel mai probabil donatie.
Apartamentul acum la vandut,caci chiar luna asta se muta din el,iar actele apartamentului sunt pe numele fratelui de mult.
Am vazut actele cand a trebuit sa-mi fac acel buletin,fratele a mers cu mine si le-am vazut.
Deci inteleg ca ceea ce au facut,donatie/vanzare au facut chiar atunci,dupa succesiune.
La notar stiu sigur ca s-a dus cu 1 martor,mama a spus unei vecine.
Casa de la tara,e a mamei si numai a ei dupa lege,dar eu ziceam de ce hotarase tata.
Si eu as fi multumita chiar si cu pretul acelei case(10 000 euro) fara sa mai am nici o pretentie la apartament.Adica intr-un fel,sa-mi dea 10 000 euro si gata,nu am alta pretentie,apartamentul sa ramana al lui,nici nu-l dau in judecata pentru fals,nimic,se inchide problema.
Pentru ca asta ce mi-a promis mie tata si eu nu vreau mai mult de ce a hatarat el.
Cat priveste Certificatul nu l-am vazut,se evita complet orice discutie despre succesiune.
Tac toti ca mortii-n papusoi,e tabu.Iar mie mie rusine de rusinea lor cand ii vad cum se fofileaza,sa zic asa.
Deci ziceam ca daca venim la notar sa schimbe certificatul si sa-mi dea cei 10 000 euro.
Daca refuza,ii spun ca il dau in judecata pentru fals si uz de fals(vinderea apartamentului obtinut prin fals).
Asta e clar si usor de dovedit,si nu cred ca vrea asa ceva.
Apoi,cu hotararea tribunalului cum ca intradevar a declarat fals,urmatorul pas e sa cer nulificarea certificatului de mostenitor.
Nu stiu daca acestia sunt pasii legali.E posibil sa urmez acesti pasi?
Un singur lucru ma doare foarte tare,deci chiar si mama e implicata,stie ce s-a petrecut acolo si nu vrea sa spuna,in schimb pe alta parte m-a distrus pe mine ca o da afara din casa,ca vrea sa se omoare,plus ca e bolnava de cancer.
Si eu ce sa fac in situatia asta?Eu as fi vrut sa fac ceva pentru ea,dar ea e complice ca sa zic asa.
Ma doare foarte tare,ca dupa o viata in care am crezut ca santem familie si uniti la bine si la rau,sa constat acum la sfarsitul drumului ca a fost o iluzie.
Ma doare ca mi-am pierdut fratele si ca chiar mama mea joaca dublu.
Tina
Da,parintii erau casatoriti la data decesului tatalui.Banuiesc ca mama i-a cedat fratelui partea ei,altfel nu avea cum sa fie apartamentul pe numele lui(am vazut asta cu ocazia cand a mers cu mine la Evidenta populatiei ca sa-mi fac buletin provizoriu).
Da,apartamentul e bun comun cumparat de parintii mei acum 30 de ani.
Casa de la tara e mostenirea mamei de la bunica mea(mama ei),dar a vandut-o cu 10 000 euro,tot de curand am aflat.
Ma gandesc ca sa nu-i fac totusi un rau mare,e fratele meu si l-am iubit mult,e greu sa-l scot din suflet.Deci ma gandesc sa-l chem la notar(banuiesc ca notarul ii trimite notita)si acolo sa ii propun sa refacem Certificatul de Mostenitor cu conditia sa-mi dea pretul casei de la tara,10 000 euro si sa facem pace.
Eu as fi multumita cu asta,pentru ca apartamentul(cu 3 camere) l-a vandut,luna asta se muta,banuiesc ca l-a vandut acum cateva luni,eu am aflat doar acum 2 saptamani.
A cumparat altul de 2 camere,cred ca a facut schimb.
Problema care ma doare e ca a vandut fara ca mama sa fie de acord,cu forta,ea fiind foarte bolnava nu trebuia sa o scoata din casa ei,s-o duca in camp unde si-a facut el casa.
Mama mea fiind bolnava de cancer si destul de necajita,fapta fratelui a darmat-o de tot,a vrut chiar sa-si puna capat zilelor...ce sa mai zic...
Va multumesc mult ca v-ati luat timp sa-mi raspundeti,
Tina
Mama d-voastra poate vinde apartamentul fara nici o problema.
Apartamentul fiind mostenire de la mama ei,sotul ei nu are nici un drept,ca atare nici fiul lui(fratele d-voastra vitreg) nu are ce mosteni dupa tata.
Mama trebuie sa faca succesiunea dupa mama dansei,in felul acesta primeste certificat de mostenitor si casa va fi pe numele dansei.
Va multumesc mult domnule avocat.
Tot cercetand pe internet am dat de " Acceptarea mostenirii" si ca are termen de valabilitate 1 an de la efectuarea succesiunii sau decesul parintelui.
Adica,eu ar fi trebuit sa dau o declaratie la notar cum ca accept mostenirea,asta in termen de un an de la decesul tatalui sau de la efectuarea succesiunii.
Eu nu am stiut de succesiune,eu nefiind in tara,am aflat intamplator.
Deci,ce este cu aceasta declaratie de acceptare a mostenirii?
Va multumesc inca o data,
Tina