Daca nu s-a ridicat dreptul de administrare, administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar. Daca s-a ridicat deja, numai adm judiciar.
Se poate amana transa de plata (daca este vorba de plan reorganizare) insa pe riscul debitoarei in procedura (orice creditor prins in plan poate cere intrararea in faliment urmare a nerespectarii planului). Daca este vorba de distribuire de sume in urma raportului din faliment, se poate amana numai cu privire la creantele contestate (pana la solutionarea contestatiei).
Se poate cesiona creana.
E vorba de ofertele initiale care s-au primit pana la ora licitatiei. Am mentionat clar la pct 3 ca se suspenda executarea inainte de inceperea licitatiei.
Da, puteti sa depuneti cautiunea (cash) la contul indicat de executor, cu o zi inainte (am spus cash pt ca s-ar putea sa nu ajunga in cont pana la data licitatiei daca faceti transfer cu o zi inainte) dar sa va luati si recipisa (dovada depunerii). Daca ati facut transfer bancar si banii au ajuns in contul respectiv o puteti ridica dvs de la banca (daca nu a fost ridicata de executor inaintea dvs) si sa va prezentati cu ea la licitatie.
Nu trebuie sa instiintati in niciun fel executorul inainte de participare. Va prezentati cu ceva timp inainte de ora stabilita in publicatie.
Succes!
Sunt mai multe situatii diferite :
1. ati platit cautiune si ati depus deja oferta cu 75% din valoarea imobilului. - va prezentati la licitatie si daca va razganditi si oferiti mai putin in cadrul licitatiei, aveti sanse foarte mari sa fiti declarat adjudecatar cu oferta initiala (daca nu sunt oferte mai mari decat a dvs - adica 75%) . In acest caz, daca nu depuneti diferenta in 30 de zile sunteti declarat fals adjudecatar si s-ar putea sa va luati adio de la toata/o parte din cautiune (nu intru in detalii).
2. v-ati inscris la licitatie cu o oferta mai mica de 75% si sunt si alti licitatori. Licitatia incepe de la 75% (multi sunt in eroare aici) insa, daca nu exista nicio oferta la acest pret, licitatia incepe, la acelasi termen, de la cel mai mare pret oferit de licitatori ( in ofertele scrise depuse odata cu cautiunea - ex: 65%, 50 % etc) si se adjudeca la cel mai mare pret, dupa ofertari si supraofertari.
3. creditorul a agreat cu executorul sa nu vanda sub pretul de X. Daca executorul primeste oferte sub cat a agreat cu creditorul, nu mai tine licitatia si va spune ca s-a suspendat la cererea creditorului (inainte de a incepe licitatia cu cateva minute) si plecati acasa.
4. vine si creditorul la licitatie si ia in contul creantei cu 75% daca nu sunt alte oferte peste.
Succes!
Daca medicul in cauza i-a acordat in mod direct sau indirect mamei dvs ingrijiri pentru o anumita boala, as merge pe varianta unei actiuni in anularea acestei asa zise vanzari, care in fapt ar putea fi demonstrata ca fiind o donatie, cu atat mai mult cu cat recunoaste ca nu a platit suma respectiva (vedeti art 992 alin (1) C Civ) si chiar daca are sarcinile ce-i revin ca si nud proprietar in cazul abitatiei viagere. Exista o interdictie speciala cu privire la aceste tipuri de liberalitati, prevazute de Art 990 C. Civ. Este o chestiune care trebuie analizata cu mare atentie.
Puteti face si vanzare si donatie a cotei dvs insa asta nu schimba cu nimic nici intinderea ipotecii si nici obligatiile dvs din contract, daca urmariti ceva in acest sens.
De asemenea, nu veti putea face ce v-am spus mai sus fara acordul expres al creditorului ipotecar datorita interdicitiei de instrainare inscrise in CF.
Puteti sa renuntati fara nicio problema doar ca va trebui sa achitati onorariul integral al executrului + cheltuieli. Daca nu puteti, are executorul o solutie= va executa silit pe dvs.
Succes!
Oferiti va rog mai multe informatii. Nu am inteles mare lucru din ce ati explicat.
Deduc doar faptul ca sunteti creditor, ati identificat un imobil in procedura si nu-l puteti umrari???.... care hot jud?