Buna seara,
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, cu un sfat in urmatoarea problema:
Societatea la care sunt angajat are implementat un soft pentru gestionarea prezentei angajatilor pe care il accesam pentru a face cereri de concediu. In cazul meu tot anul a afisat ca disponibil un numar de zile reportate din anii anteriori, disponibile la planificare impreuna cu cele 21 legal cuvenite pt anul in curs. In conformitate cu aceasta situatie mi-am planificat si efectuat concediul. Azi, la ultima accesare a softului a afisat un numar de zile depasire a disponibilului, desi la verificarea anterioara- acum 3 saptamani, situatia afisata imi zicea ca mai am 10 zile disponibile. Reprezentantul HR a sustinut ca, in fapt, situatia din soft (cea initiala folosita tot anul de mine) nu corespundea cu situatia reala din cauza unui numar de zile reportate eronat din anul 2020 si ca, cumva, acum s-a actualizat sistemul.
Acum mi se imputa numarul de zile care “a depasit situatia reala” ca neplatite si sunt acuzat ca mi-am luat mai multe zile decat aveam dreptul cu rea vointa.
Eu am capturi de ecran ale investigarii softului de-a lungul anului care imi dovedesc afirmatiile si nu mi se pare normal sa fiu pus sa platesc pentru greseala de preluare a situatiei din 2020 care abia acum a aparut in program.
Intrebarea mea este: pot face ceva ca sa nu mi se impute aceasta greseala care nu imi apartine?
Va multumesc anticipat pentru timp si bunavointa.
Seara faina
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea, pentru doza 3 vaccinare covid se beneficiaza de zi libera?
Mentionez ca pentru primele 2 doze angajatul nu a beneficiat din cauza ca ele au fost facute inaintea promulgarii legii.
Va multumesc anticipat pentru timp si bunavointa.
Seara buna.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat de 10000+ cheltuiei judecata + altele. Mi s-a instituit poprire pe contul de salariu si in acelasi timp s-a facut poprire direct la angajator. La lichidarea sumei stabilite prin hotarare judecatoreasca, am contactat executorul pentru inchiderea dosarului si cu solicitarea de stergere a datoriei de la Biroul de credit si ridicarea popririi. Raspunsul primit pe e-mai a constat intr-o informare ca mai ramane de plata o suma de 3400 lei consituind dobanzi “ pana la achitarea datoriei”. Informarea nu e oficiala, ci doar un tabel excel, iar angajatorul nu a primit notificare de recalculare a sumei de plata. Va rog mult sa-mi spuneti daca este legala o astfel de abordare, daca sunt indreptatiti sa refuze ridicarea popririi din banca si stergerea din evidenta biroului de credit. Ideea este ca eu nu refuz plata, dar doresc o documentare legala a constituirii ei, suma suplimentara nefiind cuprinsa in hotararea judecatoreasca de infiintare a executarii silite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine ridicarea popririi si stergerea de la biroul de credit. Multumesc frumos.
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema. Am sesizat administratorului asociatiei de proprietari faptul ca listele de intretinere erau intocmite gresit in nov.2019 atat pe tel, cat si in scris cu confirmare de primire. Am primit un raspuns in ian.2020 prin care mi se sugera sa iau eu legatura cu contabila asociatiei la un nr. De tel si mi s-a trimis o fisa de apartament care nu oglindea deloc situatia afisata lunar. Am sesizat din nou asociatia in ian.2020 atasand o foaie de calcul excel pe baza listelor afisate din august 2019-ian2020 in urma, in care era evidentiata o diferenta de aproximativ 500 lei intre calculul lor si calculul meu adunand aceleasi sume. In feb 2020 nu numai ca nu au mai raspuns sesizarilor noastre, dar au dublat suma de plata afisand sume nejustificate.
Carei institutii a statului pot sa ma adresez pentru sesizarea problemelor pe care adiministratorul refuza sa le ia in considerare? Mai sunt locatari care au actiuni in instanta impotriva administratorului, dar acestea dureaza mult timp si e de dorit o rezolvare mai rapida.
Va cer scuze pentru textul lung si sper ca am stiut sa explic. Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra.
Cu stima,
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am fost instiintat de angajator ca s-a infiintat poprire pe salariu, am cerut copii ale adresei si acolo am aflat ca este vorba de un contract bancar din 2006 preluat de o companie afiliata Kruk care s-a constituit drept creditor. Adresa de poprire a fost insotita de o sentinta civila din decembrie 2016. Problema mea este ca am incercat sa obtin copii scanate Ale documentelor din dosarul de executare, dar, desi exista schimb de e-mailuri, executorul nu mi-a pus la dispozitie aceste documente si se apropie termenul limita pentru depunerea contestatiei la executare. Intrebarea mea este: pot formula contestatie la executare pentru prescriptia datoriei in absenta datelor concrete ref la infiintarea popririi? Daca da, cum pot justifica solicitarea?
Ideea este ca nu a fost intentia mea sa nu achit aceea datorie, aceasta fiind facut pt unul dintre parinti care urma aa achite ratele. Ca nu le-a platit am aflat odata cu poprirea pe salariu. Pana acum, desi mi-am schimbat rezidenta in alt oras, am lucrat legal dar nu am fost niciodata pus la curent cu aceasta situatie. Va rog frumos sa ma ajutati, daca puteti. Va multumesc anticipat.
Dominique Popescu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc din suflet pentru timpul dvs, bunavointa si implicarea in acest subiect. Sfaturile au fost foarte utile si pe baza lor am luat masuri colective de contestare a hotararii AG prin lista de semnaturi individuale, urmand ca, in functie de rezultat sa ne adresam instantei. Ganduri bune, si inca o data multumiri!
Buna ziua,
Suntem membri unei asociatii de proprietari si ne-am trezit cu un afis din partea administratorului care ne informeaza ca "s-a decis" in cadrul unui consiliu (la care participa oricum doar clica dansilor) sa fie schimbate toate apometrele din bloc deoarece cele existente ar fi"uzate", iar cei care nu vor fi de acord vor plati niste sume calculate de dansii.
Va rog sa ne ajutati cu cateva sfaturi deoarece nu credem ca aceasta situatie este legala din urmatoarele motive:
-apometrele pe care le avem montate sunt legale, verificate cf legii iar cei care nu au apometre si-au asumat oricum plata consumului impus;
- decizia de inlocuire a acestora pe proprietatile personale ar trebui sa fie la latitudinea fiecarui proprietar dupa propriile calcule;
- negocierea cu firma de apometre sau selectia de oferte nu a fost transparenta;
-pentru achitarea avansului acestei lucrari au fost retrasi din fondul de rulment ai asociatiei bani la discretia exclusiva a administratorului.
- nu am fost consultati individual asupra acestei propuneri(unii locatari lipsesc din tara si sunt pusi in fata acestei situatii la intoarcere), iar abia dupa consultare , in functie de feedback sa se ia masuri sau nu spre aceasta inlocuire:
Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face sa stopam acest abuz, care de altfel, nu este singular.
Unde putem face reclamatie pentru eventuale controale contabile sau de alta natura?
Va multimim,
Buna seara si va multumesc pentru raspuns.
Daca este vorba doar de aceasta banca, operatiunile contului sunt si ele limitate, sau ulterior, pot lichida contul cec si transfera suma in conturi externe?
Buna ziua,
In cazul vanzarii unei afaceri la cheie, ce documente putem solicita din partea potentielilor cumparatori pentru includerea acestora pe lista scurta, inaintea negocierilor finale?
Ce documente suntem obligati, ca vanzatori, sa punem la dispozitie in aceasta etapa?