Anul trecut am fost acuzat de furt de la locul de munca eu sin inca 4 colegi de serviciu. Patronul ne-a dat afara imediat. Patronu a facut plangere la politie unde nea-a acuzat de sustragerea de produse apartinand firmei. Am fost audiat,am dat declaratii eu cat si ceilalti colegi. Dupa 14 luni de cosmar am fost sunat de politistul ce sa ocupat de solutionarea cauzei care mi-a spus ca, denuntatorul patron doreste sa ne impacam si ca isi retrage plangerea.Dl. politist mi-a comunicat ca trebuie sa ajung la sectie pentru a da si eu o declaratie. Care este procedura si ce trebuie sa declar ? De fapt la ijloc a fost un santaj ordinar pentru ca sa nu plateasca salariile si alte drepturi ,concediu, etc. Patronul de fapt a dorit sa scape de noi si sa isi angajeze conationali, nefiind cetatean roman.
In urma unei sesizari facuta de mine catre, A.N.R.P. Bucuresti privind retrocedarea ilegala a unor terenuri, corpul de control al acestei institutii a efectuat un control la o primarie din jud.Prahova. Controlul sa desfasurat in luna mai,2016.
Rezultatul acestui control al A.N.R.P.- Procesul-Verbal de constatare la fata locului,este adus la cunostiinta,petitionarului ? Poate petitionarul solicita, A.N.R.P. o copie dupa, Procesul-Verbal de constatare ,unde scrie tot ce sa constatat si sa gasit la fata locului,in urma acestui controlului ?
Este legal ca petitionarul sa primeasca o copie ?
Scriu acestea doarece au trecut, 3 luni de la acest control si nimeni nu mi-a dat un raspuns. Va mulumesc,
Buna ziua indrasnesc a face o intrebare privind: Solicitare punct de vedere adresat unui Serviciu de Stare Civila din cadrul unei primarii comunale.
Nu stiu daca sunt date cu caracter personal.
Doresc a afla de la acest serviciu de stare civila daca o anume persoana ruda de gradul al - IV-lea este infiat (adoptat) cu Efecte Depline ori infiat (adoptat ) cu Efecte Restranse. Infierea (adoptia ) facandu-se in anii 1949. Ma intereseaza decat felul adoptiei si nimic alceva. Persoana despre care doresc informatii este in viata si a obtinut conform legii nr.18/1991 niste terenuri decalrand verbal ca este mostenitor. Fara insa nici un act doveditor,Certificat calitate de mostenitor ori succesiune.
Daca solicit un punct de vedere Primariei,Serviciul Stare Civila credeti ca-l voi primii , este legal ? Macar sa-mi spuna. Da a fost cu efecte depline ori da, adoptia a fost cu efecte restranse.
Primaria lui, Negoita reclamatie in numele aspociatiei de proprietari. La primarie trebuie sa fie dirigintele de santier,persoana care urmareste efectuarea lucrarilor. Dirigintele de santier obligat fortat sa vina sa constate mizeria,dupa care sa se remedieze lucrarea. Cititi cu atentie proiectul care in mod normal ar trebuii sa existe la presedintele de asociatie. Daca nu reclamatii peste tot. Stiu pe cineva care a facut mare tam -tam pe la sect.5 cand era Marean cu Vanghelionul si au rezolvat in parte din reclamatii.
DECRET NUMAR: 283 DIN 19/06/58 privind reglementarea transformarii adoptiilor incuviintate inainte de intrarea in vigoarea a Codului familiei, in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti
EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA
APARUT IN MONITORUL OFICIAL Nr. 26 DIN 21/06/58
ART. 1
Adoptia incuviintata inainte de 1 februarie 1954 va putea fi transformata in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti, reglementata de art. 79 din Codul familiei.
Pentru incuviintarea transformarii, se vor urma intrutotul dispozitiile Codului familiei prevazute pentru incuviintarea infierii cu toate efectele unei filiatii firesti.
In cazul cind adoptatul este minor, autoritatea tutelara va putea incuviinta transformarea adoptiei in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti fara consimtamintul adoptatului.
ART. 79
La cererea comuna a tuturor celor îndreptãţiţi sa consimtã la înfiere, autoritatea tutelara poate incuviinta înfierea cu toate efectele unei filiatii fireşti.
De la data cînd aceasta înfiere îşi produce efectele, infiatul devine ruda cu rudele celor care infiaza, ca un copil firesc al acestora din urma, iar drepturile şi îndatoririle isvorite din filiatie între cel înfiat şi pãrinţii sãi fireşti şi rudele acestora înceteazã. Cu toate acestea, se aplica între cel înfiat şi rudele sale fireşti dispoziţiile art. 6.
Dispoziţiile art. 78 alin. 1, 2 şi 4 sînt aplicabile şi situaţiilor prevãzute în alineatele precedente.
Serviciul de stare civilã va întocmi în registru un nou act de naştere al celui înfiat, în care cei care infiaza vor fi trecuţi ca pãrinţii sãi fireşti. Vechiul act de naştere se va pãstra, facindu-se pe el menţiune despre întocmirea celui nou.
Dupa intrarea în vigoare a Codului familiei, prin art. VI din Legea nr. 4/4 aprilie 1956 s-a statuat posibilitatea transformarii adoptiilor încuviintate înainte de 1 februarie 1954 în înfieri, cu toate efectele filiatiei firesti prin care, drepturile si îndatoririle înfiatului fata de parintii sai firesti si rudele acestora înceteaza, el devenind ruda cu rudele celui care înfiaza, ca un copil firesc al acestuia daca cel interesat face cerere în termen de un an de la data intrari în vigoare a acestei legi.
DECRET NUMAR: 283 DIN 19/06/58 privind reglementarea transformarii adoptiilor incuviintate inainte de intrarea in vigoarea a Codului familiei, in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti
EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA
APARUT IN MONITORUL OFICIAL Nr. 26 DIN 21/06/58
ART. 1
Adoptia incuviintata inainte de 1 februarie 1954 va putea fi transformata in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti, reglementata de art. 79 din Codul familiei.
Pentru incuviintarea transformarii, se vor urma intrutotul dispozitiile Codului familiei prevazute pentru incuviintarea infierii cu toate efectele unei filiatii firesti.
In cazul cind adoptatul este minor, autoritatea tutelara va putea incuviinta transformarea adoptiei in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti fara consimtamintul adoptatului.
ART. 79
La cererea comuna a tuturor celor îndreptãţiţi sa consimtã la înfiere, autoritatea tutelara poate incuviinta înfierea cu toate efectele unei filiatii fireşti.
De la data cînd aceasta înfiere îşi produce efectele, infiatul devine ruda cu rudele celor care infiaza, ca un copil firesc al acestora din urma, iar drepturile şi îndatoririle isvorite din filiatie între cel înfiat şi pãrinţii sãi fireşti şi rudele acestora înceteazã. Cu toate acestea, se aplica între cel înfiat şi rudele sale fireşti dispoziţiile art. 6.
Dispoziţiile art. 78 alin. 1, 2 şi 4 sînt aplicabile şi situaţiilor prevãzute în alineatele precedente.
Serviciul de stare civilã va întocmi în registru un nou act de naştere al celui înfiat, în care cei care infiaza vor fi trecuţi ca pãrinţii sãi fireşti. Vechiul act de naştere se va pãstra, facindu-se pe el menţiune despre întocmirea celui nou.
Dupa intrarea în vigoare a Codului familiei, prin art. VI din Legea nr. 4/4 aprilie 1956 s-a statuat posibilitatea transformarii adoptiilor încuviintate înainte de 1 februarie 1954 în înfieri, cu toate efectele filiatiei firesti prin care, drepturile si îndatoririle înfiatului fata de parintii sai firesti si rudele acestora înceteaza, el devenind ruda cu rudele celui care înfiaza, ca un copil firesc al acestuia daca cel interesat face cerere în termen de un an de la data intrari în vigoare a acestei legi.
Va rog sa ma iertati ca va intreb
1). In cazul ,,Adoptia cu efecte restranse,, copiilul adoptat pastreaza numele parintilor naturali,firesti ? Ori primeste numele de familie al adoptatorului ?
In cazul ,,Adoptiei cu efecte depline,,
copiilul adoptata ramane cu numele parintilor naturali,firesti ori primeste numele de familie al adoptatorului ?
Dumnevoastra ati precizat in raspuns cum citez: ,,pe ambele perechi de parinti nu-i mosteneste oricum ,,
Va spun acestea pentru ca persoana la care am facut referire copiilul adoptat ,infiant in anul 1948 a beneficiat de ,, mostenire,, de la parintii firesti cat si de la parintii care l-au infiat adoptatori.
In sensul ca au depus cereri de retrocedare teren agricol conform legea 18/1991 cat si legea nr.1 /2000 ca fiind urmas si a parintilor naturali cat si a celor care l-au adoptat. Mai mult a si beneficiat de restituiri terenuri.
In buletinul de identitate poarta numele parintilor adoptivi.
Cu deosebit respect,
B.A,
Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948.
Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal )
Neagu Maria are doi copii --------------------Tanase Caterina nu are copii
Neagu Mihai - Mihai are doi copii
Neagu Niculina - un copiil pe nume, Vasile nascut in anul 1932
Neagu Niculina impreuna cu sotul ei (parintii lui Vasile) sunt gasiti morti in casa in luna martie 1948.
Neagu Vasile (fiul celor doi) ramane orfan anul 1948.
Sora bunicii lui Tanase Caterina impreuna cu sotul ei neavand copii au infiat pe Neagu Vasile (nepotul lor) e si de aici problemele apar : Singurul document gasit care atesta acest lucru este, Certificatul de nastere al copiilului Neagu Vasile in care pe marginea lui sta scris ca a fost infiat de sora bunicii lui Tanase Catrerina.
Actualmente in buletinul de identitate scrie, TANASE VASILE numele de familie al adoptarorilor.
INTREBAREA ESTE : Acest copiil, Tanase Vasile fost ( Neagu Vasile ) pe cine mosteneste ? Pe parintii care l-au infiat ?
Ori mosteneste pe bunica sa, care este care este sora cu cea care la infiat ?
Poate venii acest copiil la doua mosteniri ?
Cu multumiri anticipate
Este adoptia cu efecte restranse ?
Este adoptia a fost cu efecte totale ?
Poate fii mostenitor din ambele parti ???? vorbind de anul 1948 Injudetul Brasov am fos la doi notari care nu au putut sa spuna clar...
Intrebare ? Pot solicita angajatorului copii conform cu originalul dupa statul de plata in care figurez ca am semnat si primit salariu ? Eu nu am semnat niciodata vre-un stat de plata. Nu am primit niciodata fluturasi de salariu.
Am un contract de munca pentru 8 ore/zi. cu un salariu de 1050 lei/luna
Am de la Casa de pensii o ADEVERINTA privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare ai a punctajului mediu in vederea stabilirii pensiei pentru asigurat, pentru ultimul an de zile.
Constat ca la rubrica:Numar zile lucrate in ultimul an apar cu 9 zile lucrate / luna cu-cu 7 zile lucrate /luna, si atentie ,cu ( 11 zile lucrate / luna si baza de calcul a contributiei individuale de asigurat / venit realizat de 225 lei.
In conditiile in care eu am mers la serviciu zilnic si lucram 8 ore pe zi.
In ultimul an o singura luna am 21 de zile lucrate si atat.
Intreb cum putea patronul sa faca aceste lucruri ? Probabil ca din aceasta cauza nu ne dadea statele de plata sa semnam, ca sa nu observam smecheriile lui. Niciodata nu am avut cunostiinata sa fii fost in concediu fara plata. si niciodata nu mi sa adus la cunostiinta ca am aceste sferturi de zile lucrate intr-o luna.
suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe data de 03.01.2016. Am lucrat in noaptea de revelion- Dupa servirea la mese ospatarii au adus inapoi resturi de mancare . ,, Patronul a spus verbal -Puteti alege cei bun si sa luati restul aruncati la gunoi,, Sau luat resturi felii de salam ramase si bucati de peste ramase.
RETINETI : Aveam cunostiinta ca suntem supraveghetati video non-stop. Totul sa facut intr-o bucatarie supravegheata video.... Fara ca cineva sa se fereasca ,pentru ca aveam acordul patronului ! La plecarea In restaurant inca mai erau clienti , unul dintre bucatari a scos sacii (pungi de plastic ) cu mancare ramasa afara pentru ai lua la plecare, pentru ca nu puteam pleca printre clienti cu pungile in care se gaseau resturi.....
Patronul promisese fiecaruia dintre noi pentru noaptea de revelion un bonus de 450 lei / persoana.+salariu care trebuia sa-l luam.: Pe data de 3 ianuarie, cand am mers la serviciu am muncit si seara la plecare cand am cerut salariu + bonusul, patronul a spus ca nu ne mai da nici un ban si ca are inregistrari video in care se dovedeste ca am furat si ca ne va reclama la politie ! Intradevar sau luat resturile ramase de la revelion- A fost acordul verbal al patronului ( cetatean strain ) Si acordul bucatarului sef , Intradevar noi la plecare am iesit prin restaurat pa langa clienti dupa care un coleg a mers si a luat pungile... adevarat este ! EXPLIC - Cred ca Totul a fost premeditat de patron.In luna decembrie 2015 o colega a constatat ca nu avea CAS platit si sa revoltat. De atunci patronul si-a adus conationali in bucatarie si restaurant pentru ca noi sa fim dati afara si inlocuiti cu rudele patronului cetatean comunitar. Cert este ca nu ne-a dat salariile fapt constatat de ITM Care a gasit state de plata dar spun cei de la ITM ca angajatorul nu poate face dovada platilor. Dupa 6 luni am fost contactata de politie
Noi colegii nu stim ce sa facem pentru ca ne este teama... Unul dintre noi a spus sa mergem sa-l denuntam noi si sa explicam politiei adevarul. Ca de fapt se urmareste neplata salariilor care reprezinta o suma de bani ! Ce sfaturi ne puteti da ? Mai pot arata ca patronul a dat politiei numai franturi din inregistrari nu toata inregistrarea pe toata noapte unde se poate vedea realitate. Am cerut la Casa de pensii sa imi arate contributiile si am constatat ca luni de zile am fost la serviciu doar jumatate de luna sau cate 5 zile pe luna. desii din contractul de munca reiase clar 8 ore/zii.
Va multumim