avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate bbeni

Activitate bbeni

Buna ziua,
Va multumesca pentru raspns. Psihologul este angajat in sectia psihiatrie si conform fisei postului are atributia de a evalua, a stabilii strategii terapeutice, consilia pacientii internati in aceasta sectie. Pentru serviciile de evaluare psihologica a angajatilor, ca si PFA , am inteles ca trebuie sa cumpere timbre profesionale. Psihologl ar fi deacord sa presteze serviciile de evaluare pro bono, dar timbrele ar fi echitabil sa fie achitate de spital.
Exista incompatibilitate pentru un psiholog care ofera consultatii si in particular ca PFA, angajat al spitalului sa faca evaluarea psihologica a angajatilor spitalului?
Prin Ord. 923/1995 a fost infiintat Serviciul De Ambulanta Judetean, personalul, bunurile mobile si imobile trecand din administrarea Spitalului (care avea propriul Serviciu de Salvare...) in administrarea Serviciul De Ambulanta Judetean (SAJ), pe baza de protocol (patrimoniul) si proces verbal (terenul aferent cladirii). In aceea perioada Spitalul si SAJ apartineau de Min Sanat., Acum Spitalul apartine de Consiliul Local si fostul imobil in cauza de Cons.Jud..SAJ trebuia sa ceara sa/i fie trecut drerptul de administrare in CF pentru imobilele preluate? Pentru ca Spitalul si acuma figureaza in CF ca si administrator a imobilului, care apare in mai multe Hotarari de Cons. Judetean ulterioare datei transferului. Acum SAJ ne cere acordul de principiu cu privire la disponibilitatea si neutilizarea imobilelor care mai bine de 2 decenii nu ne apartin, pentru ca vrea sa treaca imobilele din proprietatea CJ in proprietatea statului..
Noi le-am cerut SAJ, sa solicite CJ sa treaca imobilele in administrarea lor printr-o HCJ. Intrebarea ramane ce enuntata anterior si daca este corecta cererea noastra fata de SAJ, daca nu care ar fi procedura corecta in acesta situatie?
Multumesc!
Salariat care lucreaza cu CIM norma intreaga, poate sa faca voluntariat cu un program de 8h/zi dupa sau inainte de programul de munca? Codul Muncii nu interzice cumulul de functii, cu exceptiile de rigoare, in art 35 CM si timpul de munca prev. la art. 114 se refera la un singur CIM.
Multumesc!
Partea dintr-un proces poate cere audienta presedintelui completului care judeca cauza ? Daca nu care este suportul legal.
Judecatorul poate comunica cu partea din procesul pe care il judeca prin intermediul grefierului, interesandu-se de anumite aspecte ce nu au putut fi clarificate pe baza adreselor trimise la institutii publice?
Cum se interpreteaza "activitatea ce caracterizeaza scopul principal al contractului"?
Buna ziua,
In cazul in care cel citat ca partea civila (Spital) intr-un proces penal, nu s-a constituit parte civila si a depus cerere prin care si-a manifestat dorinta de a nu se constitui parte civila, mai poate sa se constituie parte civila in cazul in care cauza fiind in apel a fost trimisa spre rejudecare la instanta de fond pentru judecarea in lipsa si a fost citata din nou ca parte vatamata?

Multumesc!
Autoritatea contractanta a incheiat un contr. prestari servicii, cu PFA, care dupa 3 luni se transforma in SRL, PFA devenind Administratorul SRL. Contractul incheiat prin achizitie directa, toate datele contr. raman la fel, pret, termene, e.t.c.. In acest caz trebuie incheiat un alt contract cu SRL sau e suficient un act aditional la contractul existent?

Multumesc!