Nu prea cred ca pierzi cetatenia din moment ce chiar daca divortezi, esti mama copiilor italieni.Mi s-ar parea ,cel putin, bizara legea.
Buna seara,
as dori sa stiu daca in cazul in care sunt casatorita cu un cetatean italian si ar urma un divort ,ar fi util sa am cetatenia italiana (pe care n-am cerut-o inca) ? Ma gandesc ,mai ales ,la custodia copiilor nostri si relatia cu rudele din Romania pe care n-as vrea sa le piarda copiii mei.
Buna seara,
instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de stirile cu continut negativ din Rai si Mediaset cu privire la romanii din Italia si la adresa uneori a Romaniei,In ultimii 10 ani orice stire cu privire la romani sau Romania are o nota negativa. Acest lucru afecteaza starea de spirit si sanatatea mentala a multora dintre noi mai ales cand avem copii din casatorii mixte(romano-italieni).Inteleg ca mass-media este libera sa se exprime dar nu exista un organ care sa verifice impactul unui anumit tip de stiri asupra populatiei? Ce putem face??Poate sunt "deplasata "dar chiar motivata sa-mi apar cu demnitate imaginea mea si a tarii mele. Putem da in judecata statul italian ? B-)
Buna seara,
instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de stirile cu continut negativ din Rai si Mediaset cu privire la romanii din Italia si la adresa uneori a Romaniei,In ultimii 10 ani orice stire cu privire la romani sau Romania are o nota negativa. Acest lucru afecteaza starea de spirit si sanatatea mentala a multora dintre noi mai ales cand avem copii din casatorii mixte(romano-italieni).Inteleg ca mass-media este libera sa se exprime dar nu exista un organ care sa verifice impactul unui anumit tip de stiri asupra populatiei? Ce putem face??Poate sunt "deplasata "dar chiar motivata sa-mi apar cu demnitate imaginea mea si a tarii mele. Putem da in judecata statul italian B-)
Buna ziua,
as dori sa aflu cum pot plati contributia la pensie in situatia in care nu mai sunt angajat .Am lucrat in sistemul bugetar timp de 15 ani iar din motive familiale a trebuit sa renunt anul trecut.Ma gandesc insa ,cum eu locuiesc acum in Italia,sa contribui la sistemul de pensii in Romania deoarece aici nu lucrez.Imi puteti sugera pasii de urmat?Multumesc anticipat!! :)
Buna ziua,
In prezent nu lucrez si ma aflu in strainatate.Ultimele contributii la sistemul de pensii le-am avut in 2016 ca angajat in invatamant (profesor calificat) in Romania.As dori sa stiu ,in cazul in care optez pentru a plati suma minima ca si contributie in tara, cum ma va afecta la calcularea pensiei in momentul in care voi iesi la pensie?
Multumesc.
Buna seara,
va rog sa-mi raspundeti daca stiti ce trebuie sa fac in situatia mea.Am o casa trecuta pe numele socrului meu (din motive de faliment).Am sot si 2 copii.Cum poate redeveni a mea sau a familiei mele.Vreau sa o renovez si sa fiu sigura ca ramane in familia mea.Testament sau alt act notarial?Multumesc mult!
Va multumesc mult.Foarte documentat si clar raspunsul dumneavoastra.
Vroiam sa mai adug ca fetita are carte de identitate pe care am folosit-o pana acum de fiecare data cand am mers in Romania.Pasaport nu i-am facut.Doar ca eram amandoi parintii prezenti.
O sa incerc sa ma mai documentez .Mutumesc inca o data pentru ajutorul pe care mi-l oferiti de fiecare data cand am nelamuriri.Sunteti o echipa minunata!
Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si din Romania in Italia fara acordul tatalui asa cum mi s-a raspuns anterior in acest forum.Ma puteti lamuri asadar daca este sau nu nevoie de procura pentru a putea merge la bunici in Romania?Multumesc mult.