avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate VeronicaSavean

Activitate VeronicaSavean

Buna ziua!

Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje cu pod, la etajul 4. In momentul in care am cumparat apartamentul nu am fost inspirata sa intreb daca la momentul construirii s-a ridicat podul cu autorizație. Podul a fost facut pe timpuri, fata autorizatie, fiecare de capul lui, sa nu le ploua in casa. Asa incat nu se poate pune problema de siguranta sau macar utilitate: permanent sunt probleme cu infiltratii. In orice caz, jumatate de bloc, adica scara alaturata a decis orin administratie sa dea acoperisul jos, sa puna izolatie. Ceea ce au si facut. Ca urmare, acum acoperisul de pe scara noastra are si mai putin stabilitate. Problema e ca pe scara noastra, locatarii nu sunt de acord pentru ca nu vor sa puna bani.

Care este baza legala prin care se iau astfel de decizii? Pot fi ei constransi sa participe? Stiu ca acoperisul si subsolul sunt spatii comune si fiecare apartament din boic trebuie sa puna bani.

In ideea in care podul poate fi umflat de vant, sa cada peste masini sau fereasca Sfantul sa omoare un om ori eu pot suferi daune: sa imi ploua in casa etc

Administratorul spune ca trebuie sa facem sedinta si pe baza de semnatura sa se stabilească daca se va da jos. Noi, locatarii de la 4 consideram cerem pana la urma sa intram in legalitate, sa il dam jos . Daca ceilalti nu vor fi de , putem stipula in procesul verbal asa ceva: cei care se opun, in cazul in care se intampla un eveniment nedorit(sa umfle vantul acoperisul sau imi va ploua in casa) ei sa suporte daunele?
Sau care e baza legala pentru a-i obliga sa participe la cheltuieli?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Cum pot inregistra veniturile?
Este vorba tot de persoane fizice pentru care realizează proiectele…Si sunt diferite: la modul pt fiecare persoană 1 proiect. Cel mult 2-3 proiecte pt o persoană. Cum se poate proceda intr-o astfel de situație? Va multumesc tare mult pentru informatii .
Răspuns la discuția Cum pot inregistra veniturile?
Da, este salariat. De va plati doar impozitul? Pot intreba care este impozitul aferent?
Răspuns la discuția Cum pot inregistra veniturile?
Nu am merge pe varianta de pfa, nu stiu cum va evolua situația. Momentan nu e ceva stabil: luna viitoare poate nu ca avea la fel…Cum se procedează cu acele contracte cu drepturi de autor? Pentru acelea trebuie PFA? Sau poate completa Declarația ca persoană fizica?
Buna seara! Acum 3 luni de zile sotul meu a inceput sa scrie proiecte didactice contracost. Lucrurile au luat o turnura spre bine si a incasat venituri de aproximativ 10.000lei in ultima luna. Nu as vrea sa avem probleme cu ANAF-ul pe viitor. Cum ar putea proceda? Declaratia unica este o solutie? Unde se incadreaza? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as aprecia mult!O seara linistita tuturor!
Buna ziua. Mama mea a fost co-asigurata prin tatal meu care este pensionar. Ieri a fost la medic si i s-a spus ca nu mai apare in sistem ca asigurata, moment in care am luat legatura cu cei de la CAS. Mi s-a raspuns: Persoana figureaza declarata cu venituri din agricultura si nu poate fi coasigurata. Intradevar i-a venit o decizie de impunere de la ANAF ca are de plata 350 lei. Au legatura intre ele? Dupa ce plateste acesti bani la ANAF, se poate face iar co-asigurata prin tatal meu? Sau cum trebuie sa procedeze? Va multumesc
Buna ziua! Momentan ma aflu in CCC pana pe 16 octombrie 2022. Bebe2 se va naste in jur de 10 octombrie. Cum trebuie sa procedez cu ccc2? Se prelungeste? In aceste conditii, trebuie sa depun acte si oentru concediu de maternitate? Sau intru automat in ccc2? Mentionez ca tatal nu se incadreaza pentru luna tatalui, deci eu voi lua si luna lui. Cum trebuie sa procedez cu actele? Depun iar dosar la AJPIS? Multumesc
Buna ziua. Va scriu in legatura cu abonamentul unei pensionare incheiat pentru telefonie si televiziune. Desi are abonamentul minim, plateste in jur de 75 lei pe luna, ceea e de destul de mult pentru un pensionar. Din cele 100 de kinute acordate foloseste in jur de 8, iar in cazul televiziunii, vizioneaza 2-3 posturi. De asemenea, in momentul încheierii contractului I s-a spus ca va plati 65 de lei, iar valoarea facturilor n-a fost si ju este aceasta. Plateste in jur de 75 lei. In momentul in care am vorbit cu un consultant in privinta negocierii contractului pentru o valoare mai mica mi s-a spus ca nu se poate pana in momentul expirarii contractului, acelasi lucru fiind valabil si pentru rezilierea contractului.
Intrebarea mea e următoarea: Chiar nu se poate rezilia contractul sub nici o forma?
Citisem [ link extern ] ).
[ link extern ] .
Va rog sa ma lamuriti!
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si prin ce documente pot demonstra la CAS in Romania faptul ca lucrez cu forme legale in UK unde mi se opresc contributii pentru pensie/sanatate. De 4 luni eu si sotul meu am plecat printr-o firma de recrutare din Ro pentru o perioada de 2 ani si lucram la un hotel in Uk. Din cate ni s-a spus acolo,nu ar avea rost sa platim in Ro contributiI din moment ce platim in UK,intrucat nu poti plati in doua state in acelasi timp. Cu toate acestea nu suntem lamuriti cum vom proceda,spre exemplu,la depunerea dosarului de pensie. De aceea am apelat la dvs. Multumim
Multumesc