Buna ziua. Sunt pensionat medical cu grad de invaliditate si anul viitor implinesc varsta de 65 de ani si voi iesi la pensie pentru limita de varsta. Ca documente imi trbuie pentru a le prezenta la casa de pensii? Mentionez ca toata vechimea o am trecuta pe cartea de munca dupa care am depus o copie xerox in momentul pensionarii medicale. Mai trebuie sa duc adeverinta de la locurile de munca? Locurile de munca sunt trecute in cartea de munca. Mai imi trebuie si alte acte si daca da.ce fel de acte? Va multumesc anticipat.
Asa este, am pensie de invaliditate și indemnizație de handicap. Pot face cerere sa ma pensiona definitiv? In ce conditii pot fi pensionat definitiv tinand cont ca am varsta de 62 de ani, 21 de ani vechime la care se adaugă și armata?
Carp Mircea a scris:
Cu doar 21 ani de stagiu limita de vârstă la 65 ani.
Nu există pensie de handicap.
Există pensie de invaliditate și indemnizație de handicap.
Cele două se pot cumula.
Lămuriți aceste lucruri.
Buna ziua,sunt pensionat medical gradul 2 de handicap pe care l-am dobândit în anul 1988. Am o vechime in munca de 21 de ani , varsta de 62 de ani, si am fost pensionat medical din 1995 pana in 2001 cand s-a considerat ca mai pot munci. În 2007 m-am îmbolnăvit de glaucom la ochiul drept cu care mai vad, ochiul stâng fiind pierdut în urma unui accident în 1988, fiind pensionat medical de institutul național de expertiza. În anul 2014 am fost trecut în gradul 2 de invaliditate pentru ca mi s-a redus vederea. Va rog sa imi spuneti daca ma pot pensiona definitiv.
Buna ziua, am un băiat care execută o pedeapsă în penitenciar pentru furt, iar acum trebuie sa ajunga la comisia de eliberări condiționate, neavând abateri în perioada executării pedepsei, fiind si recompensat pentru buna purtare. Instanța a hotărât ca el împreună cu complicii sa plateasca in solidar prejudiciul părții vătămate însă complicii nu au vrut să plătească. Noi am platitprejudiciul cerut de partea vatamata ca a declarat la notar ca a primit prejudiciul în totalitate si nu mai are nici o pretentie. Era obligatoriu ca sa plateasca prejudiciul pentru a intra la comisie, pentru ca el fiind închis nu avea resurse sa plateasca si am platit noi părinții prejudiciul pe care l-a cerut partea vatamata în întregime si partea complicilor. Se poate sa mai aiba probleme la comisie pentru ca notarul nu a mentionat in declaratie suma, a mentiona ca prejudiciul a fost achitat in integralitatate iar partea vatamata nu mai are nici o pretentie. Va rog sa imi raspundeti cat mai repede pentru ca pe data de 14 are comisia si daca trebuie sa remediem ceva sa avem timp. Va multumesc pentru intelegere.
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce modificări s-au adus în legea gazelor naturale, daca s-au introdus termene limita si ce se intampla daca firma furnizoare nu respectă termenele. Mentionez ca doresc sa ma francez la reteaua de gaze, însă până acum am fost descurajat de termenul foarte lung, de mulțimea de avize pe care mi le-au cerut si de prețul foarte mare. In speranta ca ma ve-ti lamuri, va multumesc anticipat.
Bună ziua. Fiul meu s-a căsătorit de curând, și în momentul mutării nurorii a găsit printr lucruri un libret de economii rămas de la tatăl ei care a decedat înainte de 1989,care avea ca și clauza sa nu îl poată folosi pana la împlinirea vârstei de 18 ani, ea fiind născută în 1985. Va rog sa îmi spuneți dacă mai valorează ceva, deoarece la împlinirea vârstei i s-a spus ca nu mai valorează nimic. Mie nu mi se pare corect, pentru ca în tot acest timp banii au fost folosiți de către CEC.Va rog să-mi spuneți dacă mai valorează ceva,pe trupa ca ar fi cam aceeași situație ca și la aceea cu banii depuși pentru cumpărarea mașinilor. Va mulțumesc anticipat.
Bună ziua, consider foarte util acest site,găsești răspunsuri la cele mai multe aspecte juridice fără a fi nevoie sa mergi la un cabinet de avocatura,fiind în cunoștință de cauza în momentul când te hotărăști sa îți angajezi un avocat. Felicitări.
Bună ziua. Am și eu o problema și nu cunosc caile de urmat. În decurs de doua săptămâni am solicitat aprobare pentru o vizita la penitenciarul rahova și mi s-a răspuns ba ca nu au locuri libere decât la ora 07.30, ba ca nu au primit e-mailurile mele, însă după ca amspus ca voi merge mai departe, totuși mi-au răspuns. Menționez ca în computerul meu figureaza ca e-mailurile au fost trimise la adresa respectiva, la care am trimis mereu e-mailuri și la care am primit răspuns. Ce cai pot urma?
Cum se poate obtine actul de propritate la o locuint, unde exista decizie de pnere in posesie pe jumatate din teren, autorizatie de constructie si posesie netulburata a celeilalte parti de teren fara act de proprietate din anul 1982. Ce acte trebuie pentru obtinerea actului de proprietate, pasii care sunt de urmat si daca pot apela la reprezentarea unui avocat si cat ar costa avocatul. Va multumesc anticipat.