avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate AnghelAnaGeorgiana

Activitate AnghelAnaGeorgiana

Buna ziua,
As vrea daca se poate sa ma lamuriti cu indemnizatia de crestere copil. In momentul nasterii voi avea 10 luni vechime la prezentul loc de munca, dar inainte de prezentul loc de munca am lucrat in alta parte, fara pauze. Cum se calculeaza indemnizatia? Trebuie sa iau adeverinta si de la fostul loc de munca pentru a nu pierde niste bani? Sau cum trebuie sa procedez? Multumesc!
Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema:
In data de 23.11.2020, am achizitionat de la Altex, aspirator robot ( Xiaomi Mi vaccum Pro ), garantie 2 ani. In luna Mai 2021, a fost dus in service deoarece vasul de apa s-a fisurat tot si pierdea toata apa pana sa ajung la robot. In luna August, din nou aceeasi problema cu vasul fisurat, doar ca acum senzorul de coliziune s-a defectat si se oprea in mijlocul casei spunandu-ne sa-i luam obstacolul din calea lui, cu toate ca nu avea nimic in calea lui. Toate bune si frumoase... In August am dat mail catre Altex cu numar de inregistrare si toate cele necesare, spunandu-le problema( vas fisurat tot, parchet umflat din cauza faptului ca pierde apa peste tot, senzor de coliziune defect, nu mai incarca ), si specificand faptul ca nu mai doresc sa fie reperat produsul ci doresc inlocuirea lui. Pana in prezent nu am primit de la Altex nici un raspuns cu privire la solicitarea mea. In Septembrie am ajuns cu el noi in magazin pentru predarea lui in service, cu aceeasile specificatii, dorim schimbarea produsului, pentru ca in 9 luni de la achizitie, sa fie de 2 ori in service e prea mult. A ajuns in service iar service-ul spune ca are apa in el si ca reparatia lui costa 1400 de lei ( tot cu 1400 de lei a fost achizitionat !), se intoarce din service, mergem sa le spunem ca noi nu dorim repararea pe banii nostri, pentru ca nu i-am pus apa in el intentionat, si ca este un produs care se foloseste cu apa, deci normal sa aibe apa in el daca vasul este tot fisurat! Destul de logic?
Cand sa ridicam produsul, sotul constata faptul ca cei de la service i-au mai spart carcasa de la senzorul de mapare, nu i-au pus suruburile, si spune ca vrea sa fie dus din nou in service ! Se reduce in service pe 11 Septembrie, cei de la Altex spun ca in termen de 15 zile calendaristice se repara/constata, au trecut cele 15 zile, noi nu am fost sunati sa ni se spuna nimic !
A fost sotul la Altex sambata in magazin, si i s-a spus ca cei de la service au dat un mail catre Altex in care li se spune ca reparatia costa 1400 de lei, dar pe noi nu ne-a anuntat nimic cu toate ca a trecut termenul...
Aseara am fost din nou la Altex, ne-am cam certat cu ei, ALTEXUL insista pe faptul ca nu ei trebuie sa platesca pabuga ci service-ul. Ca ei sunt doar vanzatori si ca noi trebuie sa ne certam cu service-ul .
Acum va intreb, credeti ca putem avea castig de cauza la ANPC ?
Astept raspunsul dumneavoastra cu interes.
Va multumesc !
Buna ziua,
Saptamana trecuta,duminica 25 Octombrie, impreuna cu alti 2 colegi am fost sunata de catre Directorul societatii sa ne comunice ca trebuie sa ne izolam incepand cu data de 26 Octombrie si pana la iesirea testului. Testele au fost efectuate marti, 27.10.2020, iar miercuri au iesit- negative. Directorul ne-a anuntat de duminica seara ca dupa iesirea testului, ne vom prezenta la munca. Acum ne obliga sa ne luam concediu de odihna pentru 3 zile de izolare. Este normal ?
Buna ziua,
Doresc sa va intreb, daca cartea de imobil trebuie sa aibe paginile numerotate in situatia in care se vede ca nu este nici o fila rupta, iar apartamentele sunt in ordinea fireasca . Multumesc .
Buna ziua,
In speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns va prezint urmatoarea situatie :
Mama, nascuta pe 01.11.1966, pana in prezent ani de munca 37, si 12 in grupa a 2 a . Ar vrea sa iasa la pensie dar nu stie cat ar fi penalizarea, sau daca se poate sa iasa si in alta forma . Ma puteti ajuta cu o clarificare? Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am o nelamurire, administratul asociatiei de proprietari spune ca fiecare proprietar isi poate construii daca doreste boxa la subsol cu conditia sa pastreze curatenia. In rest nu are nici o obligatie.
Este normal? Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc
Buna ziua,
Stiti cumva daca s-a actualizat programul saga? Intreb pentru ca, contabila noastra ne-a transmis saptamana trecuta ca nu putem primii stat-ul de plata si OP-urile pentru luna Ianuarie deoarece nu a fost actualizat programul .
Asteptam raspunsul dumneavoastra . Va multumim,
Buna ziua,
Tatal meu este pensionat pe caz de boala, pana in Decembrie 2018 cand a fost la comisie avea gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore. Dupa examinarea dosarului comisia a decis sa-i modifice incadrarea in gradul 2 de invalitate fara drept de munca. Noi am dorii sa stim daca ar trebuii recalculata valoarea pensiei sau va ramane la fel ca pana acum ? Va intreb pentru ca si pe luna Ianuarie dar si pe Februarie a luat aceeasi pensie ( nu a fost modificata ).Astept raspunsul dumneavoastra . Va multumesc
Dar cei care sunt inca la Radet pot cere ca cei cu centrale (24 de ap din 27) sa se mute la curte? Asa ni s-a spus... noi astia cu centrale sa ne mutam la curte
Doamna, cei de la RADET au declarat ca apa pleaca cu 45 de grade din punctul termic, cei care au ramas racordati nu primesc ceea ce platesc, nu putem taia tevile pentru ca ar ramane presiune mult prea mare pe tevi, iar in privinta pierderilor nu exista, subsolul este uscat, tevile sunt ok( de abia au fost schimbat ), o factura pe timp de iarna vine undeva in jurul sumei de 1500-1600 - pentru 3 apartamente.