avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate ALEXANDRU PEICEA

Activitate ALEXANDRU PEICEA

SALUTARE!

Care este actul normativ si articolul care reglementeaza obligativitatea primariilor de a taia copacii crescuti excesiv sau care prezinta pericol de cadere?

Stiu ca se spune ca ar fi de datoria asociatiilor de proprietari sa solicite aviz de la primarie pentru taiere. Dar totusi, daca nu solicita, ce se intampla?

Am o speta de raspundere civila care are ca obiect repararea prejudiciului cauzat de caderea unui copac pe o masina.

Mii de multumiri !
Răspuns la discuția mostenire
Sa solicitati la instanta iesirea din indiviziune in contradictoriu cu toti mostenitorii. Daca nu doresc sa participe la iesirea din indiviziune, acestia pot renunta la mostenire in favoarea dumneavoastra.
Răspuns la discuția Avocatura pro bono
Da. Poate cere cheltuieli de judecata pentru ca in primul rand cheltuielile de judecata nu sunt reprezentate numai de onorariul avocatului. Mai mult decat atat, de regula, fiecare contract de asistenta juridica se incheie pe faza procesuala nu pe dosar. Deci nu ii poate interzice nimeni in prima instanta sa nu ia niciun leu onorariu, iar in apel sa ia.
Răspuns la discuția Campanie electorala
Cei care fac activitati specifice campaniei electorale in alte perioade decat cele prevazute de lege pot fi sanctionati contraventional adica dupa caz, cu avertisment sau amenda.
Răspuns la discuția asigurarea de sanatate
Nu confundati CAS cu CASS. CAS este prescurtarea pentru pensii, iar CASS pentru sanatate. In baza contractului de mandat in mod normal al trebui sa platiti cel 16% impozit pe venit + cei 5,5% asigurarea de sanatate.
Daca actiunea civila a ramas nesolutionata, singura posibilitate a cunostintei dumneavoastra este sa apeleze la instanta civila.