avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Mirrcea

Activitate Mirrcea

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca prevederile Deciziei nr. 28 a ICCJ, ar trebui sa se aplice prin extensie, tuturor celor care au avut un numar de ani in grupa a 2-a, inainte de 01.04.2001 sau se vor aplica numai celor care au desfasurat activitati conform art. 30 alin. (l) lit. i) din Legea nr. 263/2010 ?
Buna ziua !

Am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. Tatal meu a decedat in 2003 iar bunicul din partea tatalui a decedat in 1999. In 2004 a fost efectuata succesiunea dupa bunicul iar in Certificatul de mostenitor a fost trecut tatal meu ca mostenitor, atunci deja decedat. Noi suntem doi frati dar si mama-sotia supravietuitoare.
Pentru apartamentul pe care mama si tata il detineau in proprietate am efectuat succesiunea, toti trei. Pentru partea tatalui meu din Certif. de Mostenitor din 2004, dupa bunicul decedat ar trebui sa se faca o dezbatere succesorala suplimentara. Numai ca mama nu doreste sa mai participe la aceasta dezbatere unde succesori sunt multi frati ai tatalui meu. Dar mama nici nu mai stiu unde se afla, este plecata in strainatate de multi ani si nu ii putem da de urma pentru ca nu mai comunica cu noi.
- Cum se poate rezolva aceasta problema pentru ca Notariatul imi cere copie dupa actul ei de identitate pentru a fi citata, adresa ei etc. ? Domnul Notar mi-a spus clar ca fara actul ei de identitate nu poate sa faca dezbaterea succesorala suplimentara. Mi-a spus ca nu se poate rezolva problema decat in instanta.
- Ce tip de actiune trebuie sa fac in instanta de judecata ?
- La Judecatorie, la Tribunal ?
- Impotriva mamei ?
- In ce temei legal ?
- Acolo nu trebuie sa dau o adresa a mamei ? Am gasit o adresa din strainatate de care insa nu pot fi sigur ca este si adevarata ...

Multumesc mult !
Buna ziua,
Ma intereseaza daca locatarii unei scari ai unui bloc pot pune gresie/faianta pe casa scarii, fara sa fie necesar proiect/autorizatie emisa de primarie (mun. Constanta).
Multumesc.
Mergeti la politie si incercati sa obtineti un act (proces verbal sau declaratie) care sa va fie favorabila, din care sa rezulte ca el a dat cu spatele in mod intentionat sau nu (dv stand pe loc) pentru ca altfel este f. posibil sa nu va plateasca asiguratorul lui ; aceste cazuri sunt f. controversate iar asiguratorii (mai ales unii !) nu platesc in cazul intocmirii doar al unui constat amiabil. Este f. dificil de probat doar in baza unei constatari amiabile ca el a dat cu spatele in fata masinii dv si nu invers ... Eventual daca ati fi avut si niste martori (sau macar unul !) sau inregistrari video (de unde ?)
Răspuns la discuția turbine eoliene
Multumesc foarte mult pentru raspuns dar intrebarea mea era ca in situatia in care cele doua turbine eoliene nu sunt montate pe proprietatea mea dar obstructioneaza posibilitatea montarii unei turbine pe pamantul meu si obtinerea in consecinta a unei chirii sau a unui avantaj material, pt ca montandu-se cele doua turbine, proprietatea mea a devenit cf legii ”zona de protectie”, in aceste conditii, ma intereseaza daca ma pot opune cu sanse proeictului sau pot solicta o chirie in compensatie.
Multumesc inca o data pentru ajutor !
Răspuns la discuția turbine eoliene
Vreau sa fac precizarea ca cele doua turbine eoliene nu se afla fizic pe teritoriul meu dar ca datorita existentei lor in zona invecinata, proprietatea mea devine ”zona de protectie” si fara niciun fel de perspectiva de a mai construi cineva o turbina pe teritoriul meu de pe urma careia as putea primi o chirie.
Multumesc inca o data !

Discuție turbine eoliene
Buna ziua,
Am primit o Notificare de la un investitor in centrale eoliene cum ca terenul meu proprietate se afla in zona de protectie eoliana (cf. Ordinului ANRE nr. 4/2007 completat de Ordinul ANRE nr. 49/2007) a unui obiectiv aflat in constructie, respectiv doua turbine eoliene. Am dat telefon si mi s-a raspuns ca eu nu trebuie decat sa iau cunostinta despre acest fapt si asta inseamna ca pe terenul meu extravilan respectiv nu se va putea construi/monta niciodata o alta turbina eoliana. Intrebare : Eu nu ma pot opune executarii acestui proiect sau eventual sa le solicit chirie pentru ”zona de protectie” in care mi-a inclus terenul meu ca urmare a investitiei respectivei societati ? Mentionez ca pana la primirea acestei Notificari (prin scrisoare recomandata) nu am stiut si nu am avut cunostinta in niciun fel despre existenta proiectului despre care nu stiu nici acum in ce faza se afla intrucat terenul respectiv se afla intro asociatie si de pe urma caruia primesc anual o suma modica de 100 sau maxim 200 lei/hectar iar suprafata intregului teren este de un hectar.
Multumesc mult pt eventualul raspuns.

Buna ziua,
M-ar interesa pentru situatia in care sunt agent de vanzari asigurari la un broker, care este momentul in care trebuie sa merg la fisc si sa completez formularul pt a declara venitul, trimestrial sau anual ? Ce formular se completeaza si cu ce documente ma prezint la fisc ? Sau completez declaratia pe propria raspundere ?
Multumesc,
O zi buna

Discuție Impozit
Buna ziua,
M-ar interesa pentru situatia in care sunt agent de vanzari asigurari la un broker, care este momentul in care trebuie sa merg la fisc si sa completez formularul pt a declara venitul, trimestrial sau anual ? Ce formular se completeaza si cu ce documente ma prezint la fisc ? Sau completez declaratia pe propria raspundere ?
Multumesc,
O zi buna
Poate un asigurator participant la o procedura de achizitie publica sa vina cu o polita de asigurare de garantii pentru neplata ca instrument inlocuitor al garantiei de participare dar acel instrument sa fie emis de el pentru el ? Adica, mai exact, o sucursala a unei societati de asigurare garanteaza pentru firma mama din care face parte. O polita care este de fapt un contract poate fi incheiat intre una si aceeasi parte ? Nu trebuie sa fie incheiata intre cel putin doua parti/entitati distincte ? Este legala o astfel de polita ? Care este temeiul legal al nelegalitatii ?
Multumesc anticipat.