avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Anna393

Activitate Anna393

Bună seara. Ieri am fost anunțată de conducerea locului de munca de faptul că vor să mă dea afara. Am 6 ani vechime aici. Comportament exemplar, îmi fac treaba cu brio. Mi-a fost trimisă prin mail înștiințarea de desființare a postului de muncă (pentru că nu au motiv să mă dea afara) și intrarea în preavizul de 20 zile. Azi sunt de servici de la orele 19. Acum am sosit la locul de munca, nu mi se permite sa intru in punctul de lucru, doar in curte sunt lăsată să stau. Am semnat condica in momentul in care am sosit. Ce pot face in acest moment? E legal să mă țină pe afara să nu mi se permită accesul inauntru?
Stagiu cotizare
Bună ziua!
Am 24 ani si 3 luni de vechime si trebuie sa ma pensionez. La calculul pensiei , merita sa îmi cumpăr încă 1 an de vechime , sa am peste 25 ani ?
Bună ziua!
As dori sa știu dacă fiind angajata la o întreprindere individuala pot beneficia de spor de vechime în munca și dacă da , care este contribuția datorata acestui spor pe langa celelalte salariale ale angajatului ?
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva chiar si cu 1 din urmatoarele intrebari? Multumesc mult.

Ce acte contabile trebuie pentru o Intreprindere Individuala?

Registrul de evidenta fiscala cand/ce se completeaza in el?

Mai exista contract partial de munca? Daca da, cat este de plata impozitul pentru variantele de ore care exista?

Datoriile la bugetul de stat au termen de prescripție?

Multumesc inca o data
Ok mulțumesc și îmi cer scuze dacă postarea a încălcat vreo regula legata de acest aspect.

POPA GHEORGHE a scris:

Regulamentul forumului interzice sa se faca recomandari.
Puteti accesa butonul "consultanti" si va alegeti persoana dorita care daca este disponibila, va poate reprezenta, contracost.

Buna ziua! Va rog, daca exista un avocat dispus sa ma ajute cu procedura curatarii unui cazier (din cate am citit in lege a intervenit reabilitarea de drept, insa cazierul meu tot cu mentiuni iese. In cazul acesta care e procedura?) si daca NU a intervenit reabilitarea de drept, care este procedura mai departe?
Daca este ceva de care ma pot ocupa chiar eu, e in regula, daca nu, as aprecia un ajutor contracost din partea unui avocat. (BUCURESTI). Las mai jos textul mentiunilor din cazier :

Condamna la 1 an inchisoare pt savarsirea faptei prevazute de art,336 alin 1 NCP cu aplicarea pedepsei accesorii prevazute de art.66 alin 1 lit. a NCP, art . 66 alin. 1 lit. b NCP si interdictia drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a NCP , art.66 alin.1 lit. b NCP pe o perioada de 1 ani. Condamna la 9 luni inchisoare pentru savarsirea faptei prevazute de art. 335 alin 2. NCP cu aplicarea pedepsei accesorii prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a NCP , art.66 alin.1 lit b NCP si interdictia drepturilor prevazute de art.66 alin 1 lit. a NCP , art.66 alin 1 lit.b NCP pe o perioada de 1 ani conform art38 NCP , art.39 alin 1 lit. b NCP .
Executa 1 an si 3 luni inchisoare ecf. art.91 NCP suspenda executarea pedepsei sub supraveghere - termen de incercare 3 ani cu aplicarea pedepsei accesorii prevazute de art.66 alin 1 , lit a NCP, art.66 alin 1 , lit b NCP, si interdictia drepturilor prevazute de art, 66 alin 1 lit a NCP, art.66 alin 1 lit b, NCP pe o perioada 1 ani cu art.93 alin 1 lit a,b,c,d,e, alin 2 lit b NCP, si , in temeiul art. 93 alin 3 NCP , impune inculpatului sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile, cu art. 96, NCP, dispusa prin S.P, nr 11 din 10.01.2017, nr. dosar 15335/200/2016, Judecatoria BUZAU, definitiva prin NEAPELARE din 30.01.2017.
Multumesc frumos pt raspunsul dvs.
Are domiciliul pe buletin in Focsani, faptele s-au intamplat in Buzau si are viza de flotant activa in Ilfov.
La care judecătorie trebuie sa se prezinte cu cererea de reabilitare?

trandafir2 a scris:

Printr-o cerere de reabilitare.

Buna seara.

Cum se poate sterge "conducere cu permisul suspendat" si "sub influenta peste limita admisa" din cazier? Care este procedura?
Despre stagii de cotizare
Am 20 ani vechime ...dacă rămân la aceasta vechime voi avea aceeași pensie și dacă voi mai cotiza încă 5 ani ? Și dacă nu , cu cât va fi mai mare ? In procent fata de pensia cu 20 ani de stagiu?
De la ce stagii de cotizare se fac creșterile de pensie ?
Multumesc frumos!