avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate coradora

Activitate coradora

Copilul are 8 luni insa nu are certificat de nastere , intrucat parintii serau sa poata rezolva cumva
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse sunt ca tatal sa isi traca copilul pe numele lui avand in vedere ca , concubina este casatorita ( neputand momentan sa divorteze) , tatal tine neaparat ca , copilul sa fie trecut pe numele sau
Buna ziua , suntem o institurie publica care in anul 2013 a incheiat un contract lucrari cu o societate , lucrarea a inceput in anul 2016 ( atunci a fost incheiat un contract de finantare PNDL ) in anul 2019 societatea a intrat in Insolventa , lucrarea fiind ramasa nefinalizata , mentionam ca , conform contractului i-a fost retinuta garantie de buna executie in suma de 5% , intrebarea este putem recupera garantia de buna executie , deoarece pentru lucrarea executata am fost nevoiti sa incheiem un alt contract de lucrari de intretinere , intrucat lucrarea a fost deteriorata.
Suntem o institutie publica , fara compartiment juridic si am vrea sa stim care este procedura de executare a unei garantii de buna executie a unei lucrari , avand in vedere ca societatea a intrat in insolventa si nu a dus la bun sfarsit lucrarea inceputa , mentionam ca garantia de buna executie in valoare de 5% din suma facturata a fost virata in contul de buna executie al firmei in insolventa .
Daca unei persoane , i-a fost anulat procesul verbal de contraventie , printr-o hotarare , in care scrie clar doar anularea procesului verbal , nsa nu scrie nimic de recuperarea banilor platiti pentru acea amenda , institutia este obligata sa ii inapoieze banii ??
In anul 2018 o persoana a primit un certificat de incadrare in handicap cu insotitor , in luna iulie 2019 nu a mai primit grad de handicap cu insotitor ... rudele au contestat in instanta decizia luata de comisie , iar in luna martie 2020 au primit raspuns , castigand contestatia , iar in decizie instanta hotaraste modificarea certificatului eliberat in iulie 2019 , cu un nou grad ...cu asistent personal . In luna februarie 2020 persoana cu handicap a decedat ....iar familia solicita plata retroactiv la primarie plata indemnizatiei ... in conditiile in care instanta a hotarat doar modificarea gradului de handicap ....Exista o baza legala care poate obliga primaria la plata retroactiva a indemnizatiei ??
Răspuns la discuția Contributii consilieri locali
As vrea sa imi spuneti o baza legala , conform careia se retine si CASS pentru ca pana in anul 2018 , se retinea doar impozit si CAS
Care sunt contributiile obligatorii , pentru plata indemnizatiilor consilierilor locali incepand cu 2018
In anexa nr 1 'Familia ocupationala de functii bugetare INVATAMANT , personalul neauxiliar cu apare , totusi conform carei legi se face incadrarea ? doar in anexa VIII apare functia de sofer
Care este grila de salarizare , a personalului neauxiliar dintr-o institutie de invatamant , este posibil ca in grila lor sa nu existe functia de sofer , iar un sofer de microbuz cu permis pentru profesionisti , cu atestat , sa fie incadrat ca muncitor necalificat , (spunand ca cei din invatamant nu au aceasta functie in grila lor de salarizare) cu salariu minim pe economie?