avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate copilarosul

Activitate copilarosul

Discuție uzucapiune
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot invoca uzucapiunea de 10-20 ani pentru imobilul pe care il detin in cota indiviza din 1998? Diferenta pina la 100 % din imobil apartine unei persoane decedate de peste 40 ani. In tot acest rastimp am platit integral impozitele aferente cotei ce apartine persoanei decedate. Nu a solicitat nimeni sa intre in posesia acestei cote si nu are mostenitori directi. Imobilul face parte in prezent dintr-un ipotetic proces de partaj in urma divortului. in cazul in care nu pot invoca aceasta uzucapiune, pot la implinirea termenului de 30 de ani de cind detin imobilul sa invoc aceeasi uzucapiune ? Aceasta solicitare este necesar a fi facuta din partea ambilor soti, in prezent divortati ? Sau doar unul dintre soti poate cere in instanta (presupun) intrarea in posesie si a celeilalte cote, urmand ca ulterior sa se poata efectua intabularea si vinzarea imobilului impreuna de catre sotii divortati ? Va multumesc !
cu astfel de oameni nu poti decit sa iti iei viata in maini si sa mergi mai departe. exista centre de ajutorare a persoanelor victime ale violentei in familie. desigur ca e doar pt o perioada determinata de timp. in cazul in care in sectorul in care locuiesti exista aceste centre si ai noroc sa te primeasca, rezolvi mai repede cu divortul pt ca nu ai copii. trebuie sa stii ca ordinul de restrictie il obtii usor daca ai dovezi ale violentei sotului. dovezi scrise si martori. dar acest ordin il poate incalca oricand daca nu-i pasa de consecinte. intereseaza-te la primaria unde locuiesti daca exista astfel de centre. in bucuresti exista. afirmi ca nu poti parasi casa. in acest caz cred ca il poti evacua dupa ce obtii ordinul de restrictie, dar ai nevoie de tot ajutorul lui Dumnezeu si al rudelor sau prietenilor ca sa te apere de urgia ce va urma. sa te ajute Bunul Dumnezeu !
Răspuns la discuția Ieșire din indiviziune
va multumesc !
Bună ziua! Intr_o situație de divorț, casă proprietate in cota legală de 50% pt fiecare sot, dar o cota de o sesime aparținînd unui proprietar decedat de 40 de ani, pentru care ambii soti au plătit impozitele de 24 de ani, care este procedura de iesire din indiviziune si ce documentație este necesară ? Mentionez ca nu se cunosc ipoteticii moștenitori. Pentru a putea fi vîndut imobilul in vederea obținerii partajului intervenit in urma divorțului, este necesară aceasta procedura ? Vă mulțumesc!
Va multumesc foarte mult !
Toate cele bune !
Răspuns la discuția pensie cotizatie 25 ani
Va multumesc foarte mult !
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti cum se face calculul pt iesirea la pensie tinind cont de faptul ca sunt femeie, nascuta la data de 20.09.1967, angajata din 11.1987 si pina in prezent. Am avut concediu legal de 2 ani pt cresterea copilului, 11 luni de somaj, iar in urma unui accident de masina am avut un concediu medical de 6 luni.
In decursul anilor am mai avut ocazional concedii medicale (3, 5, 14, 21 zile in functie de operatiile suferite sau datorate imbolnavirii copilului). Acestea se scad ca perioada la calculul stagiului de cotizare ?
Cind am dreptul sa ies la pensie (de virsta, anticipata total sau partial ) ?
Studiile superioare insumeaza 7 ani, dar am lucrat in toata aceasta perioada.
Va multumesc anticipat !
Cu multa consideratie !
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca sora mea care este nascuta la data de 06.11.1958 si are o vechime in munca de 25 ani si 5 luni poate beneficia de pensie, orice fel de pensie sau de ajutor social.
Mentionez ca a avut pensie de invaliditate de gradul 3 pt o perioada de 11 ani, dar la ultima revizuire s-a constatat ca este apta de munca, ea suferind in continuare de diverse afectiuni care-i limiteaza capacitatea integrala de munca si desi a cautat un loc de munca, nu a angajat-o nimeni.
A lucrat la diverse societati comerciale , dar nu cu carte de munca.La inceput i s-a tot spus ca o angajeaza pt o perioada de proba de 1-3 luni, iar la expirarea termenului, desi isi onora obligatiile cum se cuvine, i se spunea ca nu corespunde. Acesta este un principiu foarte des intilnit in relatiile dintre angajati si angajatori.
Va multumesc foarte mult !
va multumesc pentru informatii.
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie. fiul meu a fost in vizita la o institutie publica impreuna cu colegii de clasa si insotiti de catre 4 persoane mature. au facut fotografii, nu stiu cine le-a facut, si am descoperit intimplator pe pagina de facebook a institutiei respective, un numar de 10 fotografii, iar in 6 dintre ele apare si fiul meu. niciodata nu e singur in foto, in toate apar ori toti colegii, ori parte dintre ei. pe postare apare numele institutiei "a adaugat 10 fotografii noi - cu ...." si apoi scrie numele unui coleg de clasa al fiului meu. putea acest copil sa posteze fotografiile pe pagina de FB a unei institutii publice si sa puna un comentariu oficial ? si din punct de vedere tehnic, dar si legal. eu cred ca mama acestui copil a furnizat fotografiile respective institutiei publice, dindu-si acordul sa fie postate. am o banuiala ca in acesata postare a fost implicata si diriginta clasei. in comentariul oficial se dau date de contact ale persoanei care lucreaza la institutia respectiva pt a afla mai multe amanunte despre desfasurarea evenimentelor similare. as putea sa contactez aceasta persoana pt a afla mai multe detalii legate de aceasta postare? mentionez faptul ca nu ni s-a cerut acordul scris sau verbal pt a posta aceste fotografii si nici nu ni s-a adus la cunostinta existenta acestei postari.