avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters38557

Activitate ContSters38557

Nu pot fi de acord cu notiunea ca nu am bani pentru un windows asa ca mai bine il piratez. Daca nu avem bani de nu stiu ce tip de masina, ce facem ne apucam sa furam?

Si download-ul nu poate fi considerat o infractiune; doar download-ul in sine, nu si folosirea programului.
Ar trebui teoretic sa existe optiunea de a va recupera parola. Cautati cu atentie in cadrul site-ului.
Răspuns la discuția Poze luate de pe alte site-uri
Din punctul meu de vedere nu are nicio relevanta daca arata sau nu ca in prima poza.
Poza este in sine o creatie protejata prin dreptul de autor. Fara o permisiune expresa din partea autorului, nu se poate face absolut nimic cu acea poza.
Asta din punct de vedere legal. Daca chiar se va intampla si in realitate acest fapt ... greu de crezut.
Răspuns la discuția este legala divulgarea ip-ului ?
tehnic se poate afla ip-ul, dar nu este legal. numai in baza unei cereri din partea procurorului, avizata de judecator se poate afla ip-ul unei persoane sau numele din spatele unui ip.
Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta?
Daca este lasat in format scriptic la departamentul de RU este suficient?
Este necesar ca angajatii sa semneze pentru el?
Fisa postului trebuie semnata? Pentru modificarile ulterioare in fisa postului este nevoie de semnatura angajatului?

romanas nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine, dar iti atrag atentia asupra unor aspecte:
In primul rand "organul" de care vorbeai are obligatia legala de a afla adevarul ceea ce presupune sa caute probe pentru a demonstra atat vinovatia cat si nevinovatia cuiva.
In al doilea rand, faptul ca tu ai doar 6 GB nu inseamna ca nu poti sa faci trafic de 120 GB (hdd extern iti spune ceva?). diferenta intre trafic si spatiu de stocat e foarte mare. Iti mai dau un scenariu: un film in format DVD are aprox. 4 GB, deci asta inseamna ca daca te uiti la 30 de filme se face acel trafic. Crezi ca e posibil sa vezi 30 de filme in 2 ani?
In al treilea rand, daca "organul" are suficiente probe pentru a solicita un mandat de perchezitie, are aces drept legal. Mandatul este solicitat de "organ", dar intotdeauna aprobat de judecator. Mai mult, perchezitia nu inseamna si trimitere in judecata si condamnare.
Si il ultimul rand, daca tot tii lectii de morala, poate ar trebui sa faci o lista cu softurile pe care le ai pe calculator si ai platit pentru ele ....

Pentru a evita eventualele interpretari, nu sunt nici judecator, nici procuror, nici avocat, doar cunosc foarte bine atat domeniul juridic cat si domeniul IT&C.

Tehnic nu ai cum sa afli toate MAC-urile dintr-o retea, poate doar daca esti la un provider care face totul dupa ureche. Cel mult poti sa afli MAC-urile din subreteaua ta. Si daca folosesti un program de MAC spoofing, daca esti la un provider serios, poti sa fii sigur ca se observa acest lucru, doar ca nu se streseaza prea mult pe tema asta pentru a face ceva.

Pentru a nu fi complet offtopic, din punctul meu de vedere, cazul pe care l-ai prezentat are putine sanse sa ajunge in instanta sau daca ajunge sa se pronunte o sentinta care sa nu fie pe placul tau.
Furtul de identitate nu exista in Romania. Ca sa aflati adresa de IP, dupa cum v-au spus si colegii inainte, este necesar ca cererea catre Yahoo sa vina de la o entitate care are competenta de a ancheta/judeca. Deci trebuie sa se stabileasca daca s-a comis sau nu o infractiune sau o alta fapta incriminata de lege. Cel mai bine ar fi sa faceti o plangere la politie si ei vor incerca sa incadreze fapta, dar asta e doar teoretic.
Din punctul meu de vedere, sansele ca sa aflati identitatea persoanei sunt foarte mici.
Exista varianta ca ISP-ul sa fi trecut pe IP static care sa-ti fie alocat prin DHCP, ceea ce presupune ca in baza lor de date exista un singur MAC (care apropo nu este unic in lune, cu ochii mei am vazut 2 placi de retea care aveau acelasi MAC - se intampla mai ales la placile care sunt facute "pe vapor" - sa nu vii sa-mi zici ca asa scrie in carti si pe net, pentru ca iti spun sigur ca exista posibilitatea sa fie 2 placi de retea cu acelasi MAC, dar sansele sunt infime).
Revenind la problema ta incearca sa vezi daca ai acelasi IP mereu, sau incearca si cu alt router. Daca nu ai acelasi IP si cu alt router merge, incearca sa schimbi MAC-ul de la router. Daca merge, atunci ISP-ul ti-a filtrat MAC-ul original de pe router. In situatia asta ar trebui sa vedem ce clauze sunt in contract ca sa putem sa-ti dam un sfat.
Pe langa Raiffeisen, mai sunt atacuri de tip phising la Banc Post si Millennium Bank.
Tratati cu mare atentie toate mesajele care vin "din partea" acestor "banci".
Pentru mai multe informatii puteti accesa [ link extern ] /.
Cred ca ei sunt cei mai calificati sa va raspunda la problema dumnevoastra.

Daca se poate, dupa ce obtineti un raspuns, sa-l postati pe forum sa ne edificam asupra problemei :)