Am datele firmei, nr. de telefon, email. Da, stiu ca un proces nu merita. Ma intrebam doar daca exista vreun mijloc de presiune, de afectare a reputatiei, sau ceva asemanator.
Un cetatean german care are o firma cu care vinde pe Amazon, mi-a cerut sa ii fac poze la mai multe produse. Mi-a trimis prin curier o cutie cu produse, fara sa ma intrebe cat costa, daca i le fac, cat dureaza etc. Pentru ca a aflat de mine printr-o cunostiinta comuna si pentru ca eram la inceput in activitatea asta nu am facut un contract de la inceput (cum ar fi trebuit).
I-am facut pozele si pe masura ce i le faceam i le trimiteam pe un grup pe care l-a creat el, intr-o aplicatie. I-am facut tot ce a cerut, a fost multumit. Cand sa discutam de plata, a inceput sa para iritat, vroia un pret tot mai mic etc. I-am mai lasat din pret si pana la urma am stabilit o suma finala cu care a fost de acord. Eu lucram cu contracte de drepturi de autor, dar el nu stia de asa ceva si nu a fost de acord, spunandu-mi ca vrea factura. N-am avut de ales si mi-am infiintat un PFA. Asta a mai durat cateva luni.
Dupa ce mi-am facut PFA, i-am trimis un contract si o factura. Iar s-a comportat ciudat, a zis ca el nu semneaza contractul asta, l-am rugat sa il citeasca si sa imi spuna ce nu ii convine, mi-a cerut sa ii trimit arhiva cu poze. Nu imi mai raspundea la emailuri, asa ca n-am avut ce face si i-am trimis-o. Oricum pozele i le trimisesem si inainte, in aplicatia pe care comunicam. Acum vad ca m-a sters din grupul din acea aplicatie si nu imi mai raspunde la emailuri.
E ceva ce pot sa fac? Sa il reclam undeva, la Camera de Comert, sau altundeva? E vorba de 1600 euro.
Am e-mail-ul cu invitatia pe care mi-a trimis-o sa intru in grupul de pe aplicatia prin care comunicam.
Am email-urile din care reiese ca i-am facut pozele, a fost de acord cu suma ceruta si mi-a cerut sa ii trimit arhiva cu pozele.
Produsele lui au ramas la mine (sunt niste produse foarte ieftine).
George_I
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe langa aspectele juridice, poate te gandesti si la aspectele morale: contribui la crearea (sau la perpetuarea) unei societati in care nu mai poti sa crezi nimic. Si asta te afecteaza si pe tine. Cand vrei sa cumperi un produs sau un serviciu, nici nu poti stii daca review-urile sunt adevarate sau false, pentru ca exista o gramada de oameni fara caracter, care trimit recenzii fie fals-pozitive, fie fals-negative.
Pe factura sus e doar numele firmei si adresa din Slovacia, iar in subsolul paginii sunt datele firmei, din Slovacia, cu un cod VIES de TVA de Slovacia si un cont bancar in Romania, la BCR (unde am platit). Totusi factura este calculata cu TVA 19%, iar in Slovacia TVA vad ca e 20%.
Am o Intreprindere Individuala neplatitoare de TVA pentru care am obtinut un cod VIES de TVA ca sa pot presta servicii in UE. Am achizitionat cateva produse necesare activitatii (in valoare de 155 Euro) de la un magazin online al unei firme din UE, cu cont bancar in Romania. Produsele au fost expediate de la depozitul firmei din Oradea.
Magazinul nu oferea posibilitatea de a introduce codul VIES, pentru a obtine o factura fara TVA, asa ca am platit factura cu TVA 19%.
Intrebarea este: daca am platit factura cu TVA inclus, mai trebuie sa depun declaratia de TVA 390 si formularul 301 pentru TVA?
George_I
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca au un venit net anual mai mic decat 12 salarii minime brute, PFA si II nu sunt obligate sa plateasca CAS si CASS (contributii pentru pensie si sanatate). Platiti doar daca vreti sa beneficiati de ele.
George_I
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Scaderea infectarilor nu are legatura cu restrictiile. Uitati-va ca in unele tari cu rata mare de vaccinare, care pana acum erau date ca exemplu de "civilizatie", ca "au invins pandemia" prin vaccinare si restrictii, a inceput sa creasca iar numarul de infectari si acum unele au un numar de infectari mai mare decat are Romania: Croatia, Austria, Irlanda, Olanda, Marea Britanie, Singapore, Danemarca, Grecia - toate au acum un numar mai mare de infectari noi decat Romania. Germania si Franta sunt aproape de noi. Deci care este rostul "pasaportului verde" pentru vaccinati?
Nu e nicio o "discriminare pe baza de competenta" cata vreme nu ti se interzice oportunitatea de a-ti dovedi competenta si de a participa la un concurs/interviu etc.
De cand legile se fac dupa ce-si doresc persoane ca dvs.? Mergeti si stati la stana, daca sunteti ipohondru, germofob, fascist etc. Oricum nu cred ca-si doresc prea multi sa stea la masa cu persoane de "calitatea" dvs. intelectuala si morala.