avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate Miru

Activitate Miru

Am vazut si eu plicul cu idei, mi s-a parut ca nu se incadreaza intocmai, dar si mie mi se pare singura varianta. Voi incerca. Multumesc!!! O zi buna!
Buna ziua,
conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in aceeasi perioada.
Acest concept nu se incadreaza din punctul meu de vedere in notiunea de marca (definita ca semn susceptibil de reprezentare grafică servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparţinând altor persoane. Pot sa constituie mărci semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale şi în special forma produsului sau ambalajului sau, combinaţii de culori, precum şi orice combinaţie a acestor semne)

Exista o varianta de protejare a acestui concept? Firma la care fac referire este deja la a patra editie de organizare si au aparut deja copiatori copy paste ai evenimentului de care doreste sa se protejeze...

V-as fi recunoscatoare de orice idee, indiciu....
Multumesc!
Nimeni, nicio opinie? Eu trag parca spre iesire din indiviziune/partaj, mi se pare mai sigur, dat fiind faptul ca nu am certitudinea/ dovada mortii coproprietarului pentru a uzucapa in regim de carte funciara. Poate totusi isi mai da cineva cu parerea, poate ati avut spete asemanatoare, as fi recunoscatoare :-)
Am o dilema, dat fiind probabil si faptul ca eu in cei 10 ani de profesie nu am avut nici macar o data vreo speta de uzucapiune. Am acuma urmatoarea situatie:
Clientii mei au cumparat in 2005 cota de 3/4 din imobilul casa, curte si gradina.
Pentru restul de 1/4 aparea in CF (si apare in continuare) un X care a dobandit cota lui in 1922 prin cumparare.
Referitor la acest X nu mai stie nimeni din sat nimic, se zvoneste ca ar fi plecat in America. Nu stim daca mai traieste, daca are sau nu mostenitori, nu stim nimic.
Clientii mei vor sa-si reglementeze situatia, in sensul de a deveni proprietari in cota de 1/1. Eu initial m-am gandit la iesire din indiviziune, doar ca mi-e groaza ca imi poate invoca careva (chiar si instanta) succesiune vacanta si mi se suspenda dosarul si habar nu am cum va fi cu statul si mostenirea lui. M-am gandit apoi la uzucapiune si invocarea jonctiunii posesiei clientilor mei cu cea a autorului lor, care a dobandit cota de 3/4 din imobil in anul 1935 prin mostenire (conform cartii funciare). La uzucapiune stiu ca in ultimii ani, cel putin in Timisoara, au fost discutii si nu prea s-au mai admis, decat tare greu. (din pacate nu stiu motivele, insa daca voi recomandati uzucapiunea, ma voi documenta mai bine) Voi ce ati face in locul meu? Merci pentru orice parere, in orice directie :-)
Eu acuma invat si mi s-a nascut o nedumerire referitoare la contractul de renta viagera in varianta cu titlu gratuit, respectiv de ce este el considerat o donatie indirecta, astfel incat nu e necesar sa imbrace forma autentica necesara donatiei, si nu este considerat o donatie deghizata...Adica, din punctul meu de vedere, luand in considerare intentia/ cauza la incheierea contractului, renta viagera reala ar trebui sa fie cu titlu oneros, altfel nu se justifica intersul debirentierului in plata rentei. Daca se face liberalitate, sa fie atunci donatie...
Vorba aceea, cu cat citesti mai mult, cu atat esti mai mult in ceata...:-)
Mai vede cineva asa problema?
Răspuns la discuția taxa auto
cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un avocat la care sa mergi cu toate documentele, acte de achizitie auto si chitanta de plata la trezorerie.. el va vedea sub incidenta carei legi te incadrezi si ce se poate face..
Răspuns la discuția Taxa de timbru judiciar
vezi taxele in materie de contencios administrativ :)
Buna,

ma confrunt cu o mica dilema. speta e urmatoarea: clienta mea, societate comerciala, a achitat in baza unei decizii de impunere sume mai mari la stat decat trebuia. in februarie 2009 statul, prin primarie, a recunoscut calculul gresit si incasarea sumelor in plus si a dispus compensarea acestora cu obligatiile fiscale viitoare. pana aici totul frumos doar ca in septembrie clienta mea a intarziat cu plata altor obligatii fiscale si i s-au calculat penalitati de intarziere. sumele de plata fiind mari si penalitatile au fost pe masura. acuma reprezentantul societatii vrea neaparat sa ceara " penalitati" de la primarie pt sumele retinute fara drept. penalitati e evident ca nu are dreptul sa solicite. ma intreb insa daca exista vreo prevedere legala ( eu nu am gasit)care poate obliga statul la plata de dobanzi, cu titlu de reparatie pentru prejudiciul cauzat societatii prin incasarea sumelor respective...ceva de genul...o actualizare cu rata inflatiei este prea mica si nu justifica demersul judiciar.

ma puteti ajuta cumva? stie cineva ceva despre astfel de situatii? eu recunosc ca nu sunt as in materie fiscala...va multumesc
Răspuns la discuția somatie de plata europeana
obtinuta da, in baza directivei europene implementata in legislatia RO...era vorba de executarea ei si formalitatile care trebuie indeplinite pentru ca ea sa fie recunoscuta
Răspuns la discuția somatie de plata europeana
adica titlul executoriu european il obtin in RO? ma pun sa studiez :) multumesc mult pt raspuns