avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters396455

Activitate ContSters396455

Răspuns la discuția accident rutier
Codul Rutier 2015. OUG 195 din 2002 actualizata 2015

Articolul 79
(1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a)sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b)sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.
In afara de ce ati mentionat (fals..etc) eu mai pot spune ca este si tainuire, in primul rand o sa aiba de tras in cauza penala mecanicul (sigur a primit o suma de bani de la producator) ptr. ca sa iti schimbi declaratia/constatarea trebuie sa fie intemeiata pe o baza solida.
Dupa care vine randul producatorului, care la randul lui poate fi dat in judecata si poate cere daune morale si despagubiri...etc. de catre cumparator (masina era in garantie).
Incercati sa il inregistrati pe mecanicul daca poate sa va confirme , pe ce baza a schimbat constatarea.

Nu va fi bine ptr. cei 2 (mecanic + producator)...se va descoperi ,,obraznicia,,

Recomand un avocat bun sa va reprezinte interesele bine.
Răspuns la discuția studii superioare?
Pana in licenta NU , dupa licenta ( daca obtineti licenta ) DA.
Răspuns la discuția codul muncii
Aveti dreptul la 2 zile libere consecutive dupa minim 40 ore lucrate pe saptamana.
Pentru ce fapta a fost aplicata amenda administrativa ?
Răspuns la discuția Accident si dauna
Intrebarea mea este cam care ar fi cel mai sumbru scenariu?

Daune morale, cheltuieli de judecata, despagubiri...etc.

Eu una m-am gandit ca oricum nu poti veni dupa 5 luni sa spui ca te-ai operat in condtiile in care nu ai avut nimic la accident si poate nu stiu a cazut omul in baie de aia a facut hematom.

Hematomul poate aparea si dupa 2-3 ani de la accident.
O “banala” lovitura la cap se poate manifesta ca un simplu ‘’cucui’’(colectie de sange sub pielea paroasa a capului), dar poate sa ascunda si o fisura sau fractura a calotei craniene, uneori cu patrunderea fragmentelor de os in masa cerebrala (creier).

In situatia unei lovituri la cap (traumatism cranian sau cranio-cerebral) este deosebit de importanta necesitatea unei examinari precoce de catre medicul neurolog sau/si neurochirurg, si de asemenea, urmarirea bolnavului contuzionat (lovit), la interval variate, in functie de severitatea simptomelor acuzate de pacient si a leziunilor identificate.


Sotul meu isi revine fff greu emotional dupa cele intamplate, nu reuseste sa inteleaga cum s-a intamplat totul si ii este foarte greu iar acum dupa 6 luni de la accident ...o alta problema.


Stiinduse nevinovat, sotul dvs. poate ramane cu sechele si constinta incarcata, recomand consultare unui psiholog deoarece exista riscul ca in viitor cand urca la volan, sa aiba spasme sau chiar sa ii afecteze sistemul nervos - epilepsie.

Procuratura deja a inregistrat plangerea lor si a dispus o expertiza medicala la Iasi pt acest domn.

Este obligat procurorul sa ia la cunostiinta plagerea victimei, pe baza documentelor medicale si a procesului verbal ( de la accident)

Ce putem noi face in acest caz?

Asteptati expertiza medicala a procurorului, dar daca aveti dubii asupra acestei expertize, puteti cere o contra-expertiza la un spital privat din Romania sau UE ( suntem membri). Aceasta contra expertiza, daca nu ma insel, va fi platita de catre sotul dvs. (costa destul de mult).

Acum doresc, sa adresez si eu cateva intrebari, pe care sa vi le adresati singura.
Avocatul reclamatului ( adica sotilor accidentati), daca isi doreste aceasta despagubire de 5000 E, pe cale amiabila, dispar toate problemele de sanatate a victimelor?
De ce au mai facut plangere la procuror?
De ce nu vor sa astepte expertiza?
La spital cand au fost adusi, ce sa constatat in fisa medicala ce a rezultat in urma accidentului ?
Si mai ales, de ce afectiuni/accidente a mai suferit/avut reclamantul ( hematomul se produce si din cauza unui atac cerebral, preinfarct, infarct, contuzii la nivelul capului prin cazaturi) - aici tine de fisa pacientului care este in evidenta medicului de familie.
Pacalit putin spus !

1) Cum dovedea persoana ,,accidentata,, ca masina dvs. ( pe firma) ia produs paguba ?
2) Are foto-video, martori etc. care sa va implice direct pe dvs sau autoturismul dvs?
3) Era parcata ori se deplasa masina dvs.? Nu se leaga !
4) Trebuia sa ii tine-ti la respect, pe domniii de la biroul circulatie. Nu sa fiti gluma lor.
5) Dvs. trebuia sa scrieti in declaratie (aproximativ sau exact) ce sa intamplat si mai ales cum sa intamplat, in ziua evenimentului. Nu ce doreste organul de cercetare !
6) Procesul verbal pe ce baza nu va fost inmanat ?
7) De ce sa face-ti amiabila daca nu va simtiti vinovat ?

Pe viitor fiti mai prudent, chiar daca sunt organele statului, nu uita-ti ca aveti drepturi si obligatii!
Este problema companiei cu deficitul de personal. Nu va poate obliga nimeni sa reveniti mai devreme din ccc decat daca doriti dvs.
Numai cu acordul presedintelui (judecatorului), daca sedinta este cu usile inchise, atunci nu aveti dreptul.