avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate PracticMan

Activitate PracticMan

Multumesc pentru confirmare, dar cum poate fi remediata aceasta situatie?
Eu traiam cu impresia ca asociatiile de locatari au obligatia de a consulta un jurist sau avocat pentru a nu emite astfel de hotarari contrare legii. Se pare ca nu...
In momentul de fata sunt foarte siguri ca eu, de fapt, interpretez legea in avantajul meu.
Care ar fi pasii de urmat in aceste conditii, in asa fel incat respectiva hotarare sa fie anulata sau sa nu mai produca efecte?
Buna ziua,

Solicit ajutorul dumneavoastra datorita unei dispute pe care o am cu Asociatia de Proprietari pe tema repartizarii cheltuielilor pentru intretinerea si reparatiile instalatiei de termoficare, acestea nefiind repartizate si catre detinatorii de centrale termice proprii.

Citez presedintele asociatiei:
"Noi avem o hotarare de adunare generala care stipuleaza ca cei cu centrale proprii nu platesc penalitati la Uzina de Apa si Termoficare ( au fost la zi cand s-au debransat) si nu platesc reparatii pe agent termic pentru ca e un serviciu de care nu beneficiaza."

Dar legea prevede ca aceste instalatii sunt parte a proprietatii comune iar cheltuielile de intretinere si reparatii se repartizeaza tuturor locatarilor, proportional cu cota-parte indiviza, indiferent daca beneficiaza sau nu de aceste instalatii. Gresesc eu sau gresesc dansii?

Mentionez ca este vorba de un bloc de locuinte cu 4 etaje, racordat la reteaua de apa si termoficare, in care majoritatea locatarilor au instalat centrale proprii si conform hotararii de mai sus costurile cu intretinerea instalatiilor comune sunt repartizate acum doar catorva familii.

Intrebarile sunt:
Este legala acesta hotarare a adunarii generale? Efectele pe care le produce sunt legale?
Daca nu, cum poate fi corectata aceasta situatie?
Răspuns la discuția parte vatamata
Cred ca trebuie sa dati dovada de spirit civic. Spuneti ca dumneavoastra v-ati rezolvat problema, in sensul ca ati recuperat bunurile. Deci statul si-a facut datoria fata de dumneavoastra prin organele sale. Acum este randul dumneavoastra sa va faceti datoria fata de societate. Infractorii se tem de justitie, pentru ca se interpune intre ei si faradelegile lor. Sunteti mai vulnerabila in fata lor in cazul in care nu va prezentati la proces. Trebuie sa dovediti acum ca sunteti puternica, si ca si-au ales gresit omul. Eu vad talharia ca una dintre cele mai odioase infarctiuni, sora cu violul, si cred ca nu trebuiesc iertati!
Buna ziua,
Fac parte dintre "victimele" recesiunii economice prin care trece Romania de ceva vreme. Dupa ce am lucrat douazeci de ani la o multinationala au ajuns ei la concluzia ca nu mai au ei nevoie de mine, si uite asa am ajuns somer, in cautarea unui loc de munca, iar mai apoi fara ocupatie.
De ceva timp ma gandesc sa infiintez o societate, sau PF pentru a face importuri extracomunitare, in scopul vanzarii pe un site dedicat pe care deja il am, si care are cateva sute de vizitatori unici pe zi.
Din pacate locuiesc intr-o localitate mai mica si nu am reusit sa consult un contabil care sa detina informatii despre importuri.
Nu am niciun fel de informatii economie, de contabilitate etc.
Va rog sa ma ajutati cu informatii in ceea ce ma intereseaza:
1.Ce conditii si formalitati trebuie sa indeplineasca o societate pentru a realiza importuri extracomunitare?
2.Ce taxe se platesc, se plateste TVA pentru produsele importate daca societatea nu va fi platitoare de TVA?
Stiu ca par naiv prin ceea ce incerc sa fac, dar cred ca nu mai este vorba de a prospera ci doar de a supravietui. As incerca acest lucru si datorita faptului ca deja am site-ul, cumpararea de la intermediari nu este posibila ca se obtin deja preturi prea mari, dar si datorita faptului ca in Romania nu gasesti colaboratori seriosi: in urma unei afilieri am facut magazinului respectiv vanzari de 35.000 Lei si am primit pentru munca depusa 500 Lei.
Sper ca ma veti putea ajuta cu informatii.
Va multumesc!
marcu1989 a scris:

asa ceva am patit si eu in noiembrie!am fost inselat pe siteul okazii.ro ! de un utilizator care a vrut sa imi cumpere laptopul !am trimis dar din pacate nu am mai primit nimic de la el .......

De multe ori noi ne lasam prea usor inselati.
Si eu sunt utilizator okazii.ro dar pana acum nu am fost niciodata inselat. Sper sa nici nu fiu!
Am cateva reguli :
In Romania nu platesc niciodata in avans, mai ales catre persoane fizice.
Solicit de fiecare data expedierea printr-un curier care sa permita verificarea coletului iar in cazul schimburilor fac expedierea prin Urgent Curier si la ramburs trec exact ceea ce trebuie sa primesc. ( Daca spre exemplu ati dat laptopul pe un televizor, treceti la ramburs "1 televizor marca X stare buna". Atunci curierul nu livreaza pachetul pana nu primeste ceea ce este specificat la ramburs.)
Atunci cand cumpar incerc sa dau dovada de discernamant pentru selectarea unui vanzator corect, evit utilizatorii cu calificative negative, care au dificultati in exprimare, smecheri sau vulgari (verific raspunsurile de la calificative). De cele mai multe ori cultura ii da de gol !
Referitor la inselatoriile online, consider ca trebuie sa reactionam, sa reclamam, tocmai pentru a curata internetul de astfel de tepari.
Normal ca puteti solicita ajutor pentru incalzire daca indepliniti conditiile. Alte situatii sunt deranjante... Cum romanul are obrazul mai gros, cunosc (din auzite, sa zicem) situatii de patroni, cu afaceri prospere, cu mai multe locuinte (unele chiar inchiriate) si culmea, pana acum au beneficiat de ajutoare pentru fiecare dintre locuinte . Acum si-au terminat vila si s-au mutat...probabil mai adauga o subventie la lista, ca doar sunt mai saraci cu cateva miliarde bune, cat a costat vila... Mama are pensia sub 500 Lei si a platit mai mult ca ei la caldura. Probabil ca ati mai auzit de asemenea situatii, doar n-o fi asta singulara.
Noua lege le taie cumva din drepturi si acestor oameni nevoiasi ?
Răspuns la discuția Ce poate si ce nu poate o P.F.A.
oana76 a scris:

diferenta intre PFA si SRL este calificarea in calitate de PFA va autorizati in baza calificari si experientei ......................... de acee puneti accent managerial-fiscal, incasez atat platesc atata la stat , salarii si eu cu cat raman ?

Multumesc pentru raspuns Oana76 , lucrurile imi par din ce in ce mai complicate.
Răspuns la discuția Ce poate si ce nu poate o P.F.A.
Deci un PFA poate desfasura orice fel de activitate ? Se poate preta pentru vanzarea (ocazionala sau nu )cu amanuntul in magazin , stand sau pe internet de produse comandate din afara UE ?
Nu am nici un fel de cunostinte in domeniu.
Cand se recomanda infiintarea unui PFA si cand se recomanda infiintarea unui SRL.
Ca la noi la nimeni pe site-ul oficial ONRC nu functioneaza cautarea.
E foarte bine sa ai o asigurare de sanatate. Daca o activitate nu-ti aduce profit , nici macar salariul minim pe economie nu prea vad de ce o mai desfasori. E mai simplu sa te angajezi , vei castiga mai mult , vei avea asigurarile platite. Sincer eu nu cred ca tu traiesti cu mai putin de 100 de Lei pe luna ...
Iti recomand cu incredere Google tranlate..
Va rog sa ma iertati dar nu m-am putut abtine !
Referitor la situatia prezentata , cred ca in viata fiecaruia dintre noi vine un moment cand trebuie sa lasam diplomatia sa ne umbreasca putin principiile.
Cu cat vei fi mai diplomat cu atat mai putin sifonat vei iesi din situatia asta...
Off topic :
Referitor la invatamant ce sa mai zic ? A ajuns ca industria de pe vremea lui Ceausescu. Scoatem rebuturi dar le ascundem foarte bine. Daca noi , elita , vom spune ca sunt bune toti ceilalti vor crede , vor accepta!
Si totul porneste de la calitatea invatamantului preuniversitar.