avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate petru ana maria

Activitate petru ana maria

Buna seara,as dori sa intreb cat ma costa deschiderea unui proces pentru partaj?Parintii mei au murit,iar eu mai am o sora,apartamentul nu vrea sa il vindem,vrea sa il tina pentru ea,iar parte nu vrea sa imi dea,iar eu imi vreau doar partea de la apartament si ea nu este o persoana cooperanta,il vrea doar pentru ea,deoarece crede ca i se cuvine ei totul.
Discuție Concediere
Buna seara,as avea o intrbare la dvs. si as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva.Sunt asistenta medicala la un cabinet de medicina de familie si peste o luna va fi un concurs la spital pentru posturile de asistenta medicala si as vrea sa imi schimb locul de munca,deoarece in spital se plateste mult mai bine.Temera mea este ca nu stiu cum sa procedez cu doctorita cu care lucrez in prezent,deoarece mi-e teama sa nu imi desfaca contractul de munca sau sa isi caute alta asistenta si sa ma dea afara,asta in situatia in care s-ar putea sa nu imi iau concursul pentru postul de la spital.In ce conditii ma poate da afara?cum sa procedez si ce sa fac in situatia aceasta?daca imi desface contractul nu mai beneficiez de somaj?ce ma sfatuiti sa fac?am si un copil mic in intretinere si pe deasupra sunt si divortata.sa nu ii spun ar afla de la altii ca ma prezint la concurs.Cum sa fac?Ce ma sfatuiti,deoarece nu as vrea sa raman fara loc de munca din pricina unui concurs pentru un loc de munca?as dori sa stiu care sunt drepturile mele ca angajat?Va multumesc frumos!O seara placuta va doresc
Buna ziua,as avea o intrebare:de aproximativ un an sun divortata,iar fostul meu sot lucreaza sofer pe tir in Germania.De aproximariv doua luni a primit o amenda in Germania care intre timp s-a si dublat si plicul cu amenda a venit tot pe adresa mea.Tin sa mentionez ca am locuit impreuna in apartamentul meu care este mostenire primit de la parintii mei.As dori sa stiu i n ce masura ma afecteaza pe mine aceasta amenda?Poate sa mi-o treaca mie daca el nu o plateste la impozitul apartamentului?El nu mai locuieste aici,de aproximativ un an dupa divort si nici nu mai tinem legatura,nu mai vorbim unul cu celalalt.Ce ma sfatuiti sa fac?Ultima data cand am vorbit cu el mi-a zis ca si-a schimbat buletinul si ca nu mai figureaza cu adresa de la apartamentul meu.Va multumesc!O zi frumoasa!
Discuție domiciliu
Buna seara,as dori sa stiu cat are dreptul la sederea in tara a unei persoane ventita din alta tara pe teritoriul Romaniei,daca acesta se stabileste in apartamentul logodnicei sale.va multumesc!
Discuție Recasatorie
Buna seara,as avea o intrebare:am divortat de curand si am cunoscut pe cineva care ar vrea sa ne casatorim.el este vaduv,din alta tara,are 3 copii si vroiam sa stiu ca eu am apartamentul meu primit mostenire de la parinti.in situatia in care o sa ii trec si lui apartamentul pe nume,vroiam sa stiu daca copiii lui din casatoria anterioara ar putea intra in parte dupa decesul lui?va multumesc!
Buna ziua,as avea o intrebare:sunt pe punctul sa ma casatoresc cu o persoana in Spania,care este pensionar,si are 56 de ani.As dori sa stiu daca este adevarata afirmatia ca daca el decedeaza raman cu 50% din pensia lui.E adevarat ca trebuie sa ai o casnicie de minim15 ani pentru a intra in posesia pensiei sotului dupa deces?Va multumesc!
Răspuns la discuția domiciliu in strainatate cu minor
In hotararea judecatoreasca imi scrie ca domiciliul copilului este la mama,iar drepturile parintesti sunt exercitate in comun,dar el lucreaza in steainatate ca sofer,si nu vine si nici nu caura copilul deloc
Buna dimineata,ce as putea sa fac in situatia in care as dori sa ma mut impreuna cu minorul intr-o alta tara iar tatal nu vrea sa imi semneze,domiciliul minorului fiind la mine,iar minorul fiindu-mi incredintat mie spre crestere si educare?Ce trebuie sa fac?Sunt obligata sa raman in tara pana ce minorul implineste 18 ani?Cum se poate rezolva lucrul acesta?
Buna ziua,eu si sotul meu suntem divortati,iar domiciliul copilului,este la mine,adica la mama,iar drepturile parintesti se exercita in comun.Vroiam sa stiu daca ar trebui sa plec din tara 3 saptamani,as putea incredinta minorul pana ma intorc doamnei care are grija de ea,intrucat tatal este sofer pe tir si vine in tara o data la 4-5 luni,iar fetita nu vrea de multa vreme sa mai vorbeasca cu el?cum sa procedez?trebuie sa fac o procura la notar,ca sa fie totul in regula?dar ca sa plec in alta tara ca sa ma stabilesc acolo,impreuna cu minorul,ce trebuie sa fac,deoarece sunt convinsa ca el nu o sa imi semneze pentru copil,doar ca sa imi faca mie probleme?pot sa plec fara sembatura lui?ce ma invatati sa fac?
Răspuns la discuția Divort din culpa exclusiva
Eu am cerut instantei cand am avut procesul,deoarece m-a intrebat ce doresc si i-am spus ca o pensie alimentara mai mare sa pot creste copilul.banii aceia s-a dovedit a fi diurna incasata de el deoarece instanta a facut o cerere catre firma unde lucreaza iar angajatorul a demonstrat ca este diurna primita pe 8 luni in urma.daca merg mai departe pierd oferta aceasta de 500 lei pensie alimentara si voi ramane cu doar 266 lei pensie,sau instanta va lua in calcul oferta lui de a-mi acorda 500 lei pensie?deoarece avocatul lui in fata instantei a spus ca sotul este de acord sa imi plateasca 500 lei pensie alimentara.ce ma sfatuiti sa fac?sa merg mai departe sau sa renunt?imi e frica sa nu pierd pensia de 500 lei si sa raman cu doar 266?pensie alimentara o sa o primesc din urma de cand am depus dosarul de divort?va multumesc mult!