avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate lucfelice

Activitate lucfelice

Răspuns la discuția Contract de inchiriere
Da ce? Un p-v? Doar atat? Ma gandeam ca poate imi mai dati niste idei....
Buna seara,
vreau sa dau in chirie apartamentul meu. Am gasit chiriasi dar tinand cont ca nu ii cunosc, as vrea sa imi protejez apartamentul si bunurile din el cat mai bine. M-am gandit sa fac un proces verbal de predare primire a apartamentului si a bunurilor din el....Ce ar trebui sa fac? cum ma pot apara cat de cat?
Buna ziua. Am urmatoare speta: dl X, actionar cu 20% intr-un SRL, din 01.10.2011 a fost numit printr-o Hot. AGA ca administrator al respectivului SRL. In data de 11.03.2011, din cauza unor neintelegeri, primeste o convocare la adunarea actionarilor, pe ordinea de zi aflandu-se revocarea lui din functia de administrator. in 14.04.2011 este revocat in cadrul adunarii actionarilor. Dl X era angajat la acel SRL inca din 2005 pe o functie de referent. in 14.04.2011, in hot aga s-a decis doar revocarea lui din functia de administrator, nevorbindu-se nimic despre incetarea CIM. La ITM, CIM apare activ, pe functia de referent. Cum se poate beneficia de somaj, in conditiile in care nu mai are ce cauta la job din data de 14.04.2011, fiind numit un alt administrator?
Răspuns la discuția Pot evita plata taxei de poluare?
Multumesc mult pentru opinii! Mi-au fost de mare ajutor!
Răspuns la discuția Pot evita plata taxei de poluare?
Decizia CJUE spune la final asta:: In consecinta, Curtea apreciaza ca dreptul Uniunii se opune ca un stat membru sa instituie o taxa pe poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru, daca regimul acestei masuri fiscale este astfel stabilit incat descurajeaza punerea in circulatie, in statul membru mentionat, a unor vehicule de ocazie cumparate in alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala.
Bun si atunci eu nu as putea folosi in interesul meu acestea? Adica nu eu, ca eu nu pot sa ma prezint in instanta, vreun avocat, in numele meu?
Ce ziceti? as putea cumpara o masina SH din Germania, sa sa o inscriu fara a mai plati prostia asta de taxa de poluare? M-am gandit in felul urmator: sa fac o cerere Serviciului de inamtriculari auto si sa solicit inmatricularea masinii, in baza contractului de v-c si a celorlate acte care trebuie depuse, fara a plati taxa de poluare. Evident ei vor respinge cererea mea si apoi sa solicit Tribunalui BN sa ii oblige la a inmatricula masina, motivand cererea cu legislatia comunitara in domeniu, si chiar cu decizia de spatamana trecuta a Curtii de Justitie Europene?! Stiu ca aceea se refera la taxa de inmatriculare, dar si taxa d e poluare e aceeasi mariecu alta palarie....
multumesc!
E destul de greu cu falsul...e posibil sa il fi semnat impreuna cu alte hartii care i s-au dat la semnat...dintr-o eroare.
in cuprinsul actului se face mentiune ca daca va refuza semnarea cesiunii, sotul va trebui sa achite daune de 5000 euro pe langa faptul ca beneficiarul promisiune se va adresa instantelor. sa inteleg ca daca ii achitam 5000 Euro, el nu se mai poate adresa instantei si aceasta promisiune nu va mai exista?
va multumesc din suflet!
buna ziua,
am o situatie delicata: sotul meu este administrator si asociat cu 20 % parti sociale intr-un srl. 70% le detine o persoana fizica din strainatate si inca 10% un tip din Romania. din cauza unor neintelegeri, sotul meu vrea sa se retraga din srl. el vrea sa ceara in instanta retragerea, dar acum a aparut un act care pare sa fie semnat de sotul meu, datat din 2009, o promisiune irevocabila de cesiune a partilor sociale catre asociatul cu 70%. prin acest act se obliga sotul meu sa cesioneze la valoarea nominala a fiecarei parti sociale. Din pacate sotul meu nu stie sa fi semnat acest act; apare o semnatura care pare a fi a lui, si zice ca e posibil sa-i fi fost dat la semnat impreuna cu alte acte de catre avocata. Acum am primit o copie xerox dupa act......nu avem originalul, nu am stiut de existenta lui. Putem sa nu resptectam aceasta promisiune, chiar cu plata unor daune, cum sunt prevazute in act? daca solicita asociatul cu 70% executarea in instanta are sanse de castig?
va multumesc
Acum am inteles ca banii (6700 lei) au fost depusi in contul de card....in acest caz, sansele de recuperare a banilor sunt f f mici....pentru ca banca va spune ca acei bani au fost depusi de bunavoie in cont si astfel a fost stinsa datoria fata de banca.....imi pare rau....
Eu am lucrat chiar in pozitia de recuperator de credit si nu o data m-am intalnit cu aceste cazuri. Ar fi bine sa stiu banca la care s-a facut creditul, pt ca si acesta e un credit. Din experienta mea, va spun ca banca asigura aceste tipuri de credit. Evident ca banca prefera sa recupereze de la dvs sumele respective, decat sa utilizeze asigurarea creditului pe card, insa nu are nici un temei sa va pretinda sa achitati dvs acele sume. NU SUNTETI OBLIGATA sa achitati suma descoperita pe card! Ar fi fost bine sa aveti un exemplar dupa contractul de credit pe card...cu siguranta in partea de jos a unei pagini, cu litere mai mici scrie ca la decesul imprumutatului riscul este al bancii.