Buna dimineata
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de inchiderea unei organizatii non profit.
CAre sunt pasii care trebuiesc urmati ?
este adevarat ca putem sa o inchidem fara lichidator, doar prin expert contabil, in conditiile in care toata activitatea din 2014 se rezuma la plata taxei de membru catre organizatia mama.
Aceasta organizatie s-a infiintat la tribunal.
oare ce acte sunt necesare si ce pasi trebuie sa urmam pentru a inchide acest bussines.
Mutumesc anticipat pentru ajutor
Buna ziua,
am o speta destul de comuna pentru care mi-ar prinde bine ni ste opinii avizate, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:
Sunt mamica unui copil de 10 ani, divortata de 7 ani, timp in care l-am crescut singura deoarece tatal nu are nici o intentie de a se implica in viata copilului ( in 7 ani a vazut-o de 5 ori, telefon in cel mai fericit caz vorbesc o data la 2 luni), iar pensie alimentara nu plateste decat sporadic si nicidecum procentele stabilite la divort. Ultima data a "platit" in anul trecut in noiembrie o suma modica aprox 300 lei,, si suntem in iulie 2019
As dori sa stiu ce sanse am sa cer tutela exclusiva sau custodie deplina ( nu stiu exact termenul legal), si ce pasi ar trebui sa intreprind.
Tin sa mentionez ca nu lucreaza cu contract de munca, deci oficial nu are venituri, cum pot sa -l determin sa plateasca lunar aceasta intretinere a copilului
Imi doresc sa pot sa decid singura viitorul acestui copil.
Multumesc mult
va rog sa-mi spuneti daca se poate legal sa plec de la actualul loc de munca prin demisie la zi si fara a sta in preaviz?
In conditiile in care angajatorul isi va dori sa stau in preaviz. Mentionez ca nueste un loc de munca cu functie de conducere
pe de alta parte, ianafara de faptul ca nu ma va plati probabil pe ultima luna, daca plec ce se mai poate intampla?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste schimbarea numelui copilului. Am un copil de 9 ani care poarta numele tatalui. as dori sa stiu daca exista vreun cadru legal care sa-mi permita sa-i schimb numele si sa-l poarte al meu.
Multumesc
imi cer scuze, al contract de mandat ma rerefeam :). Nelamurirea mea este daca de acum inainte as putea incheia cu asociatia acest tip de contract si sa renunt la cel de munca?
In momentul de fata eu am contract de munca cu asociatia pentru acest serviciu si as prefera sa renunt la CIM.
Multumesc :)
Buna ziua,
ma ajutati va rog cu un raspuns: conforma legislatiei actuale este adevarat ca un presedinte de bloc poate fi platit in baza unui contractt e comodat fara a fi oblogatoriu un contract de munca? Si daca da contrcatul se poate incheia intreo persoana fizica sau PFA?
Multumesc mult
"Rata" la stat o platesti doar daca venitul net anual (incasari -cheltuieli deductibile) este mai mare de salarul minim brut (2080*12),
daca veniturile tale anuale sunt sub, "rata"este optionala. ori daca tu nu incasezi... nu platesti :))