Bunicii au cumparat un teren intravilan de 2500 mp in 1960.
(25*100). Bunicul a decedat, doar bunica mai locuieste pe proprietate. Vecinii au profitat de situatie si au avansat cu gardurile. Din 2500 mp au mai ramas doar 1700 mp. Vecinii s-au folosit de rude si "relatii" pentru a face cadastrul pe noua configuratie. Din pacate, bunica nu se poate ocupa de formalitati. Vreau sa intreb ce pot face eu pentru a remedia situatia. Cum se poate contesta cadastrul? Pe cine sa chem sa facem masuratorile? Va multumesc.
Locuiesc intr-un apartament de bloc ale carui ferestre dau inspre piata centrala a orasului. Seara, perimetrul pietei se inchide, iar accesul inauntru este interzis. In piata exista o farmacie, care are o firma ce lumineaza si pulseaza intens noaptea.
Acest lucru ii afecteaza somnul baiatului meu mic, care acuza ca nu poate adormi usor din cauza luminii ce patrunde in casa de la firma farmaciei. Este cunoscut faptul ca lumina puternica impiedica secretia de melatonina, hormonul care induce somnul.
Vreau sa va intreb daca in Romania exista vreo lege care ar obliga farmacia sa isi stinga firma pe timpul noptii. Subliniez faptul ca farmacia oricum nu functioneaza noaptea, deci firma luminoasa nu are nici un rol in a atrage potentiali clienti.
Va multumesc pentru raspuns. Am locuit in Craiova, strabunicii au locuit in regiunea Oltenia. Aceasta a facut parte din Austro-Ungaria intre 1718 si 1739. Poate gasesc ceva.
Concret, cum pot sa incep cercetarea? De unde obtin mai intai actele parintilor, apoi ale bunicilor?
Bunica mi-a spus ca bunicii dansei au fost evrei sefarzi. Astfel, doresc sa aplic pentru cetatenia spaniola, profitand de noua lege cu privire la naturalizarea spaniola a descendentilor evreilor sefarzi.
Aceasta descendenta trebuie insa dovedita. Prin ce modalitate as putea sa obtin actele de nastere ale parintilor, bunicilor, strabunicilor, etc? Sunat pastrate la Arhivele Nationale? La primariile din localitatile in care s-au nascut?
Multumesc pentru raspuns. Nu mai comunica nici cu prietenii, este efectiv acaparat total de cele doua. Din pacate, avem istoric de boala psihica in familie (bunicul a suferit de schizofrenie, dar tata a fost ok). M-am gandit ca poate din pacate, el a mostenit-o. In mod concret, cum pot sa procedez astfel incat sa fie testat de catre un medic psihiatru cu reputatie? In cazul in care aceasta consultatie are totusi loc, si se stabileste ca nu are discernamant, pot sa ma lupt cu cumnata pentru tutela lui?
Daca se dovedeste ca nu are discernamant, se pot anula casatoria si toate actele pe care le-a semnat?
Fratele meu are un comportament auto-distructiv in ultimele luni. Totul a inceput in ziua de Craciun, cand a venit sa ne spuna ca se casatorise in luna octombrie cu o femeie pe care nu o cunosteam, G.O. Ulterior, am aflat ca diverse proprietati trecute pe numele lui de catre parinti (un apartament, cateva terenuri) au fost ipotecate de catre o banca pentru garantarea unui imprumut consistent in euro pe numele acestei G.O. si a mamei sale, G.G. In plus, a amanetat bijuterii ale familiei pentru a face rost de bani lichizi. Nu mai lucreaza (a fost concediat de la locul de munca), a devenit alcoolic, nu raspunde la telefon, iar daca ii batem la usa la apartament, unde locuieste cu sotia si cu mama acesteia, este chemata politia pentru violare de domiciliu.
Vreau sa va intreb daca exista vreo cale de a obtine o tutela legala asupra lui pentru a il proteja. Ma tem de ce este mai rau daca nu intreprind nimic si las lucrurile in voia lor. A fost dintotdeauna un om vesel si saritor, dar acum nu mai este decat o umbra a ceea ce a fost. Se pare ca greseala parintilor de a-l inzestra inca de la 18 ani cu bunuri materiale care se obtin intr-o viata de munca a facut din el o tinta usoara pentru G.O. si mama ei, G.G.
Unchiul meu a suferit de Parkinson. A avut 55 de ani cand a murit (relativ tanar). Nu am absolut nici o dovada, in afara de spusele decedatului. Nu a fost nici un alt martor prezent cand mi-a spus acest lucru. Vaduva se poarta "suspect", in sensul ca nu pare deloc afectata de deces, iar la mai putin de o saptamana de la inmormantare a si facut cererea de succesiune.
Vreau sa pun o intrebare care ma "bantuie" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav la pat si era in grija sotiei. L-am vizitat acum doua luni si mi-a spus ca sotia nu il mai suporta si ca ii pune otrava de sobolani in mancare ca sa scape de el si de povara ingrijirii constante. La momentul respectiv nu l-am luat in seama pentru ca am crezut ca a fost o pura exagerare, insa dupa nici o luna a murit. Nu s-a facut autopsie.
Vreau sa va intreb daca pot cere deshumarea cadavrului pentru a se verifica cu adevarat cauza mortii. M-am sfatuit cu unii prieteni si li se pare ceva absolut grotesc si de neimaginat. Pe de alta parte, constiinta nu ma lasa in pace: daca omul mi-a spus totusi adevarul?