avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Activitate Irene39

Activitate Irene39

Nu am decât recunoașterea în scris, pe whatsapp, că a aruncat două din bunuri, Alte câteva le-a recunoscut verbal când mi-a dat cheile. Era foarte nonșalant că le-a aruncat. Acum am văzut că mi-a lăsat strict ce era în procesul verbal, și încep să îl bănuiesc că a făcut totul cu intenție.
I-am lăsat chiriașului mai multe bunuri, unele noi, și destul de scumpe, în afara celor din procesul verbal de predare-primire, ca să fie cât mai mulțumit. Menționez că e primul meu chiriaș, că și eu am stat cu chirie, părea un băiat de treabă. Mi-a plătit la timp, nici eu nu am stat pe capul lui, într-un an am fost o singură dată acolo, m-a chemat să văd urmările după o inundație accidentală. A plecat cu o lună mai devreme și am început să constat că îmi lipsesc lucruri. A recunoscut nonșalant că le-a aruncat. Despre unul a zis că l-a stricat. Pe celelalte, care erau noi, nu le-a folosit, dar zice că le-a aruncat. Menționez că pt fiecare lucru pe care i l-am lăsat l-am întrebat dacă il las, și mi-a răspuns: pe ăsta da, pe ăsta nu, ăsta îmi place, ăsta luați-l.
Este furt ce a făcut? Mi-a aruncat nonșalant un "opriți-mi din garanție cât a costat", numai că per total depăsește garanția și unele nu le mai găsesc deloc, iar produsele similare sunt mult mai scumpe. Și nu sunt împăcată cu faptul că le-a aruncat fără să mă întrebe.
Buna ziua! Vreau sa cumpar o garsoniera contruita in anii 70 si trecuta in proprietatea statului inainte de decembrie 1989. Banca a constatat lipsa unei Decizii de restituire din apr.2006, emisa cf Legii 10/2001 republicata. Imobilul a fost vandut in nov 2006 catre actualul proprietar, care nu are actul acesta. Exista insa protocolul de predare-primire al garsonierei intre Universitatea de stat si proprietarii de atunci. Am cerut de la Arhiva notarilor publici copii certificate dupa toate actele care au stat la baza vanzarii din 2006, dar nu se stie inca daca aceasta Decizie se afla printre ele, sa speram ca da. Din cate am inteles eu este un titlu de proprietate. Daca nu se afla copia la dosarul de vanz-cump, ce pot face? Universtatea de stat spune ca au trecut mai mult de 10 ani si ca nu se stie unde e Decizia de restituire dupa care am cerut o copie. Ce regim de arhivare ar trebui sa aiba acest tip de act? Pot obtine ceva legalizat daca ei gasesc originalul lor? Cum ma afecteaza pe viitor lipsa acestui titlu de proprietate? Sau ce ar trebui sa fac acum ca sa nu ma afecteze pe viitor. Proprietarul actual spune ca nu i s-a dat acest act la perfectarea vanz-cump, este un om ordonat si este exclus ca el sa il fi pierdut. Multumesc mult pentru ajutor.
Răspuns la discuția Cumparare casa de la parinti
Dar daca sotia ramane sa plateasca creditulul luat impreuna sotul, de ce ar mai fi recomandabila donatia?
Multumesc. Am citit ce inseamna "bunuri mobile" si erau dati si banii ca exemplu de bunuri mobile. Eu vreau sa platesc un avans pt o casa (credit ipotecar) si pt asta voi avea toti banii, inclusiv ai mei, in acelasi cont. Pot plati arvuna (la antecontract) fara ca aceasta sa insemne ca mi-am instrainat din bunurile mobile?
Buna ziua! Am luat cu imrumut prin contract de imprumut fara dobanda intre persoane fizice autentificat la notar o suma de 5000 lei. Garantat cu "toate bunurile mobile proprietatea mea prezente si viitoare si ma oblig sa nu le instrainez sau sa le garantez cu sarcini sau servituti pana la achitarea integrala a imrumutului catre...". Daca merg acum la o banca sa cer un credit pe baza veniturilor din salarii, cum ma va afecta aceast lucru? Multumesc frumos.
In urma unor inventarieri au fost intocmite procese-verbale de scoatere din functiune a mijloacelor fixe separat pt cele electrice si comisia a constatat ca trebuie predate. Am luat legatura cu o firma de reciclare deee-uri sa le ridice de la un punct de lucru si mi-au trimis inca un proces verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe completat cu ce s-a predat, dar fara datele firmei (CUI, etc) doar cu antetul lor:(. Eu sunt de parere ca imi trebuie un proces-verbal de predare-primire, cu toate datele de identificare a celor doua firme, ei zic ca pana acum nu s-a plans nimeni de documentele lor. Am dreptate sa insist sa primesc PV de predare-primire? Eu nu consider ca PV de scoatere din functiune a mijloacelor fixe poate fi document intre terti.
Multumesc!