avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate crindrix

Activitate crindrix

Buna seara ! va rog sa mi spuneti cum sa procedez si daca se poate sa mi primesc bani pe cota mea parte din certificatul de succesiune?
in 1993 dupa decesul tatalui aveam 3/8 , restul de 3/8 un frate care intre timp a decedat si 2/8 mama care si ea intre timp a decedat. dupa moartea mamei nu s a mai facut succesiunea
mi s-a propus de catre un nepot care locuieste in casa parinteasca sa ma despagubeasca cu ceva bani si sa renunt la acea parte a mea .
ce acte imi trebuie si cum sa fac sa nu fiu pacalita si sa nu primesc banii.
Mentionez ca acea casa cu teren nu are intabulare si nici cadastru.
Multumesc foarte mult !
Răspuns la discuția fiul meu datornic
la creditul ipotecar in acte apare numai numele meu ..el neffind nicio clipa sa semneze ceva . .. asta sa insemne copropietar? ms
Buna ziua ! va rog mult sa mi spuneti daca fiul meu are datorii -rau platnic- cu 1 banca si KRUK -alta poveste ... pe mine cum m ar putea influenta negativ acest lucru avand in vedere ca eu am un credit bcr ipotecar ..pe numele meu pe inca 10 ani-----eu nesemnand pentru el nimic si nici invers. Multumesc domnilor avocati !!!!!!!
... sau in vreun alt mod,....sper ca nu vine sa mi ia garsoniera.
buna ziua! va rog sa mi spuneti cum ar putea sa procedeze fiul meu care a fost confundat cu altcineva si atacat de un barbat f gelos, pe motiv ca ful meu a avut ceva conexiuni cu o anume femeie ..care ar fi avut si ea ceva timp in urma acelasi loc de munca cu fiul meu... intre timp femeia respectva am intteles ca a plecat in strainatate. Ideea este ca acest barbat , confundandu l pe fiul meu , a venit pornit sa l bata si injurandu l... fiul meu facand sport si cunoscand ceva tehnici i a dat cateva lovituri fara a mai apuca ca celelalt sa l atinga... a avut loc o a doua tentativa de a l lovi si nici de aceasta daca nu a reusit , fii miu aplicand din nou 2 pumni in aparare.
Intrebare ... acest fapt se intampla acum vreo luna si ceva ... amenintand acest barbat ca va mai veni..ieri a venit din nou cu o gasca de culoare cautandu l pe fiiul meu sa l bata... noroc ca el era liber...ce este de facut... mentionez ca a depus plangere la sectia de politie ca nu este lasat in pace... insa se stie ca politia nu actioneaza decat daca patesti ceva, nu se poate sa si piarda serviciul sau sa traiasca in teroare zi de zi... in plus acel barbat este certat cu legea , a confirmat politistul... oamenii astia sunt in stare de orice ...mai ales ca a intrat ieri peste patronul magazinului si l a amenintat ca i da foc si altele...... Multumesc mult!!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vai vai vai!!!! si eu am luat tepe!!! imi pare rau pentru dumneavoastra..niste escroci, nenorociti!! sa inteleg totusi ca atunci cand dai banii pentru un avans , de exemplu..... cum trebuie procedat?? pentru ca si pentru acei 1000 -1500 euro ..nu vor sa mearga la notar..niciunul. Cum sa procedam?? sau in prezenta cui sa se dea banii?? merci.
Buna seara! acum 4 luni am cunoscut un tip, care parea intreg la cap si amabil. Eu imi doream doar o relatie de prietenie, drept pentru care i-am spus inca d ela inceput ca nu am planuri de viitor cu el...el incapatanandu se , ma tot invita sa iesim zi dupa zi...din ce in ce am ajuns sa nu ne mai intelegem, deoarece situatia de a se simti abandonat din relatie il infuria si mai tare...drept pentru care a inceput sa mi spuna ca i sunt datoare, ca a cheltuit bani cu mine =bani cheltuiti pe nimicuri, sucuri , cafea etc-=, ba chiar a venit la mine la serviciu sa ma roage sa nu l las...apoi ce m a deranjat cel mai mult a fost ca a fost si la fiul meu la serviciu...desi nu avea nici o treaba cu el.... AM FOST LA POLITIE SI Am depus plangere ca mi se pare ca este periculos.-apoi am inchis cazul fara a l mai chema politia la vreun interviu... Precizez ca este de etnie roma , mai mult ca sigur , desi nu toata lumea isi da seama.... Acum dupa ce in toate aceste luni cand am fost mai mult certati si despartiti... ce i drept ca am apelat la el ca sa ma ajute intr un caz de tepuiala cu alta persoana... si i-am dat niste bani imprumut , bani pe care sigur nu i mai vad..10 milioane.... cand i-am spus ca o sa merg la politie din nou , a zis ca nu i pasa si daca indraznesc sa faca asta o sa vad eu ce o sa patesc... este in stare de orice,,..minte enorm!!!! drept pentru care ma tem ca nu cumva prin minciuna tot el sa ma acuze de nu stiu ce minune... in plus nu am martori ca i am dat banii... Apoi de cateva seri ...dupa nnnnnnn jigniri si facandu ma in tot felul - aici nu stiu cum sa demonstrez asta..pentru ca nu stiu daca telefonul poate inregistra o convorbire cu ce poate debita- ma tot suna fix in jur de ora 22 si ceva,,,.. spunandu mi ca vroia sa ma auda..asa ca sa ma infurie si sa si bata joc!!!! in aceasta situatie ce pot face? va rog sa ma sfatuiti, tipul cred ca nu este in toate mintile ! multumesc.




Răspuns la discuția Mostenire nepartajata
Domnule avocat ...primul a decedat tatal meu ..si deci dupa moartea lui ..s afacut act de succesiune..prin care ramanea mama mea , fratele-sotul cumnatei si eu mostenitori prin succesiune... acum ca nici mama nu mai este, nici fratele .. normal ar fi sa fi ramas eu cu dreptul meu plus ce se imparte din cota celor decedati intre mine si cumnata. Nu s a facut succesiunea deoarece nu s-a gandit nimeni la asta... Deci nu exista act de mostenire nici pt cumnata nici pt mine efectiv ..ci de succesiune.
Buna seara! va rog sa mi spuneti daca sunt mostenitoarea jumatate eu , jumatate cumnata mea care locuieste in acea casa si curte cu fii ei-eu locuind in chirie in alta zona de 25 ani- si nefacandu-se partajul dupa mama mea care a decedat prin 2000 , si nici dupa fratele meu decedat acum 1 an.. ..cum as putea rezolva problema atata timp cat eu nu am mai locuit acolo de peste 25 ani..
sunt 2 probleme-
1. mi-au spus ca eu nu mai am niciun drept acolo pe motiv ca ei au renovat casa, au investit bani----casa este formata din 3 camere baie si bucatarie..o casa dealtfel mica , iar terenul este de vreo 800 m.
2, cumnata imi tot atrage atentia in mod pertinent la fiecare sfarsit de an ca ea plateste impozitul pe casa si teren
PS Reamintesc ca partajul nu este facut ... insa dupa calculele mele eliminandu i pe cei doi defuncti....mie mi ar reveni cota parte de 1/2.
Ce drepturi am si ce obligatii in acest caz.Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.