avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate Miliade

Activitate Miliade

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil că puneți această întrebare pentru că v-ați imaginat că, odată decăzut din drepturile părintești, nu veți mai avea nici o obligație în întreținerea copilului. Nimic mai greșit ! Obligația de a participa cel puțin financiar la creșterea lui NU va fi anulată odată cu decăderea din drepturile părintești, deci fie benevol, fie executat silit, veți da pensie alimentară acelui copil până la vârsta legală.
Exact din acest motiv mi s-a respins și mie cererea de pensionare anticipată parțială, dar nu mi se pare normal că cineva să piardă vechime din cauza unei legi abrogate care, la momentul aplicării ei a produs efecte.




ranedo a scris:

Va multumesc! Sotia a iesit la pensie in anul 2009. iar Casa de pensii nu a luat in considerare cei 7 ani!!! Cu stima,

Păi nu este chiar așa... Hotărârea Nr 955/2004, art 24, alineatul 3, prevede alocarea unui SINGUR loc de parcare pentru UN apartament. Vecinul deține 3 locuri și locuiește, evident, într-un singur apartament, de aceea întrebam cum de se încalcă legea atat de flagrant și cine ne reprezintă nouă interesele, când încă se face abuz de nepotisme.

ynocentta a scris:

Alocarea locurilor de parcare se face de catre serviciul din orimarie in ordinea solicitarilor
Fiecare autoritate publica locala prin HCLM dispune norme/reguli pentru alocare locuri de parcare,norme care pe pe parcursul timpului pot fi modificate
Exista multe orase in tara unde initial primaria a alocat unui solicitant unu sau mai multe locuri de parcare,ulterior prin majorarea numarului de vehicule au dispus norme pentru alocare un singur loc de parcare pentru fiecare solicitant
Eu întrebam cum se poate ca unui apartament să i se atribuie 3 locuri de parcare, și altuia niciunul

Se poate foarte simplu ,motivat de faptul ca vecinul locuieste inaintea dv cand existau locuri de parcare libere

Eu întrebam cum se poate ca unui apartament să i se atribuie 3 locuri de parcare, și altuia niciunul , indiferent dacă a făcut solicitare înaintea mea sau nu. Bineînțeles că și eu aș plăti taxa aferentă administrației locale, nu solicit nici o gratuitate sau favor.

ynocentta a scris:

Este posibil atat timp cat interesul autoritatii publice locale este sa obtina bani la buget si sa raspunda cererilor loc parcare in ordinea solicitarilor

M-am mutat acum un an într-un bloc unde locurile de parcare din fața blocului erau deja atribuite locatarilor și nu numai. Având mașină dar și un fiu cu handicap grav care, deși merge singur ținut de mână, mersul este greoi și anevoios, am încercat să obțin un loc de parcare în fața blocului, cât mai aproape de ieșirea din bloc, care părea neatribuit cuiva și folosit de cine apuca. Mergând la administrația orașului mi s-a spus că locul respectiv aparținea deja unei familii din blocul meu, familie care are un singur copil minor dar și încă două locuri de parcare pentru cele două mașini din posesie, deci în total trei cu cel solicitat de mine. Vreau să vă întreb cum se poate și dacă este legal ca o singură familie ( într-un singur apartament ) să dețină trei locuri de parcare iar eu, cu un bolnav cu handicap de gr I grav, să nu pot avea unul ?
Răspuns la discuția Statut chirias/vecini galagiosi
,,Deci dv vreți ca un copil de 5 ani să fie ce ?" Cum ce ? Glumiți, nu ? Să fie EDUCAT !!! Cunoașteți termenul ,, educație" ???

GermanAlex a scris:

Deci dumneavoastra vreti ca un copil de 5 ani sa fie ce?! Legat de pat, pus in fiare, legat cu calus? Copiii la aceasta varsta sunt cum sunt iar o bataie v-ar asigura doar niste urlete mai "placute". Nu poti dresa la cerere un copil. Si cui i s-ar aplica amenda si pentru ce? A alergat un copil prin casa. E normal. Sunteti la bloc. Obisnuiti-va.

Acum 25 de ani , am construit , cu toate aprobările aferente , un spațiu comercial pe un teren pentru care inițial am plătit chirie în primii cinci ani , după care primăria mi l-a vândut , devenind astfel proprietar atât pe clădire cât și pe teren . Acum , după 25 de ani , l-am vândut . Actualul proprietar , dorind probabil să facă niște modificări , spune că a aflat că pe sub construcție trece conducta de apă potabilă a orașului și că se consideră păcălit de către mine, vânzătorul , că dacă această conductă se sparge sub clădire , aceasta va avea de suferit . Nefiind de meserie , nu aveam cum să ghicesc ce se află la cca 1 m sub pământ , în condițiile în care pentru temelie s-au săpat cca 40 cm . Vă rog să mă lămuriți între cine și cine ar putea fi un potențial litigiu , pentru că actualul proprietar susține că în această situație mă va da în judecată , pretinzând banii înapoi .
Sunt în aceeași situație cu dv. Numai că bolnavul psihic cu care conviețuiesc de 34 de ani este fiul meu. El a fost mereu ,de la naștere ,un caz grav ,irecuperabil și a rămas până în prezent la stadiul psihic și emoțional al unui copil de 3 ani. Pe parcursul anilor a produs multe pagube ,în sensul că a distrus multe lucruri mai mult sau mai puțin costisitoare. Cu toate acestea ,nu am fost în stare niciodată să-l instituționalizez , cunoscând foarte bine condițiile inumane din astfel de centre în România . Nu știu acum dacă aș fi făcut-o , dacă aș mai fi dus vreodată o viață liniștită stiindu-l acolo ,cert este că oricum ,de liniște nu am avut parte , iar acum , după ce odată cu vârsta ,a început să devină agresiv fără motiv , când , tocând o ceapă la masă și fără să îl observ , își înfige mâna în urechea mea și trage cât poate , până la sânge ,nu știu ce aș putea face...ce se va alege de el când eu nu voi mai fi...


unika01 a scris:

Un bolnav psihic distruge psihic familia in care locuieste. Daca dv, considerati ca psihiatria e vrajitorie, conditiile din spitale jalnice, legislatia pulbere, etc, nu va contrazic. Intreb doar: este uman ca in numele moralei, umanitatii, religiei, iubirii, datoriei, etc, sa provocam caderea in dezechilibru a celor sanatosi? Locuiesc cu un bolnav psihic. Oamenii ma ocolesc, nu pot profesa, nu mai am idealuri, nu pot citi, nu am liniste, nu am refugiu, imi vine sa las tot si sa fug, sa-mi schimb identitatea, pentru ca bolnavul psihic sa nu ma mai poata gasi, sa nu-l mai aduca la mine. Ma pierd, cad. Am trecut de faza ori eu ori el, pentru ca nu vreau sa ajung in penitenciar. Imi doresc moartea. Vorbesc ca un bolnav psihic, nu-i asa, domnilor umanisti? Asa e, numai ca viata mea a fost frumoasa si implinita. Radeam, traiam, cream, visam, iubeam. Pana ce a aparut in casa mea bolnavul. Voi plati poate cu viata compasiunea, intelegerea, credinta, speranta, umanismul.
Doamna draga, cantariti bine cat si pana unde puteti duce si alegeti o viata sanatoasa.

Desi schizofrenia este o boala psihica,nu stiu daca se incadreaza in categoria celor care necesita punerea sub interdictie. Caci un interzis judecatoresc nu mai poate decide singur asupra propriei persoane,aceasta atributie fiind preluata de un tutore legal prin hotarare judecatoreasca.
Pedofil spuneti ca nu sunteti,dar homosexual sunteti ? Pentru ca daca aveti o astfel de orientare si nu exista o femeie ( femei ) in viata dv care sa dovedeasca contrariul, va fi dificil si pentru dv sa va demonstrati nevinovatia . Prietenia simpla,normala,intre un barbat de 40 de ani si un pusti de 17 ,e un pic atipica,diferenta de ani nelasand loc unor subiecte de discutie comune. Pe de alta parte,asa zisa doamna in cauza e pasibila si d-ei de pedeapsa pentru santaj insa ,nici dansa nu mai are nimic de pierdut daca va reclama In cazul in care chiar detine niste poze care v-ar incrimina ), dupa ce o reclamati dv primul....In alta ordine de idei,nu este exclus ca minorul sa colaboreze cu ea in scopul impartirii beneficiilor materiale.