avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Activitate DanielGalca10

Activitate DanielGalca10

Bună ziua, as dori sa aflu ce pot face în situația următoare:
Am achiziționat de curând un teren în spatele casei de 400mp și doresc sa l imprejmuiesc. Precizez ca vecinul din dreapta a achiziționat și el o parcela tot în spatele casei lui, pe care a imprejmuit o cu gard acum 3 luni, centura de beton fiind pe hat între cele doua proprietăți, pe mijlocul hotarului, fără acordul meu. Precizez ca la momentul construirii gardului de către vecin, eu încă nu eram proprietar pe parcela din spatele casei mele, insa vecinul cunoastea intenția mea de a cumpăra. Acum, s a revoltat ca ma da în judecata dacă nu ii achit jumătate din costurile investite de el în acel gard și totodată nu sunt lăsat sa mi imprejmuiesc terenul pana nu ii achit jumătate din costuri vecinului. Precizez că nu am fost întrebat de materialele folosite la gardul vecinului și eu mi as dori un gard din lemn si nu din plasa cum a făcut el. Eu sunt deschis sa i ofer o suma de bani în mod justificat pe facturi și chitanțe dar el nu dorește sa mai comunice decât prin avocat. Ce e de făcut? Va mulțumesc anticipat!
Buna ziua, anul trecut am cumparat un imobil pentru care am facut un antecontract cu o sumă de avans si cu obligația termenului de finalizare 15.11.2017. Termen la care casa trebuia predată la cheie si cu toate utilitățile gaz curent etc ceea ce nu s a intamplat implicit respectat nici in ziua de azi. Actele casei nu mi au fost predate deoarece nu sunt gata. Deoarece la discutiile cu dezvoltatorul am expus faptul ca promisiunea din antecontract nu a fost respectată, acesta a recurs la amenintari santaj jigniri si chiar sunat la poliție pentru a ma da afara din casa in situatia in care eu am achitat deja 3/4 din suma casei. Ce pot face in aceasta situatie ? Va multumesc!
Am găsit mașina lovită în parcare, nu am dovezi sau martori, în schimb bănuiesc că mașina din partea dreapta a locului meu de parcare ar fi vinovată deoarece și aceasta este zgâriată și cam coincid zgârieturile cu ceea ce am eu pe mașina. Am luat legătura cu proprietarul respectiv pe care l bănuiesc și a negat totalmente orice implicare. Am mers la poliție pentru a obținerea autorizației de reparație și am prezentat câteva poze polițistului care a afirmat că nu va recunoaște nici la sediul poliției când va fi chemat iar pe bănuieli nu se merge. Întrebarea este dacă înainte de a merge în instanță, exista posibilitatea de a face o expertiza autorizată ambelor mașini ?!
Atunci fuga de la locul faptei și neprezentarea in 24h de la incident la sectia de politie, cum scrie la lege, cum se numeste ?
Vătămare corporală nu. Masina in schimb este afectată pe toată partea stângă.
Buna ziua, in ziua de 10 martie 2017, am suferit o tamponare ușoară în trafic în orașul Urziceni. Cel care m a lovit, a fugit de la locul faptei demarand in trombă, deși eu am tras pe dreapta sa vorbim si sa ne intelegem amiabil....In aceasta situatie m am prezentat la poliția Urziceni arătând dovada video cu filmarea tamponarii si fuga celui vinovat fiind vizibile auto si nr de înmatriculare al vehiculului in culpa. Agentul care mi a preluat cazul, mi a luat o declarație si proba video pentru vizualizare si mi a dat autorizarea de reparații pentru 30 zile urmând ca la 24h de la producerea tamponarii, dacă respectivul nu se prezintă la secție pentru a anunța fapta, se va considera infracțiune. Deși am sunat sa ma interesez, agentul mi a spus ca se ocupa colegii si colegii mi au spus ca agentul de caz, practic sunt plimbat de la unul la altul fara a avea vreo informație certă cu cele întâmplate. Doresc sa stiu ce pasi trebuie urmați pentru a mi repara masina si cel răspunzător sa plătească pentru fuga de la locul incidentului si tamponare. Va multumesc!
Eu și nepotul meu, după fratele decedat, suntem moștenitorii mamei mele ramase în viata. Aceasta dorește sa lase un document cu procente diferite pentru mine ca fiu și pentru nepot. Este valabil și dacă da, nepotul îl poate ataca ?! Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Contracte închiriere
Mai exact, ce înseamnă speciala? Mulțumesc
Buna ziua,

Prin decizii ale primăriei municipiului București ni s au restituit doua imobile cu chiriasi în ele. Sunt 2 proprietari fiecare având 1/2 din proprietate. Se poate ca unul dintre proprietari sa l mandateze pe celalalt în numele sau și pentru sine, sa încheie contracte în cota de 1/2 cu chiriasii din imobile? La fel sa încaseze chiriile și sa plătească impozitele datorate statului?
Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Renunțare drept de proprietate
Mulțumesc mult