avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Valean

Activitate Doru Valean

Ref. proba testimonială:
Art. 254. Propunerea probelor. Rolul instantei
(1) Probele se propun, sub sanctiunea decaderii, de catre reclamant prin cererea de chemare in judecata, iar de catre parat prin intampinare, daca legea nu dispune altfel. Ele pot fi propuse si oral, in cazurile anume prevazute de lege.

(2) Dovezile care nu au fost propuse in conditiile alin. (1) nu vor mai putea fi cerute si incuviintate in cursul procesului, in afara de cazurile in care:
1.necesitatea probei rezulta din modificarea cererii;
2.nevoia administrarii probei reiese din cercetarea judecatoreasca si partea nu o putea prevedea;
3.partea invedereaza instantei ca, din motive temeinic justificate, nu a putut propune in termen probele cerute;
4.administrarea probei nu duce la amanarea judecatii;
5.exista acordul expres al tuturor partilor.


În schimb există posibilitatea ca juristul să depună concluzii care să conțină și respectivele apărări pe probleme tehnice. Se poate încerca și solicitarea unui termen pentru ca specialistul respectiv să depună precizările sale de ordin tehnic.
Răspuns la discuția Acuzatii fara dovezi
1. Puteți face referat de sesizare a abaterii disciplinare către conducere, și există șanse să fie sancționat disciplinar.
2. Îl puteți acționa în judecată pe temei delictual, și solicitați daune morale.
Nu neapărat. Depinde ce se solicită instanței de apel. Rog detaliați.
Răspuns la discuția Lămurire dispozitiv
Conform art.430 alin.2 NCC, autoritatea de lucru judecat privește dispozitivul, precum și considerentele pe care acesta se sprijină, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasă.. Deci și eu consider că intră sub incidența autorității de lucru judecat.
Răspuns la discuția Aplicre decizii iccj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă. (art.6 alin.1 Noul Cod Civil). Deci numai pentru viitor.
Dreptul de a pune concluzii pe fond îl are doar consilierul juridic cu delegație de la angajator, în această situație. Ar fi indicat ca problemele tehnice respective să fie invocate mai întâi prin întâmpinare. Dacă se solicită și se încuviințează proba testimonială, angajatul respectiv poate fi audiat mai apoi în calitate de martor.
Răspuns la discuția Cerere de demisie
E vorba despre două lucruri complet diferite. Încetarea cu acordul părților e una, demisia e alta. Trebuie să ne spuneți cum doriți să înceteze contractul. În cazul în care doriți încetarea cu acordul părților, faceți cum spune angajatorul. Dacă ați depus demisia, e suficient să aveți număr de înregistrare pe ea și să respectați preavizul de 20 de zile, dacă angajatorul nu renunță la acesta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Art. 1383 Cod Civil, între cei care răspund solidar, sarcina reparaţiei se împarte proporţional în măsura în care fiecare a participat la cauzarea prejudiciului ori potrivit cu intenţia sau cu gravitatea culpei fiecăruia, dacă această participare nu poate fi stabilită. În cazul în care nici astfel nu se poate împărţi sarcina reparaţiei, fiecare va contribui în mod egal la repararea prejudiciului.
Vedeți ce se dispune prin sentința ce constituie titlu executoriu, ar trebui să o dețineți și v-a fost comunicată și de executorul judecătoresc. Puteți lua legătura și cu executorul judecătoresc, în ultimă instanță.
Bună ziua!
Aș dori să mă abonez și eu la secțiunea premium, pentru a beneficia de alerte legislative din această secțiune, însă când dau click pe secțiunile respective de alerte sau intru pe avocatnet premium, se deschide o pagina goala, și nu se întâmplă nimic... Vă rog să îmi dați o soluție. Folosesc Windows 10 64 și browser-ul Chrome. Mulțumesc!
Răspuns la discuția cod fiscal
Bună!
Îl găsiți pe mail, actualizat la data de 26.09.2010
Succes!