După 2 ani de căsătorie unul dintre soți a murit. Nu exista copii. Soțul decedat avea un apartament achiziționat înainte de căsătorie.Cum se împart bunurile in cazul in care părinții și sora celui decedat trăiesc?
Părinții mei au 2 certificate de actionari.in 1996 au cumparat 80 de actiuni la societatea Dezrobirea constanta. Mai valoreaza ceva? Le mai putem vinde in caz ca societatea a dat faliment?
Bunicii au mostenit prin testament toate bunurile mobile si imobile ale unui unchi de-al bunicii. La momentul infintarii testamentului in anul 1981 (cand a si decedat)
unchiul respectiv avea terenurile confiscate. Dupa moartea lui si caderea comunismului, statul i-a returnat terenurile.In momentul de fata, la primarie terenurile respective apar pe numele unchiului decedat, iar terenurile sunt lucrate de alte rude. In baza testamentului vrem sa le revendicam. Avem dreptul? Daca da, care sunt pasii legali pentru a intra in posesia mostenirii avand in vedere ca bunicii sunt decedati.Multumesc
Am lucrat la IAS ca, contabilă, nu am studii superioare. Pe cartea de munca am trecuti 10 ani contabilă cu grupa 2 70% . La dosarul de pensionare mi-a fost eliberata adeverinta pentru grupa a 2-a pe care am depus-o la dosarul de pensionare insa la decizia de pensionare nu mi-au fost luata in calcul grupa 2. Am cerut azi explicații si mi-au raspuns doamnele de la ghiseu ca doar cei cu studii superioare beneficiaza de grupa 2-a iar fara facultate sefii de ferme.
Va rog să îmi explicați daca asa este sau pot contesta decizia de pensionare pt a-mi lua in calcul grupa la punctul de pensie. Multumesc
Buna ziua. Pentru pensionare la limita de varsta dar fara indeplinirea stagiului complet de cotizare. Am 29 ani vechime din care 10 ani de grupa 2 cu 70% , se ia in calcul grupa pt majorarea punctului de pensie?
O sa intru in octombrie in concediu crestere copil si as dori sa stiu daca la veniturile salariale realizate in ultimele 12 luni se adauga si cei 650 ron ( stimulent de insertie). Mentionez ca in ultimele 12 luni pana la data probabila a nasterii am beneficiat 4 luni de stimulent de inserție. Multumesc
Buna seara!Imi puteti spune va rog care e varsta de pensionare pt o femeie nascuta pe 29 martie 1958, vechime munca 28 ani 10 luni 24 zile din care 10 ani grupa II cu 70%?Multumesc mult!