avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Leea91

Activitate Leea91

Buna ziua. Branșare la curent și gaz mai este gratuita? Nu găsesc nimic concret. Mai este valabil ordinul Nr 17/2021??
Buna ziua. Am fost in ccc și înainte să se termine perioada am înaintat angajatorului 2 cereri in aceiași zi. Una pt încetarea suspendarii contractului și una în care ii explicam că doresc sa intru in fara plata deoarece copilul nu are cu cine sa rămână.
Eu i-am înmânat cererile pe data de 17 și pe data de 21 ora 12:00 am primit mesajul lui că mă 13:30 incep munca pt că nu mi-a aprobat cererea pt fara plata deși cererea cealaltă cu suspendarea era înregistrată cu data de 17. Consider că o face din răutate și aș dori să știu ce pot sa fac in aceasta situație de reavoință. Țin să precizez că a fost mereu împotriva legilor gravidelor. Când a trebuit să îmi reducă timpul nu a vrut..când am avut probleme (dovada de la 2 medici) nu a crezut, mereu a vrut să ocolească legile ce protejează femeia gravidă.
Ce anume nu înțelegeți? Dacă eu sunt părintele și am doi copii, împart terenul pe jumătate, le fac câte o casa, și ca să fiu sigura ca după moartea mea nu se "omoară" prin instante după moșteniri, prefer s le fac un act de vânzare cumpărare.. Eu ca și proprietar vreau sa aleg o suma mai mica pe care sa și-o permită. Dacă le vând casele la preturile lor, nu are niciunul sa îmi dea. Plus ca este alegerea mea, ca și proprietar dacă vreau o casa de 50.000 euro sa o dau la 1000nu? Eu sunt cel ce pierde și atât. Acesta este doar un exemplu pentru a putea înțelege situația.

raluk0207 a scris:

Se poate, intr-adevar, declarat un pret mai mic.
Dar nu chiar de 7 ori. Altfel, e pret neserios. Chiar derizoriu. Mai ales la un act intre parinti si copii.
Motivul incheierii unei astfel de vanzari vadit fictive, ma depaseste...

Actul de vânzare cumpărare, este un act sigur, nu se poate contesta, dacă cumva la bătrânețe părinții o iau razna. Ca sa se poată face un act de vânzare cumpărare trebuie sa achiți prin banca suma respectiva. Bani pe care nu ii are copilul. 5000euro este o suma relativ ușor de obținut, pe când 35.000euro nu.


raluk0207 a scris:

Este posibil. Doar că mirose de la o poștă a donație deghizată.
De ce ar încheia o vânzare fictivă, la un pret de 7 ori mai mic decât cel al pietei?
Ce rezolvă cu asta?

Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la prețul pieței. Apartamentul ar fi evaluat la 35000euro,dar ei ar vrea sa pună prețul de 5000 euro. Este posibil? Va mulțumesc.
Bună ziua. Doresc sa stiu ce legi pot folosi, sau cum sa fac în aceasta situație delicata și dificila.. Pe data de 6.10 m-am înscris la școală, pe data de 16.10 am dat testul pentru legislație.Pentru ca nu aveau locuri la orele de condus m-au programat abia pe data de 28.12. Pentru ca m-au tot lungit cu orele, am vrut transferul, încercând sa ma convingă sa rămân timp de o ora. Am refuzat și brusc am avut dosarul expirat, ba mai mult înainte spunea ca îmi oferă transferul dar nu îmi restituie niciun ban. Cui ma adresez în continuare, ce pot face? Am toate dovezile, conversații ce dovedesc ca nu din cauza mea nu au fost programate mai din timp. Perioada de 16.10-28.12 a fost perioada moarta, pe care eu am pierdut-o,cum pot face sa rezolv aceasta situație? Nu doresc sa pierd atâția bani. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor. O zi cât mai ușoară.
Buna ziua! Doresc sa ma transfer de la scoala de soferi. Am platit toata scoala,mai am cam 9 ore de facut pana sa o termin. Imi restituie banii pentru orele ramase? Cum se procedeaza?
Are dreptul de a-mi cere o alta adeverinta(consultatiile mele costa) desi eu i-am adus una? Adeverinta care atesta ca sunt gravida i-am dat-o pe 10 februarie, nu am primit nimic cu riscurile. Saptamana aceasta am dat si adeverinta pentru scurtarea timpului de munca,acum imi cere alta adeverinta ca asta nu e buna. Eu am programare la dr abia pe data de 7 aprilie,abia peste doua saptamani. Si incepe sa imi fie din ce in ce mai greu pt ca este o sarcina cu probleme.
Nu am primit absolut nimic, se pare ca nu știe absolut nicio reglementare legala. Din păcate.