avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate alexandraSuta

Activitate alexandraSuta

Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriți în legătură cu voucher-ul de energie în valoare de 700 RON(la momentul actual). Locuiesc în aceeași casă cu mama mea. Suntem pensionari la noi în casă. Eu am o pensie de peste 4100RON, soțul meu are peste 3400RON, iar mama mea are 1725RON. Se pare că mama mea nu va primi voucher, pentru că se face calculul pe gospodărie(așa spune TV-ul). Cică trebuie să ai sub 2000RON per persoană. Vă rog să-mi comunicați dacă este așa.
Mulțumesc mult.
Buna ziua!
Detin o firma start-up de software, fiind unic asociat in aceasta firma.
Firma este o microintreprindere, platitoare de impozit 1% din venituri, neplatitoare de TVA.
Am apelat la fonduri de investitii straine, iar doua dintre ele au fost de acord sa investeasca in firma, in schimbul unui procent din actiunile firmei(12% din firma), actiuni pentru care achita o suma de bani.
As vrea sa stiu urmatoarele:
*) suma platita de fonduri este considerata venit pt. care trebuie platit impozit sau aport de capital social?
*) ce obligatii legale imi revin(cum se reflecta in contabilitate, cum pot folosi banii etc.)?
*) ce trebuie sa fac pentru modificarea structurii de actionariat a firmei?

Multumesc
Buna ziua!
Pentru un barbat de 58 de ani, 40 de ani vechime in munca, din care 12 ani grupa a II-a de munca, va rog sa-mi spuneti cand are dreptul sa iasa la pensie anticipata sau partial anticipata?

Va multumesc!
Multumesc!
Buna seara!
In noiembrie am depus dosarul de pensionare si am primit si decizia de pensionare. Acum sunt in concediu de odihna pana la data de 23 decembrie 2020, data la care vreau sa-mi dau si demisia. Din ce data mi se plateste pensia?
Buna seara! Clarificari: Am lucrat intr-o instituție publică si pe 23 sept. 2018 ar fi trebuit sa mă pensionez la limita de varsta. Conform prevederilor deciziei Curtii Constitutionale nr. 387/2018 am optat pt. continuarea raportului de munca. Pe 02 noiembrie 2020 mi-am depus dosarul de pensionare. Pana pe data de 23 decembrie 2020 sunt in concediul de odihna pe anul 2020. La primirea deciziei de pensionare sunt obligata in 5 zile calendaristice sa-mi depun demisia sau pot efectua in continuare concediul de odihna? In cazul când sunt obligata sa-mi depun demisia pot primi contravalorea drepturilor banesti pt. zilele de concediu de odihna ramase neefectuare? Multumesc!
Pensionare peste limita de varsta
Buna dimineata!
Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de pensionare, sunt obligata ca in 5 zile sa imi depun cererea de incetare a contractului de munca sau pot sa imi continui concediul de odihna? Daca imi d epun cererea de incetare a activitatii, pot beneficia de compensarea concediului de odihna sub forma baneasca?
Multumesc!
Buna seara! Sotul meu are 60 ani, vechime 41 ani in campul muncii din care 18 ani grupa a II-a de munca. Cand se poate pensiona fara a fi penalizat?

Multumesc!
Discuție Informatii
Buna seara!
In septembrie 2018 ar fi trebuit sa ma pensionez la limita de varsta. Am beneficiat de decizia nr. 387/2018 si am continuitate in munca si la ora actuala. Intentionez sa imi depun dosarul de pensie in aceasta toamna. Mai pot sa imi cer dreptul la concediul de odihna dupa ce am depus dosarul de pensionare? Trebuie sa imi fac nota de lichidare?
Multumesc!c