avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate sandutudorache

Activitate sandutudorache

Buna seara !
Vreau un sfat din partea dvs.
Baiatul meu in vârstă de 17 ani,clasa XI-a a fost dat afara din clasa de către profesorul de matematica .
Aveau doua ore de mate .
La prima ora a venit în clasa foarte nervos,a început să tipe la ei să-și bage telefoanele in geanta și să-și scrie numele pe o foaie de hârtie ,să facă prezenta,dl. profesor nefiind titularul și necunoscand elevii.
Baiatul meu și-a băgat tlf in buzunar și atunci a început să tipe la el că de ce nu îl bagă în geantă,că nu înțelege românește? Apoi l-a scos la tabla și l-a ținut toată ora acolo ,punandu-l sa rezolve probleme.In pauza a fost la toaleta și când a revenit în clasa profesorul era deja acolo.
Baiatul meu că sa nu deranjeze a intrat ușor în clasă și s-a așezat în bancă ,moment în care dl.peofesor a venit la el și a început să tipe că cine i-a dat voie sa intre in clasa? L-a pus să-și ceară scuze,băiatul și-a cerut scuze ,dar a zis că nu i le accepta și că să iasă afară din clasa ,chiar și din școală.
Băiatul și-a luat ghiozdanul și a iesit.A venit acasă și mi-a povestit.
Ce as putea sa fac ,va rog?
As putea să-i fac plângere la parchet,la inspectoratul școlar?
Mulțumesc!

In cazul in care refuzam sa platiim aceasta taxa ce se poate întâmpla? Nu se poate înscrie anul acesta in campionat ,dar la anul se poate ? Care este calea legală de a ne rupe de acest club, ? Cred că nu ne poate tine legat cu forța ,nu? De ce nu se poate ataca in instanță aceasta taxa impusă de FRB?

Vasile Țurcan a scris:

Da, taxa solicitată este una legală, Federația Română de Baschet are un regulament care prevede taxele de transfer de la un club sportiv la altul, chiar în lipsa unui contract.
Îl regăsiți la următorul link [ link extern ]

Bun, este vorba de transfer .și de ce sa ceara taxa ? Pt ce ? Atâta timp cât clubul nu a investit nici un ban in el? Toate cheltuielile le-am suportat noi,părinții .
Chiar nu înțeleg ? Daca ar fi investit ceva bani in el înțelegeam să plătesc taxa.....
Noi am platit lunar bani pt antrenamentele lui. Nu voi plati nici o taxa chiar daca băiețelul nu participă anul acesta in campionat cu noul club.
In loc sa ajutam copiii sa practice sport încurajăm hoții sa fure?
Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost legitimat la un club de baschet dar din cauza programului scolar nu putea ajunge la orele de antrenament . Acum in perioada vacantei a aflat de alt club la care antrenamentele se fac doar in weekend și a decis să meargă acolo.
Însă acum fostul antrenor ne cere o taxa de transfer în condițiile în care nu avem nici un contract semnat între părți și mai mult, toate cheltuielile pe timpul legitimării la clubul dumnealui au fost suportate doar de către părinți ( taxa lunara pt antrenament,cost echipament,cost deplasări cost cantonament,etc).
Dumnealui susține că această taxă de transfer este omologata de Federație și că este legală..
Cum poate fi legală atâta timp cât nu exista un contract semnat între părți ?
Daca nu obținem acordul de transfer de la clubul vechi nu putem să-l înscriem in campionat cu noul club ,asta însemnând că băiețelul pierde un an și nu poate juca în campionat.
Personal nu accept ideea de a plăți aceasta taxa ,deoarece mi se pare o hoție.
Mulțumesc anticipat !
Aștept sfatul și mesajele dvs !
In luna decembrie mă aflam în trafic pe o stradă cu sens unic. La in moment dat ne-am oprit cu toții deoarece în fața noastră o mașină de la delivery pizza oprise și se dusese omul sa livreze pizza .Asta am aflat-o după vreo 5 minute așteptate în mașină și apoi dandu-ma jos sa vad ce se întâmplă în fața deoarece mai erau vreo 4 mașini în fața mea și vreo 10 in spatele meu..Ajungând la mașină oprită in mijlocul străzii am așteptat împreună cu ceilalți care la fel se daduse-ra jos din mașini neștiind cum sa procedăm ....După vreo alte 5 minute a apărut și domnul de la delivery foarte relaxat și atunci l-am întrebat dacă este normal sa blocheze strada doar va să-și levreze dumnealui pizza.? Răspunsul lui a fost foarte răspicat că da,și a avut o atitudine sfidătoare timp in care mi-am ieșit din calm și i-am dat o palmă peste gluga de la geaca și i-am zis sa,deblocheze strada imediat,după care am urcat în mașină și am plecat. Astăzi după 3 luni am primit un telefon de la secția de poliție că am o plângere cu privire la acel incident.
V-as ruga să-mi dați câteva sfaturi înainte să mă duc la secția de poliție. Îmi asum greșeala care am făcut-o ,dar am fost provocat .
Mulțumesc anticipat !
Va spuneam zilele trecute că administratorul blocului calculeaza 10% din SU al apartamentului pt calculul energiei termice lunare chiar daca nu suntem beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare ,prin apartamentele noastre netrecand nici o țeavă de caldura.,motivând că acel 10% reprezintă încălzirea spațiilor comune ,dar spatii comune incalzite nu exista .Am făcut sesizare scrisa către Președintele asociatiei dar inca nu am primit nici un raspuns. O să ne adresam și primăriei în curând. Dar dacă primăria nu ne da dreptate ce am putea face ,va rog?
Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am debranșat de la sistemul centralizat de căldură și am optat pt centrala proprie pe gaz. Acum administratorul ne impune să plătim 10, % din Suprafata utila al apartamentelor noastre la sistemul centralizat de căldură. Menționez că prin casele noastre nu trece nici o țeavă de căldură deoarece locuim la etaje superioare și s-au tăiat tevile de căldură.Nici pe casa scării nu trece nici o țeavă de căldură decât la subsolul blocului.Adiminstratodul ne spune că se încălzesc spatiile comune de la țevile de căldură. ,dar care spatii?
Este legal ce face dansul?
Unde trebuie sa ne adresam ,va rog?
Locuiesc la bloc ,am renovat apartamentul respectând orele de liniște conform legii.
Unul din vecini tot timpul a comentat pe grupul nostru de
whatsapp . Mi-a făcut și plângere la poliție.Au venit domnii de la poliție ,au constatat că am respectat orele de liniște și au plecat.
Apoi au tot fost alti vecini care au renovat și la fel acest individ a tot comentat și tot comentează și acuză pegrup că zgomotele vin de la mine. Deja a inceput să mă streseze și mă simt nervos.
Ce as putea să-i fac legal să-l aduc la tăcere? Pt orice problema mă acuză pe mine.
Menționez că individul face parte din categoria pensionarilor militari pensionati la 45-50 de ani.....
având o atitudine de la superior la subaltern.
Conduc mașina vecinului meu care nu are permis de conducere. Pe asigurare sunt trecut eu că conducător al mașinii Trebuie altceva sa nu plătesc vreo amenda in cazul care sunt oprit de poliție?
Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dvs.
Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a recăsătorit cu M.Z. și au mai făcut 4 copii.In timpul a celei de a doua căsătorii au cumpărat o casă. Între timp au murit și bunicul și cea de a doua soție și au rămas doar copiii și nepoții.. Acum unii zic că primul copil din prima căsătorie îl moștenește doar pe tatăl lui nu și pe mama vitrega,alții zic că moștenește in mod egal și pe mama vitrega și pe tatăl natural