avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate florensya

Activitate florensya

Care este adresa sau e-mail Ministerului Educatiei si Invatamantului/Inspectoratului unde se fac sesisari?
Buna ziua,
Avand absolvit cursuri master promotia 2018. De mai mult timp solicit eliberarea diplomelor fie si in regim de urgenta. In ianuarie 2020, am solicitat eliberarea diplomelor licenta si master pentru inscrierea la o scoala. Pe 5 februarie 2020 mi-a eliberat o dovada valabila 15 zile cu mentiunea ca dupa acest termen primesc diplomele originalele. Una din cele 3 secretare a redactat si cererea de eliberare diploma dupa care mi-a zis sa vin la sfarsitul lunii februarie sa ridic diplomele. Vin la data ceruta si nu mai stiau cine sunt si ca nu am depus nici o cerere si nu elibereaza nici o diploma. Apoi imi zice ca dupa 15 martie ma suna ca atunci sunt gata, desi avea diplomele pe masa trebuiau doar scrise, prima fiind rupta 2 cm partea de sus.
A trecut si 15 martie am RATAT inscrierea la scoala respectiva pentru ca nu am avut diplomele. Pe 15 mai se deschid scolile si este ultima zi dr inscriere la titularizare. Revin cu intrrbari 15 aprilie, mia zis "De unde suni? Diplomele poate in septembrie sau octombrie daca nu la anul." Intrebarea este Unde se poate depune reclamatie/plangere?
Răspuns la discuția Curier agresiv
Ce inseamna fapta penala?
Aceasta violenta din partea curieratului nu e incadrata la fapte penale?

Apoi el afirmandu.se ca ,,om din depozit", in AFARA SERVICIULUI e autorizat sa ceara buletin? Si fara legitimatie?
Discuție Curier agresiv
Obisnuiesc sa cumpar online aproape saptamanal, incat am obisnuit curierul sa merg pe strazi alaturate sau in parcari hipermaketuri. Ultima comanda avea mentiunea livrare la usa. Ok, dupa o discutie lunga de o saptamana intre librarie si curierat despre cine trebuie sa coboare si sa mearga 30m, si cine trebuie sa urce sus la usa, firma de curierat a decis sa livreze coletul printr.o persoana de la depozit in afara programului zicandu.mi ,,fac si eu o fapta buna,,. Deschid usa, nu se prezinta, intreaba numele de pe colet,am confirmat, cere agresiv buletinul, nu inteleg, zice ca trebuie sa completeze acolo, zic ca pot semna, nu a fost de acord. Eu am lasat banii, am luat coletul m.am intors sa plec. ,,Curierul,, agresiv ma prinde de corp ma bruscheaza, trage coletul bruscat incat s.a rupt folia in care era inpachetat, zicandu.mi adu buletinul ca te dau la politie.
Cum actionez legal impotriva acetui abuz?
Profesorii (mai exact 3 dintre ei) duce o politică impotriva mea să am o imagine redusă în realizările și performanțele mele. Menționez mi-e usor să ma exprim în discursuri filozofice, semiotice, ceea ce un profesor ar trebui sa reflecte cu ideile mele nu sa zica „nu e bun” „nu-i voie”.
IZOLARE PRIN EXCLUZIUNE - profesorii duce o politica de excluziune socială care vizeaza pe deposedare de capacitate de invățare - pentru ca eu am lipsit sa ma intretin ei abuzeaza de asta. Colega de 47ani are servici(la cusut bocanci cred) nu i se interzice nimic, nu o intreaba de ce lipseste, nu are nici o greseala, i se apreciaza totul, are si bursă.
SE IMPUNE FOARTE MULT SA MA MARGINALIZEZE: colegii au un timbru programat care funcționeaza după o simplă răspândire de idee..impusă de profesori..de ex: mergeam la test in alt corp, pe scări ne-am intersectat cu prof. iar colega imediat catre prof: DOAR mergem la un test; sau: un alt coleg mi-a dat o carte trasa la xerox, s-a intamplat in acel moment să intre in clasa prof., colegul catre prof: am dat DOAR cartea, mi-a cerut pentru teme. Ei vorbesc doar cu 2-3elevi din clasa, atât.
NU AM VOIE SA AM EXPERIENTA MEA PROPRIE: Nu am voie să spun nici o opinie nimic ptr ca mi se ia impotriva mea, propriile idei, propiul stil, pe când la alti colegi le incurajeaza ideile lor de oricare ar fi ele:politic, realist, si pe deasupra le mai da si ideile mele pe care mie mi-a spus ca nu e bun, sa fac altceva.
MA DEPOSEDEAZA DE PROPRIILE CUNOȘTINTE: la evaluări face mereu grimase. Mi-au interzis sa pictez situatii sociale, cand am cerut detalii de ce anume, m-au trimi la sociologi ca ei nu se pricep. Tema instaltii, am facut proiect: stup salbatic de albini. după o sapt. a dat temă despre albine, iar fiecare detaliu din proiectul meu, a fost spus colegilor sa il facă, ei au primit nota maxima, iar eu nota minimă. Face de fiecare data la fiecare tema in acest fel, acum au facut la fel cu tema mea de disertatie.
NU AM LIBERTATEA DE EXPRIMARE PROPRIE: Mi se sustin chestiiie abstrabcte chiar si asa fara sa mi se dea voie sa imi sustin argumentele si ideologiilee dupa care am creat, nu mi sa dat nici o credibilitatare sa imi sustin propria opinie, la licentă mi s-a impus sa modific multe elemete ideologice de ale mele cu santajul că: ”daca vreau sa trec licenta” acum urmând sa dau disertația la fel, orice idee a mea este negata „nu e bun” fara nici un argument, alte intrebari nu aude, ca si cum nu sunt in clasa. Alti colegi, au voie sa faca ce vrea, sunt incurajati să faca orice idee vor ei, orice stil vor ei, iar eu„ trebuie sa mai lucrezi”, „mai lucreaza” „mai adu idei astea nu sunt bune” „ai facut schite de idei?”. Colega, picteaza morti in sicrie, i se da 10 si bursa.

Acum sunt anul doi master. Majoritatea timpului am lipsit ca să ma recuperez emoțional, am ajuns să beau 2 litri de energizante si 3-4cani cafea expreso de 250ml, ca sa pot sa-mi fac curaj emotional sa merg la facultate sa prezint temele primul semestru. Am ajuns intr-o stare de depresie ca nu mai pot sa ma exprim liber macar ca vreau la baie. Am acumulat defecte grave de exprimare din cauza represiunilor că mereu nu fac bine, mă bâlbâiesc, nu mai reusesc sa-mi sustin nici un argument, si nici sa mai vorbesc in public. Vă rog ajutati-ma cu un sfat. Ce pot sa fac in această situatie?
Eu le-am anuntat cu 3 zile inainte de plecare că nu mai pot veni, deoarece urmează sa plec din tară. Au zis ok du-te fără problemă. Peste o săpt. primesc plicul cum că sunt invitată sa mă prezint la lucru deoarece am absențe nemotivate, iar dacă nu voi veni imi aplică literele respective. Deși acestea putea să mi le spună la tel. când am vorbit de plecare. Înțeleg că plicul trebuia ridicat cu buletin și semnătură. Plicul a fost înmânat(lasat în poștă) necorespunzător, deoarece eu nu eram în țară, la apartament nu stă nimeni, doar mama mai trece când are timp.
Apoi ei trebuia să se aștepte că plec, findcă eram în perioada liceului, sezonier, și că până la urmă tot urma să plec de la ei. Într-un cuvânt cum poți ”închide” un contract cu astfel de litere când știi clar că am venit să lucrez pe o perioada determinată, și mai ales că am avut „n” invoiri pentru examene cât și ptr diferite activităti în cercuri?
Ei au acționat corect??
Cum afectează această incorectă aplicare de litere dacă doresc să ma angajez în cadrul didactic?
Bună ziua, in urma cu ceva timp (2011) pentru desfacerea contractului de munca(muncitor necalificat) mi s-a aplicat sanctiunea Art 61 litera ''a'' si art 248 litera ''e'' din Codul muncii, desi am anuntat telefonic in prealabil demisia iar comportamentul meu a fost cat se poate de exemplar, disciplinar, fara probleme de comportament, respectabil.

Cum poate influenta aceasta decizie nesabuita daca doresc sa ma angajez cu calificare in domeniul public ?

Se poate trimite in instanta angajatorul in vederea corectarii acesteia?
am trimis pe 14 oct, laptop toshiba satellite P855, iar pe site-ul lor au inregistrat o alta serie si nu cea a laptopului.Si nu e deajuns initial mi-a zis un defect dupa care a dat comanda de piesa, am asteptat timp de o luna sa il repare, iar sapt trecuta cand am sunat sa vad dak e reparat, mi s-a comunicat ca a schimbat cablu LDC si ca are alte doua defecte si ca defectul anterior este eronat si ca de fapt nu a schimbat nimic la el. Ce trebuie sa fac, deoarece eu am trimis un laptop bine intretinut, si nu pot accepta defectele: cablu LCD, placa de baza si hardiscul defecte doar pentru un simpla eroare blue screen pe care l-a avut laptopul, sapt. trecuta am sunat trei zile consecutive si in fiecare zi mi se comunica altceva, sub scuza ca ei nu stiu ce am vorbit cu ceilalti colegi call center ai lor. ce actiuni ar trebui sa fac sa imi recuperez laptopul macar in starea care am trimis-o?
multumesc pentru raspuns
imobilul a fost dobandit in urma casatoriei dar pe numele sotului, fara contributii din partea sotiei, si nu au apucat sa divorteze, caci proprietarul a devenit alcoolic si a murit in mai putin de doi ani, dar dak ea are drept la mostenire atunci poate cumva sa aiba si fiica ei care e cu actualul sot?