avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Activitate razvan000

Activitate razvan000

Buna seara,
In legatura cu topicul , am si eu un litigiu cu administratora de bloc. Astăzi m-am întâlnit cu dumneai si mi-a spus că "facem gălăgie" in conditiile in care locuiesc singur si pentru asta m-a băgat 2 persoane la întreținere. Ce pot face in aceasta situatie este diferența de aproximativ 100 de lei între o persoană si doua persoane la întreținere mai poate modifica dacă deja a afisat?
Buna seara,
In legatura cu topicul astăzi m-am întâlnit cu administratora si mi-a spus că "facem gălăgie" in conditiile in care stau singur si pentru asta m-a băgat 2 persoane la întreținere. Ce pot face in aceasta situatie este diferența de aproximativ 100 de lei între o persoană si doua persoane la întreținere mai poate modifica dacă deja a afisat?
Răspuns la discuția Diploma licentiere angajare
Multumesc!
Buna ziua, pentru a deschide o firmă, cu codul CAEN 5920 activitati creative: activitati de inregistrare si editare muzicală, ca si inginer de sunet, persoana pe care o angajez ce studii trebuie sa aiba? Daca este autodidact si are experienta invatand de la alte persoane editarea muzicală cat si cunsotinte ale programelor Cubase, Audacity, Pro Tools se poate angaja la studio ca si inginer de sunet?
Răspuns la discuția acordare concediu medical
Nu vor sa imi plateasca concediul medical, m-au sunat sa imi spuna ca azi e ultima zi in care se calculeaza salariile si nu imi vor plati pt ca nu le-am trimis in timp util unul din stagiile de cotizare. Din cate stiu acest Concediu Medical este un drept ce mi se cuvine, din moment ce s-a incheiat luna cu calcularea salariilor, imi vor plati luna viitoare. Dar mi-au spus ca nu imi vor plati deoarece nu mai figurez ca angajat la ei. Cum pot proceda in acest caz? Multumesc!
Răspuns la discuția acordare concediu medical
Multumesc pentru raspuns, foarte util.
Buna ziua,
In luna ianuarie a acestui an, mi-am luat concediu medical 5 zile. In prezent actualul angajator nu vrea sa imi plateasca acest concediu medical spunand ca nu am vechime 125 de zile in anul 2017. Ca si vechime in anul 2017 eu am 62 zile lucratoare la primul angajator , 59 de zile la al doilea angajator plus 22 de zile la actualul angajator, insumand cele 3 joburi da o suma de peste 125 de zile, exact cate zile ar fi necesare conform noii legi. Sunt indreptatit sa mi se plateasca acest concediu medical sau nu? Multumesc!

In lege zice cam asa:
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG nr. 158/2005 este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Buna ziua,
In anul 2017 am avut 3 joburi insumate am depasit cele 125 de zile lucratoare pentru a beneficia de concediu medical platit. Dar la noul job imi spune ca am 121 de zile lucrate neluandu-mi in calcul zilele lucrate in 2017 la ei.
Legea spune ca pentru a beneficia de concediu medical trebuie in ultimele 12 luni sa am 6 luni lucrate, eu am peste 125 de zilele lucrate in 2017, dar inclusiv cu cele lucrate la dansii.
Buna ziua,
Muncesc in call-center si in ultima luna ca angajat daca vrei sa pleci nu primesti bonurile de masa daca iti dai demisia. Daca mai stau angajat pana primesc bonurile si dupa nu ma mai duc la lucru ma poate da firma in judecata. Gandirea e ca vreau sa le iau bonurile ca le-am facut foarte multi bani ca angajat si salariul a fost mic. Pe 8 februarie ar intra banii si bonurile pentru luna ianuarie. Vreau sa ma duc la munca pana pe 8 feb dupa sa le dau ***.
Buna seara!
De curand mi-am achizitionat aparatura pentru un potential studio. La inceput am vrut sa inregistrez doar pentru mine, dar am observat ca in orasul meu este o nisa goala in acest domeniu si in viitor sunt sigur ca nu doar artistii vor avea acces la aceasta facilitate. Am privit ideea de afacere in ansamblu si cat de potenta ar putea fi aceasta cu dezvoltare permanenta in timp.
Cum imi pot lua licenta in inginerie de sunet pentru a actiona legal?