Bună ziua, în septembrie mi se termina ccc1, și sunt însărcinată urmind sa nasc în aprilie 2020. Spuneti-mi va rog frumos dacă voi pute lua indemnizație ccc2. Precizez ca nu voi avea serviciu în aceste 9 luni de sarcina. Mulțumesc anticipat.
Sunt cetățean al Republicii Moldova, în 2010 m-am căsătorit și am obținut permis de ședere ca membru de familie în România, unde mi s-a atribuit un CNP. Recent am obținut cetățenia romana și am obținut buletinul cu un CNP nou. Întrebarea mea: ce se intimpla cu toată perioada de activitate din 2010 pina acuma ( angajare, CCC, banca) căci atunci mi s-a folosit CNP de pe acel permis de ședere. Ce trebuie sa fac, sa merg la fiecare instituție unde am folosit vechiul CNP și sa fac schimbări sau sa cer adeverință de schimbare CNP? MULȚUMESC ANTICIPAT.
Bună ziua, în 2 februarie am depus dosarul pentru șomaj acordindumi-se indemnizație de șomaj pentru 6 luni. Sunt însărcinată în 22 saptamini, intrebarea mea este cind pot depune cerere de concediu prenatal, în ce data? Mulțumesc anticipat.
Bună ziua, în data de 02.02.2017 am depus dosarul cu acte pentru șomaj, și a fost acceptat. Întrebarea mea este: LA CIT TIMP INTRA PRIMA INDEMNIZAȚIE, CE PERIOADA TREBUIE SA TREACĂ CA SA PRIMESC BANII? Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,urmează sa nasc în septembrie 2017. Pot beneficia de indemnizație de creștere copil dacă în decembrie 2016 am fost concediată conform articolului. 65...revenind din ccc1 . Menționez doua lucruri :
1. Am lucrat 1 an anterior ccc1 ,
2. Nu pot beneficia de indemnizație somaj pentru ca nu sunt cetățean roman.
Întrebarea mea este pot beneficia de ccc2 dacă după ccc1 nu realizez venituri 9 luni ? Mulțumesc anticipat.
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar problema mea este ca nu sunt cetățean roman și nu pot beneficia de indemnizație de somaj,chiar dacă am toate actele privind acordarea indemnizației de somaj. Cu alte cuvinte am lucrat în România, am contribuit la statul roman și acuma nu poate sa-mi acorde indemnizația de somaj pe motiv ca am permis de ședere și nu buletin. Ăsta am primit răspuns cind am mers sa depun dosarul pentru cetatenie.
Bună ziua,sunt cetățean moldovean cu permis de ședere îl România. Am lucrat 1 an zile,apoi am intrat în concediu maternal,întrebarea mea este dacă în situatoate mea pot beneficia de indemnizație de somaj. Mulțumesc anticipat.