avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate anttonnio

Activitate anttonnio

Buna ziua,
Ce solutii as avea, sa ridic o o suma din banca pentru care mi-a fost instituit in 2022 sechestru de catre o institutie a statului, sechestru care in acest moment a foat ridicat.
Mai exact firma la care am fost actionar a intrat in insolventa,pt. acumulare de datorii catre stat in anul 2022, ulterior, fiind plecat la. munca in strainatate, firma a fost radiata de la Onrc, probabil la initiativa statului.
Acum, am primit solutionare in cauza penala in care am fost invinuit, iar sechestrul a foat ridicat de pe suma detinuta in banca.
Avand in vedere ca sechestrul pe banii societatii a foat ridicat, in certificatorul constatator actualizat este inscris ca adminiatrator judiciar, in ce conditii pot ridica suma din contul bancar?
Se achita datoriile catre stat, ulterior sumele in plus le pot transfera in contul meu pf? sau avand in vedere situatia, in sensul ca firma este radiata, pot recupera in integralitate suma din contul bancar?
Multumesc.
Buna ziua,
In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in conditiile in care sotia nu are loc de munca, si locuinta stabila?
Buna ziua,
Daca mi-a fost retinut certificatul auto pentru faptul ca inspectia auto a. fost expirata, iar autoturismul face obiectul unei executari judecatoresti, pentru un credit, la care in momentul. de fata achit rate lunare, are dreptul politia rutiera sa nu imi elibereze certificatul de imatriculare dupa ce am facut RAR, pe motivul ca trebuie ridicat sechestrul? Asta ar insemna sa achit intreg debitul dar in momentul de fata nu am aceasta posibilitate. Ar putea BEJ sa imi elibereze o adresa catre politia rutiera in vederea eliberarii certificatului de imatriculare?
Răspuns la discuția Executare silita -credit din 2006
Atata vreme cat firma de recuperare nu inainteaza dosarul in instanta pt.a obtine incuviintarea executararii silite ,aceasta din urma poate incuviinta popriri asupra conturilor personale sau a bunurilor imobile sau mobile?

Este legal ca firma de recuperare sa tina activa creanta atata vreme ( mai exact de aprox.10 ani ) , in conditiile in care creditul a fost contractat in 2006 ?Exista un temei legal , in care in fucntie de termenul scurs de la contractare , creditul sa se prescrie ?
Buna ziua ,

In anul 2006 am contractat un credit de la BRD pe 10 ani , la care am achitat pana in 2010 .In 2011 am fost preluat de o firma de recuperare , iar pana in 2013 am mai achitat o parte din sold acestora, dupa care nu am reusit sa mai achit nimic.Pana in 20016-2017 nu am primit nici o instiintare de la acestia , iar din 2017 si pana astazi , cumva la 6 luni primesc la domiciciliul o instiintare de executare silita .Mai exact sunt informat ca este inregistrat la BEJ un dosar pe numele meu si ca sa nu fiu executat silit ( executare imobiliara ,mobiliara,cat si poprire pe conturi ) sa-i contactez pt.a ajunge la o intelegere cu firma de recuperare .
Desi in acest moment nu realizez venituri si nu detin bunuri mobile sau imobiliare , as vrea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de mai bine de 10 ani de la contractare , firma de recuperare mai poate sa ma execute ?
In acest moment as putea face contestatie ?
Ce cai de atac pot avea in acest moment ?
Buna ziua ,

In baza prevederilor art.230 din legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala , ANAF, ma poate executa silit din patrimoniul personal , pentru datorii pe care le-am acumulut pe Interprinderea Individuala , avuta acum multi ani in urma ?
In ce conditii ma poate executa din patrimoniul personal , avand in vedere ca in acest moment sunt la pensie , avand o pensie modica de 800 ron/luna si detin un imobil pe numele meu ?
Avand in vedere ca exista un venit,in acest caz pensia ,pentru care sunt de acord sa se popreasca s-ar putea sa ma trezesc si cu executare pe imobil ?
Fac mentiunea ca datoriile acumulate sunt de 150.000lei .
Am inteles ,multumesc frumos pentru lamurire .
In acelasi timp , fiul meu ,proprietar al terenului si al imobilului,minor fiind , pt.care detin dispozitie de curatela sa-l reprezint in fata oricarei intitutii , legal poate fi actionat in instanta pt granituire ?
Ca o paranteza in acest caz nu este vb.de nici o incalcare a proprietatii persoane care insista cu astfel de actiune ....intreb ca sa-mi fac o idee .

Multumesc !
Buna ziua ,

Va rog sa-mi comunicati daca este legal ca vecinul mi-a deschis un proces pe civil pentru granituire , avand in vedere ca titularul terenului si al imobilului este fiul meu ?
Buna ziua ,

De curand am fost actionat in instanta pe motivul : revendicare imobiliară grăniţuire - servitute de trecere .Problema este ca vecinul , care nu este inca intrat in posesia titlului de mostenitor pe terenul invecinat , sustine ca nu i-am lasat cale de trecere spre terenul sau, desi nu este deloc asa .In momentul constructiei gardului ,ce delimiteaza proprietatile eu m-am pozitionat cu gps-ul , chemand la fata locului o firma autorizata in vederea efectuarii masuratorilor .Fac mentiunea ca detin intabulare,respectiv toate documentele la zi .Totodata acestuia i-a ramas o cale de acces/trecere spre terenul sau de 5 m latime, astfel nu am incalcat in nici un fel viitoarea sa proprietate.
Spuneti-mi va rog :
1, Daca in urma evaluarii de catre un expertul numit de instanta nu rezulta incalcarea proprietatii sale , cine plateste cheltuielile mele de judecata , expertul , etc ?
2.Pot obtine daune morale in acest sens ?
2.Sa presupunem ca proprietatea sa este incalcata cu 1 cm pana la maxim 0,5 m ce se intampla in acest caz ?Ma intereseaza toate consecintele ?
Multumesc !
Buna ziua ,

Spuneti-mi va rog , in conditiile in care fiul meu minor este proprietarul imobilului in care locuim ( imobil primit de la noi parintii ) , iar eu sunt numit prin dispozitie curatorie emisa de judecatorie administrator/reprezentat legal sa administrez bunurile sale pana la majorat ,in conditiile in care intre parinti intervine divortul iar fiul va fi incredintat mamei sale, eu pot locui , gestiona in continuare imobilul ?